Ahojte, chcel by som sa opytat ci nemate niekto osobnu skusenost s regresnou terapiou, ak ano aku, pomoho vam to?
dakujem
Regresná terapia
nemyslim si, ze by ma nabozenstvo resp. cirkev mala v niecom obmedzovat.
Biblia je zaujmava kniha, ale mala vela prepisov a presla vela rukami ludi, ktori boli pri moci a mohli co to pozmenit.A ked clovek si v nej listuje najde v nej vela nezrovnalosti.
A pokial ide o diabla...ak existuje a vsetko podla nas zle je jeho dielom, tak je natolko silny, ze dokazal ovlivnit cirkev aby bolo obdobie odpustkov, papez mohol mat legalne milenky, alebo sucasne obdobie knazov a pedofilia. Myslim si, ze Boh nam dal moc narabat so svojim zivotom a niekedy to nezvladneme a ublizime citom inym(a to je ten diabol v nas, nie je nik iny, iba my sami)takze pochybujem, ze by ma niekto niekde navadzal. Ono aj v minulosti boli ludia podsadnuti diablom a teraz sa to vola epilepsia,alebo hocaka dusevna choroba, isli ludia proti Bohu, ked mrzacili ludske tela a teraz taka operacia zachranuje zivoty a moje minule zivoty, to co som videla sa neda vymysliet, dokonca som sa dostala do dost vyznamneho zivota, kde som povedala dost faktov a nevedela som co si o tom mysliet. Preto som hladala fakty v knihach a nasla som velku zhodu s faktami az ma zamrazilo.
To bol jeden zivot a ostatne boli tiez velmi realne, hlavne ked som sa vratila vo svojom vlastnom a odhalilo mi nieco, co som vytesnala z mojej pamati.
V podstate regres je pre tych, kt. sa neboji vidiet sa aj v inej stranke, seba a niekedy aj svojich blizkych.
Takze ak sa Tomas42 rozhodnes ist na regres, vyber si odbornik. Ono je to ako so zubarmi. Zub ti vytrhne hocikto na ulici kliestami, co ma poruke, ale aj studovany zubar v sterilnej ambulancii. vysledok je rovnaky, len nasledky rozdielne.
veverička, čítala si ju? Napríklad také žalmy, knihy prorokov či nový zákon. Ak sa človek nad tými slovami zamyslí, uvedomí si, že to nemôže byť ľudský výmysel. Naše zmýšľanie je tak ďaleko od toho božieho - bolo tomu tak pred 4000 rokmi a je tomu tak aj dnes. Ak máš pochybnosti, stačí úprimne skúmať bibliu a poprosiť Boha, aby sa Ti dal spoznať, ak je to naozaj jeho slovo. A On nemá dôvod Ťa nevypočuť...
bella bibliu tiez napisali len ludia..boh ju neposlal faxom na zem a ludia klamu a podvadzaju, co ak je cela biblia ludske klamstvo?len aby mohli ovladat inych ludi a mat z nich prospech? ved koniec koncov sa to aj deje a njede len o krestanstvo, ale aj ine nabozenstva..
Jezinka,
ako si môžeš byť istá, že tie Tvoje minulé životy sú pravdou? Veď celá biblia je o tom, že človek žije na zemi len raz, nevracia sa spät: spomeň si len, ako sa píše o smrti patriarchov či kráľov v biblii: "keď sa naplnil jeho počet dní, uložil sa k svojim otcom." O žiadnej reinkarnácii nie je v celej biblii ani zmienky.
Veríš v Boha, takže musíš veriť aj v existenciu diabla. A ten je veľmi prefíkaný - v biblii sa o ňom hovorí ako o otcovi lži. Čo keď sú všetky tie informácie, čo si sa pri regrese dozvedela, len obyčajným klamstvom? Odkiaľ potom prišli tie informácie? Od Boha určite nie, v biblii Boh na mnohých miestach opakovane varuje svoj ľud, aby sa stránil mágie, špiritizmu, vešteniu, pretože toto je územie zlého ducha. Aj keď to nepociťuješ, ezoterika, okultizmus Ti škodia, lebo sa nimi otváraš na pôsobenie zlého.
Ak sa Ti zdá, že Ti ezoterika v niečom pomohla, nenechaj sa oklamať. Diabol nepraje nikomu dobro, ak aj navonok dobro ponúkne prípadne poskytne, je to len dočasné a za cenu, že si človeka k sebe ešte viac pripúta. A to nikomu z nás za to nestojí...
Jezinka: ked si krestanka tak nemozes verit na reinkarnaciu dusi,teda minule zivoty, lebo jedno s druhym sa vylucuje, nemyslis?
Ahojte, necitala som uplne vsetky prispevky a neodpovedam na ziadny konkretny,len reagujem globalne na temu, kt. sa tu riesi.
Som krestan, kt. veri v Boha(ten mi vzdy moc pomohol), ale nie v cirkev. Ked som isla na kurz Silvovej metody, alebo Rodinnych konstalacii, ci reiki, vzdy som prosila Boha, aby mi pomohol, ci su tieto metody pre mna vhodne, ci mi pomozu. Musim povedat, ze odkedy som sa zacala zaoberat ezoterikou(su to uz asi 3 roky) moj zivot sa uplne zmenil, vela zatazi som si vyriesila a zije sa mi lahsie.
Asi pred 3 tyzdnami som isla prvy raz na regres (priznam sa s mensimi obavami) a dopadol velmi dobre. Dostala som sa do niekolkych zivotov a paradoxne v jednom z nich som bola pater, aj ked predstavitelov cirkvi nemusim :-) Stretla som aj ludi, s kt. mam v sucasnom zivote problem, vyriesila som si s nimi situaciu, ku kt. ma to zaviedlo a lahsie sa mi s nimi dnes komunikuje, mnohi odisli z mojho zivota.
Myslim si, ze na regresnu terapiu pojdem coskoro.
Nemyslim si, ze ak si clovek uvedomi, ze je to minulost a ma zit v pritomnosti, nemali by nastat ani ziadne psychicke problemi. Je mozne, ze niekto zisti, ze v minulosti bol vrah a neunesie to, ale na druhej strane regres podstupi asi clovek, kt. je vysporiadany a uvedomuje si, ze kazda dusa musi zazit vsetko, dobre a aj zle.
Tomas, ked nad tym stale uvažuješ a nepojdeš, vždy budeš myslieť na to, že si to mohol skusiť. Terapeut už vie, čo má robiť, toho sa neobavaj. Ked pojdes, a nepomože ti to, nič nestratíš. Budeš mať skusenosť a kvoli skusenostiam sme na svete, no nie? Ber to z nadhladu. Tiež som to odkladala, ale všetko má svoj čas.
Ale je to len moj názor, co ti píšem.
Bella sorry, ale zacina to byt trapne.
Bella, neviem preco sem miesas cirkev, ktora celi coraz viac skandalom zo zo zneuzivania malych deti. Myslim, ze regresnu terapiu Boh pochopi skor.
ee, nezaujima ma to...