Regresná terapia

jajka001_

tak to je pekne mizerna psychologicka. zmen ju. jasne ze mas sancu na zmenu. lieky ti nepomozu, mozu zmiernit priznaky ale nepomozu. musis zacat zmenu v sebe a psychologicka ti s tym mala pomoct.

Tomas42

vyskusal som raz psychologicku, a mal som z nej pocit, ze viac ona potrebuje odbornika ako ja, vacsinu casu na sedení hovorila o svojich klientoch, ako napriklad ma klienta, ktory je z televizie atd.. mal som miestami pocit, ze by som jej mal zamavat pred ocami a povedat jej: haló, tu som ja a toto je moj problem, a co sa tyka toho problemu, jedna sa o socialnu fobiu, povedala mi, ze v tomto veku (mam 21) je uz mala sanca na zmenu, resp. je to velmi tazke zmenit a mam sa s tym naucit zit a poslala ma k psychiatrovi po lieky s cim moc ja nesuhlasim a prave kvoli tomu chcem vyskusat ten regres, v ktory dufam mi pomoze viac..

jajka001_

tomas - neuzivaj lieky, musis problem vyriesit tym ze pochopis jeho priciny , navstiv psychologicku. regres ti nepomoze.

Tomas42

dakujem za doterajsie odpovede, ale ako vidim, viac je tu negativnych komentarov ako pozitivnych, ale napriek tomu by som to chcel vyskusat, trpim socialnou fobiou, a nechcem brat lieky, ktore priznaky fobie len znizia, ale nevyriesia celkovy problem, preto si myslim, ze tato regresna metoda mi moze odhalit nieco co mozno teraz neviem, podla mna je dolezite riesit pricinu urciteho stavu a nie jej priznaky..

bella12

len rada - nesúhlasím

Pri riešení následkov traumatických udalostí je potrebné nájsť príčinu, rozobrať traumatickú situáciu a preformulovať chybné závery, ktoré si z tejto situácie človek odniesol a ktoré negatívne ovplyvňujú jeho život. To všetko sa dá urobiť pri plnom vedomí - nie je potrebná regresia v stave zmeneného vedomia či v hypnóze. Bez nájdenia príčiny a jej odstránenia sa človek nemôže skutočne vyliečiť z prežitej traumy.

Je to práve regresná terapia, ktorá môže byť pre človeka veľmi nebezpečná. Stačí si len niečo zistiť o menách, ktoré sú s ňou spojené - Bryn Jameison či Ron Hubbard, aby sme zistili, že ich terapie nie sú vedeckými psychoterapeutickými metódami a spadajú do alternatívnych metód hnutia New Age. Jameison tak hovorí o regresnej terapii ako o vedomom sne, v ktorom sa človek necháva viesť svojím vyšším ja a jeho regresia vychádza z viery v reinkarnáciu. Ron Hubbard je zakladateľom sekty scientológov a jeho Dianetika nie je psychológmi uznaná za vedeckú metódu.

Zaujímavosťou je, že regresnú terapiu ponúkajú vo väčšine prípadov ľudia, ktorí nemajú psychologické vzdelanie a ktorí sa venujú aj ďalším alternatívnym metódam, ako sú kineziológia, reiki, astrológia či dokonca veštenie. Človek nikdy nemôže vedieť, čo všetko mohol terapeut pri sedení vložiť do jeho mysle a aký vplyv to môže mať na jeho psychické zdravie do budúcnosti.

integra.fost.sk

len_rada

Ahojte,

aku regresnu terapiu myslis? Ak ide o regresnu terapiu do detstva, aby si \"este raz prezil prvotnu skusenost, ktora ta nejak ovplyvnila v dalsom zivote, resp. je inciatorom nejakeho tvojho problemu\" tak vobec neodporucam. Pri tejto terapii je riziko obnovenia traumy prilis vysoke a mnohokrat nie je potrebne ist az za pricinou.

Pokial to naozaj potrebne je (co je menej ako len 20% pripadov) existuje viacero inych moznosti ako si na pricinu spomenut.

Pokial myslis regresnu terapiu do minuleho zivota ide o bezpecnu metodu, ktora ta moze naviest na pricinu problemu ovela pristupnejsou cestou. Pri tejto terapii nie je tendencia na obnovenie traumy, pretoze pricinu vidis/spoznavas na niekom v minulosti.

V kazdom pripade zalezi od typu problemu, lebo ked ta boli brucho nerozhodnes sa sam od seba ze potrebujes gastroskopiu, ale najprv navstivis niekoho, kto zhodnoti stav problemu a poradi ako dalej.

Ve

pokiaľ to nepotrebuješ...tak to neskúšaj,,, je to veľký energetický zásah...to tvojho tela...ten človek môže krásne tebou manipulovať...neviem, využívam aj vešticu, zaujímam sa o veci medzi nebom a zemou, ale priznám sa, pred regresom mám veeeeľký rešpekt...známa to absolvovala u psychologičky, bola spokojná...dalo jej to vysvetlenie na jej vzťah...ale žeby niečo extra, to nie

katheryne

Dlhe roky ma to lákalo, a mala som potrebu to absolvovat. citila som v sebe nieco nezodpovedane...tazko to opisat. Sla som do toho, necakala som zazraky ani som si nic nenahovarala. bola som trosku nervozna, ze sa nebudem vediet sustredit. Lahla som si do kresla zavrela oci a ona na mna rozpravala pomaly a kludne. treba vnimat svoje pocity.nic som nevidela ani sa mi nic nezdalo. len som citila. sprvu som nic necitila a myslela som ze to ani nevyjde. nebola som vo svojej kozi, kedze ma "dostala" do veku ked mam 13 rokov. potom zopakovala este raz to iste a spytala som sa ma kolko mam rokov. povedala som prve co ma napadlo, co mi preletelo hlavou (10 rokov) a potom sa spytala ako sa citim....v sekunde som sa rozplakala bol to zvlastny pocit, ako keby to bolo mimo mna a pritom som citila slzy. velmi rychlo mi vyhrkli slzy povedala by som ze az neprirodzene rychlo a vtedy som uverila ze je to pravda...potom sme sli do minulych zivotov, ona sa na mna napojila a videla veci ktore ja nie ale ja som to citila stale sa ma pytala ako sa citim. bolo to velmi narocne ale zaujimave. nasledujuce dni od regresie by sa mi mali niektore obrazy zazitky pocity odpovede zjavit ci uz v sne alebo inak...PS: vsetko to je o pocite - ale je to len moj nazor!

Tomas42

Katheryne, mohla by si mi o tom napisat viac, chcel by som to vyskusat aj ja, a tak by som chcel vediet, ze ako to prebiehalo a ci to splnilo tvoje ocakavania...