Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
no mam opidlikovany krcok a ten nespecificky a neskodny zapal stale.vymenila som 2 gynekologov,chodim pravidelne na onkologiu a snažim sa mysliet pozitivne.
Na neskodny zapal si dostala antibiotika? Hm. Teraz si uz fit?
aj ja by som si priala aby vsetky ženy chodili na pravidelne preventivky.ja som zhrozena z niektorych nazorov.osobne som chodila na preventivky velmi poctivo kazdy rok,vzdy som mala PAP 1 ,po jednej z preventivok som sa dozvedela vysledok 2+,vraj nejaky neskodny zapal,dostala som ATB a nejake cipky a na kontrolu po pol roku.ked som tam prisla po 5 mesiacoch moj dalsi vysledok zo steru bol 4-5.slovo zhrozena bolo vtedy velmi slabe.ale som velmi rada ze som tam chodila pravidelne a chcel aby som to odporucit aj zenam,ktore si myslia,ze mali v živote jedineho partnera a im s anemože nič podobne stat.ja som si to myslela totižto velmi dlho.
Ja by som si velmi zelala, aby zeny absolvovali preventivne prehliadky, cim by sa predislo konizacii. Tolko mladych dievcat ma zbytocne opidlikany krcok...
Ahojte, ja idem na konizaciu o 3 tyzdne na Kramároch tiez, prosim Vas ak nieco viete dajte vediet. Dakujem
Ahojte! Mám termín konizácii o týždeň na Kramároch. Teraz sú platené služby – môžeš si vybrať doktora - operatéra. Prosím, poraďte dobrého a skúseného doktora. Ďakujem všetkým.
Ahoj, ja som po konizacii 16dni. Po 14 dnoch som tiez zacala krvacat, ale predpokladam, ze mam menzes, aj ked som ho dostala skor / ale len o 2dni/.
Idem vo stvrtok na kontrolu.
Chod za lekarom, a spytaj sa jeho, nech Ti povie, ako casto mozes krvacat. To sa musi na to pozriet on, aby usudil, ci ide o menstruacne krvacanie.
ahojte,som mesiac po konizacii,a aj ked vsetko dobre dopadlo,nemam dobry pocit,chcem sa spytat,ake mate skusenosti s krvacanim po zakroku..pretoze mne sa po dvoch tyzdnoch spustilo tolko krvy,ze som skoro odpadla,ale doktor povedal,ze je to ok,potom sa to upokojila a vcera som opat zacala krvacat,akoby som dostala menstruaciu,neviem ci som ju dostala,lebo som vysadila antikoncepsiu a nevychadza mi cyklus..dakujem za odpoved,peta
zdravim evelinka,ano my sme polu uz vela krat aj pred tym pisali,mne niekdy nejde prihlasit na tu 43.potom zase na tento tak to striedam.
inak ja ked som sa pytala doktora telefonicky vzdy na vysledky tiez mi povedal ye vysledky su super priaznive,ze nemusim mat obavy.na kontroly mi kazal chodit kazdy polrok zatial .ja som pisala aj do jednej poradne pre onkogynekologiu a tam mi pan doktor odpisal ze 2 je sice v pohode,ale nie v poriadku,ze vzdy znamena 2 nejaky zapal.pokial imunita funguje ako ma,tak telo s as tym vie vysporiadat.ale ocividne u mna sa s tym nevie vysporiadat.preto sa snazim robit vsetko mozne len aby som si tu imunitu posilnila.ja ti tiez drzim palce nech ti vsetko dobre dopadne a daj teda vediet ako si dopadla.pa
inata...ahooj,takze ja som presne rok po konizacii a mala som robeny len jeden krat citoster,ale presny vysledok neviem,teda neviem ho v cislach,viem len,ze bol dobry,ale ako dobry-to neviem...pretoze ja som bola doma len na tyzden a sla som aj k doktorovi,ten mi spravil citoster a dohodli sme sa,ze o vysledok mu uz len zavolam a ked som mu volala,tak ma ubezpecil,ze vsetko je v poriadku a ze vysledok mam dobry...potom som o tri mesiace prisla zase domov a sla som zase k nemu na kontrolu a citoster,ale povedal mi,ze mi nic robit netreba,lebo pri takom vysledku aky som mala,staci dalsia kontrola citosterom po pol roku od posledneho citosteru...no a to mi uz teraz vychadzalo,ale sla som este na poistovnu este pred tym ako som sla k lekarovi a tam mi uz povedali,ze na preventivu na slovensku nemozem ist,takze som uplne sklamana odchadzala,lebo velku chut tu v zahranici behat po lekaroch nemam,ale nic mi neostava,budem to asi musiet absolvovat tu,kedze sa asi take tri mesiace domov nedostanem...
Takze ty si mala konizaciu robenu nieco predo mnou,ja si uz spominam,pisali sme si spolu,ale ty si uz vtedy mala nick 43 a nie inata,ze???...a co s tym hpv?...ja ich mam asi 6 cisiel,dufam ze aj tu v nemecku mi budu robit nove vysetrenie aj na to hpv,som zvedava ci sa nieco zmenilo,ale asi nic,kedze sa to asi vyliecit neda..a ockovat si sa nedala?...ja som sa so svojim lekarom rozpravala a on mi vravel,ze davaju sa ockovat aj 45 rocne zeny,ale ze ked mi ma pravdu povedat,nikto nevie ci to ma zmysel,alebo nie a ak by to aj malo zmysel tak len max. na 4 ci 5 rokov...takze si teraz vyber,co je lepsie ockovat ci neockovat...mam kamosku,ktora ma 43 rokov a ta sa dala zaockovat,takze asi tak...ja mam jedneho priatela,ktoreho nemienim vymenit za nic na svete a dufam,ze aj z jeho strany to je tak,tak si nad ockovanim hlavu nelamem,pretoze si verime,ale ktovie ako tie hpv virusy este mozeme dostat okrem sexualneho prenosu...
ale mam strach z kontroly,velmi sa bojiiim...dufam,ze to dopadne dobre,aj tebe prajem,aby si sa zbavila zapalovych problemov co mas,ale hlavne,ze ti vysiel citoster v poriadku...drz sa a ozvi sa...pa-pa