Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
adika23,neboj sa .. ja som mala vysledky zlé dosť dlhu dobu-teda 2 roky kym ma lekar po rôznych vyšetreniach poslal na konizaciu a tiež som na vysledky čakala väčšinou mesiac .Každy pol rok som chodila na citologiu a vždy boli vysledky až po mesiaci,potom vychadzal mi aj nejaky ascus a k tomu aj HPV virusy a keď mi robil lekar kolposkopiu,tak mi oznamil, že mam krčok cely posiaty vírusom,že mi nema ani odkial zobrať vzorky na biopsiu,no na naliehanie sa predsa len nejake miestečko našlo, vieš ako som sa vtedy hrozne citila ?!a hlavne to čakanie na vysledky ... a potom samozrejme konizacia, a tu som podstupila 2x.Neboj , všetko bude zasa dobré
možno davam hlupe otazky no predsa...na konizáciu sa čaka tak dlho? je oktober a kalikria piše že ide v decembri na operaciu. robia to v kazdej nemocnici v každom meste? pytam sa preto lebo...všade čitam že tym prešlo množstvo žien no ja mam pocit akoby som u nas v meste bola prva. ved aj ten kontrolny ster čo mi robil gynekolog, tak sestrička mi nevedela povedat ani ako dlho budem čakat na vysledky lebo že vraj taketo niečo ešte nerobili. citila som sa hrozne!!!! akoby som mala lepru alebo aids
majusa,ja som po konizacii viac ako rok,v lete bol rok.nebolelo ma ani pred tym ani tesne po konizacii a ani teraz vobec nic.ja som mala vzdy problem s vytokom a ten mi bohuzial aj zostal.uz som toviac krat pisala,ja som uz zmenil aaj gynekologa,ale moj problem pretrvava.nemam ziadne mykozy ani candidu,robia mi pravidelne kultivacne stery,tie su ok a predsa mam stale nejaky zapal,ktory sposobuje tie vytoky a ten sposobil v neposlednom rade aj zmeny na krcku.
a to ze sa na problem pozeram triezvo a nie pesimisticky,to je mozno vekom a prekonanim aj inych chorob.urcite to ale nie je tym ze by som sa nebala.len pevne dufam a verim,ze vcasna diagnostika nielen mna ale nas vsetky zachrani od horšej choroby.viem že vzdy je čas na zmenu v stravovani aj v celkovej životosprave ktora mna aj kopec inych chorych ludi privedla k spravnej ceste.možno preto ten triezvejši pohlad :-)
tak ja som si ešte musela pri
niesť aj elasticky obväz 2ks.
adika23...robia to celkom od spodu,nerežu bruško.
ahoj Inata, dakujem za info.
Mas velmi triezve a rozumne uvazovanie. Upokojuje to, ze sa pozeras na veci realne ale nie pesimisticky. :)
Bola som si dnes pre vysledky, histologia je v poriadku. Trosku krvacam, stale beriem tie lieky Pambu a Ascorutin. O par tyzdnov ma caka dalsia kontrola. O par dni dojde menzes a z toho mam trochu obavy, aby mi to tam vsetko nerozhasil. Lekar hovoril, ze smerodajnych je 6 tyzdnov, nekupat sa, nesportovat, nemilovat, nenamahat sa... :) a potom pozvolna zacat. :))
Inata, kedy si ty absolvovala konizaciu? Menzes ti chodi pravidelne? Neboli uz nic? Vdaka.
Kalikria, zober si vsetko, co napisala Judita. Nezabudni nejaky mp3 prehravac alebo comp, lebo je tam neskutocne ticho. Posobi dost depresivne to nemocnicne prostredie, takze sa tomu nepoddaj. Operacie sa neboj, vsetko dobre dopadne a neboli to, to bolo pre mna neskutocne upokojujuce. drz sa :)
Mne dal do ruky gynekológ papier čo všetko si mám vybaviť interne, anesteziologa, gynekologa, krv,..) a je tam písané že pri nástupe si mám doniesť: 1 . veci osobnej hygieny (toaletak, vložky)
2. príbor, pohár, prezúvky, nočnú košelu , župan
3. lieky . ktoré dlhodobo a pravidelne užívam
:-)))
Poradte prosím Vas co este???
Dakujem
ahojte babenky, aj mna čaká v decembri operácia, chcela som sa spýtať, co vsetko si mam zobrat do nemocnice? dik za odpoved
lekár mi robil ster a čakam na výsledok už mesiac...nie je to nejak dlho?
mesiarka,je jasne že mas strach,kazda sme tym prešli.nie je to nic prijemne,ked ti nieco taketo oznami.
teraz je ale dolezite ,čo konkretne ti lekar povedal.ako zly maš vysledok zo steru,na aku operaciu ta posiela.ak t aposiela na konizaciu,tak to je mensia operacia pod narkozou.nerežu ta ale operaci asa vykonava zo spodu a krcok s aoperuje niekolkymi sposobmi.po operacii zhruba do 3 dni odchadzas domov,podl aokolnosti,poznam baby co isli este v ten isty den vecer domov ale aj baby co isli na treti den domov.trochu s asnaz ukludnit a mysliet na to,že ako dobre že v čas zistili,že s aniečo deje a ze sa to dnes da takto odstranit.
Ahojky baby som rada ze pisete prave idem od dr.Robil mi ster a povedal ze do 3 tyzdnov mam prist je nutna operacia krcka strasne sa bojim skoro som tam odpadla ked mi to povedal.Kolko trva ta operacia a kolko budem v nemocnici?Ak viete odpiste prosim dakujem mam strasny strach