Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
fidka ... ja to mam dost podobne s tym krvacanim ako Ty, beriem ascorutin a snazim sa nechodit. Tiez som bola akurat u lekara. Myslim, ze ten problem s krvacanim je individualny a tak sa snazim moc nechodit a lezat. Nie je to prijemne, lebo ma boli chrbat a klby ... Trpezlivost, vydrzime to ... :-))
fidka, no mne osetrujuca dr, kt. ma aj operovala mi vyslovene zakazala 14 dni aj akekolvek prechadzky. bola som PN a nemohla som mat ani vychadzky. zaujimave je ze moj doktor by mi ich dal. :) ale myslim, ze radsej tych 14 dni nikam nechod. mne potom ustupilo aj krvacanie. na 15 den som uz bola v praci.tych 14 dni je fakt akurat, mozno u niekoho aj viac a zasa u niekoho aj menej. ak krvacas bud len doma a nenamahaj sa chodenim.
po akej dobe sa uvoľňujú stehy, alebo ta chrastička, čo je tu spomínaná, som štrnásty deň po konizácii a miestami krvácam-je to čerstvá krv, je to normálne? predtým som mala len výtok, menzes to není-ten som mala
pre katku 59....a krvácaš ako?? ja väčšinou..keď sa postavím..alebo keď idem na toaletu, menštruáciu som mala hneď po konizácii(vtedy som mala termín menštr.),,, berieš lieky?? ja ascorutin..a mala by som aj Kanavit..-ale neviem, či ho môžem užívať, lebo mám krč.žily..., niekedy mám len taký akokeby výtok..ale inokedy čerstvú krv...tak fakt neviem, či to tak má byť....mne len povedali toľko, že špiniť môžeme až 6-týždňov..ale ako..to mi nepovedali.., a inak chodíš aj von..na malé prechádzky??? ja som bola u lekára..odniesť správu..a zajtra by som mala ísť na očné..ale keď krvácam..tak neviem, či mám ísť...to mi tiež nikto nevysvetlil...dokedy máme byť doma..a nikam nechodiť..napíšte kočky..aké to bolo u vás po konizácii...a ako dlho ste krvácali..a boli doma...
...fidka,gfdsa ... ja som po konizacii 17 dni ale krvacat som zacala 9 dni po konizacii. Uz som aj mala pocit, ze to ustupuje, ale opat som zacala krvacat a to fakt nic nerobim ... Je to tmava krv. Bola som aj u gynekologicky aj v nemocnici a po vysetreni mi povedali,ze to vyzera ako menzes, alebo to krvaca nejaka uvolnena zilka. Pokial to vsak nie je masivne krvacanie, nie je to neobvykle. Pre na je tiez tazko rozoznat, kedy je to uz neobvyle krvacanie a tak lezim, snazim sa nenamahat a sledujem ci sa intenzita krvcania meni ... Nie je asi ina rada, len byt trpezliva a setrit sa.
Ahojte. Tak ja zajtra nastupujem do nemocnice, a v utorok operácia. Janulina sa ešte neozvala, ako jej je po konizácii, dúfam, že je v poriadku. Chcem sa ešte spýtať, či sa môže po operácii vstať, alebo treba ležať celý deň, ako je to s toaletou ??? Je to vlastne ako po pôrode ???
Babenky, to krvácanie po konizácii je u každého individuálne, 10 dní, 14, aj viac, ale nemalo by to byť veľa - tam sa to ráta na vložky a či boli presiaknuté a najmä či je to čerstvá krv - svetlá, alebo len špinenie - tmavá. V podstate je ťažké určiť bez gynekologického vyšetrenia čo sa vo vnútri deje. Mohol by to byť aj menses - zo stresu mimo cyklu a pod. Takže ak nemáte istotu, navštívte gyn. ambulanciu. Nie je to veľmi veselá rada, ale...:).
katka59-a mala by si teraz mať menštruáciu?? ja som ju mala dostať...hneď po konizácii..aj som ju dostala...lebo som silno krvácala...ale teraz tiež krvácam,,,,neviem, ako ldho sa po konizácii má krvácať...kočky, ktoré to máte za sebou...poraďte nám...koľko dní ste krvácaôli po konizácii
pre katku59...ahoj Kati...ešte krvácaš???koľko dní si po konizácii?? ja dvanásty deň..a tiež ešte krvácam..hlavne keď idem na wecko...
ahoj evellina...lekár mi spomínal...že potom je problém s donosením dieťatka..ale robí sa ta cirkláž....len ma znepokojuje to krvácanie...už som mala len výtok..a teraz zas krvácam...keď chodím...ale hlavne keď idem na wecko..poutieram sa..a na toaleťáku je krv.., aj ty si krvácala ešte doma??? brala si niečo okrem ascorutinu?? pekný dník