Ahojte, chcel by som sa opytat ci nemate niekto osobnu skusenost s regresnou terapiou, ak ano aku, pomoho vam to?
dakujem
Regresná terapia
Regresná terapia, ako i iné alternatívy k liekom hodnotím pozitívne, keďže v súčasnosti predstavuje najväčšie riziko rýchle riešenie problémov zastúpené liekmi. Myslím, že len málo ľudí si uvedomuje s akou ľahkosťou sú predpisované psychofarmaká deťom vo vývoji, mladým ľuďom, dôchodcom. (Pritom niektoré výskumy poukazujú, že vážne psychické problémy možno liečiť i zvýšeným prísunom niektorých vitamínov v kombinácii s omega-3 kyselinami).Lieky ako také nikdy neriešia problém. Veľmi jednoduchý príklad: poznám pani, ktorá má denný prídel nikotínu škatuľky cigariet. K tomu sa časom pridružili lieky tlmiace kašeľ striedané s liekmi uľahčujúcimi vykašliavanie, lieky na kŕčové žily atď. Bez cigariet by teda mala v tele o pár kíl chémie menej.
Psychológ, ako i rôzne druhy terapií z môjho pohľadu predstavujú skutočnú vôľu človeka na sebe pracovať skrz lepšie pochopenie a akceptovanie seba samého, čo je takmer vždy zdĺhavý, ale veľmi oslobodzujúci proces.
Jediné úskalie je nájsť terapeutov, ktorí sú skúsení a znalí techník, ktoré používajú.
A čo sa týka konkrétne regresne terapie, skúsme sa aspoň zamyslieť, koľko potláčaných minulých zážitkov so sebou nesieme, hoc len počet tých, o ktorých vieme, ale tlačíme ich často i vedome do tieňa, v ktorom ich cez deň nevidíme, ale to neznamená, že tam nie sú čakajúc na svoj okamih. Zväčša pre nás ten najnevhodnejší. :)
Prajem všetkým, ktorí o to usilujú spokojnosť so sebou samým a čistú a sviežu myseľ.
bella12
vies tato stranka bola venovana regresu a ked niekto vytvori takuto stranku ocakava, ze rozhovor bude kolovat okolo temy. Takze ak mas velmi velku chut sa rozpravat o krestanstve a cirkvi, najdi si katorlicke, krestankse stranky, noviny a neviem co a prispievaj, chodis s klapkami na ociach. To co povie farar je pravda a ak zacne niekto rozmyslat co ak to nie je trosku inak...uz je to dielo diabla, naco nam dal rozum ak nie na rozmyslanie? Myslis si, ze farari su nieco viac? Su to ludia a oni ako prvi na to zabudli.
a ked spominas modlosluzby. Tak comu sa klanias v kostole? Comu bozkavas nohy na krizi? co to je? Modla, kt. hlavy cirkvi nazvali akceptovatelne, ale je to baranok, len nie su pozlatene.
Tak tu nevypisuj bibliu, ale minaj svoju energiu niekde, kde to ma zmysel.
bella12, preco si myslis,ze len tvoj Boh je ten spravny a vnucujes ten nazor inym? Aby si nebola po smrti prekvapena:)
jezinka,
Starý zákon máme rovnaký s tým židovským - ak sa urobili nejaké zmeny v biblii, museli by byť ľahko odhaliteľné, stačilo by len porovnať kresťanskú bibliu s jej židovskou verziou. Veríš, že desatoro pochádza priamo od Boha? Hneď v prvom prikázaní Boh hovorí: nebudeš mať iných bohov okrem mňa. S týmto prikázaním mal izraelský ľud najväčšie problémy, zaujímavé by bolo spočítať, koľko krát Boh prostredníctvom prorokov napomínal ľud, aby zanechal modloslužbu. Mali s ňou problémy ľudia Starého zákona, máme aj my dnes, pretože okultizmus, ezoterika, mágia je modloslužobníctvom modernej doby.
Najväčším klamstvom, ktoré diabol rozširuje je, že on sám vlastne neexistuje. Spomínala si Silvovu metódu - mala by si vedieť že boh Josého Silvu nie je kresťanský Boh, hovorí o ňom ako o vyššej inteligencii, a z kontextu celej metódy vyplýva, že sú tou inteligenciou sú v skutočnosti temné sily. Pre Silvu Ježiš nie je Boží syn a hriech neexistuje. Silvova metóda nepotrebuje Boha, pretože človek si s ňou vystačí aj bez Neho. Veď pomocou nej verí, že získava schopnosti Boha - sám zisťuje choroby, silou vlastnej vôle ich lieči. A čo si myslíš, kto sú tie dve bytosti, ktoré človek prijíma ako svojich duchovných poradcov? Anjeli? Áno, ale tí padnutí. Človek sa Silvovou metódou v hladine alfa otvára vyššej inteligencii - tou však nie je Boh, ale jeho úhlavný nepriateľ. Nedaj sa pomýliť, že zakladateľ metódy sa navonok hlási ku kresťanstvu! Keby Ti toto povedal samotný Boh, uverila by si?
Precitala som si tuto zaujimavu diskusiu... Tomas, ty ani nevies, ale uz si davno rozhodnuty a nevnimas nazory, ktore su proti... To je skoda, mal by si mat otvorenu mysel. Precitaj si este raz diskusiu, poznas viac aj sam seba. Realne - informoval si sa od cloveka, ktory vydal certifikat na regres? A kto je to? To je ako by si sa pytal dvoch zlodejov, ktorych spolu prichytili pri kradezi na alibi... Urcite by si ho potvrdili. Ludia hladaju v regresi vlastnu vynimocnost. Ale nie je vynimocnejsie zit jeden jedinecny fantasticky zivot? Prijat ho zo vsetkymi obmedzeniami, chybami a padmi? Ved nie len pekne veci dokazu urobit zo zivota pribeh. Tomas, skus urobit zo svojej "chyby" prednost. Preco sa tak urputne snazis skocit do davu? Je kopu skvelych ludi, ktori ziju utiahnuto, s obmedzenym poctom priatelov. A je im fajn. Zivot nie je socialna siet, kde si musis stale priklikavat priatelov. Spoznat jedneho cloveka, je dost velke dobrodruzstvo.
Viac zivotov, je zaujimave a lakave. Ale preco tisice ludi tvrdi, ze su Kleopatrou (moja svagrina po regresi bola Kleopatrou tiez), Cezarom a podobne? Podvedomie ti nasava informacie ako spongia, nemusis o tom vediet. Zhlboka sa nadychni a ver si. Nemusis splnat ziadne kriteria modernej doby a mat 200 priatelov a kazdy den niekde ist... Kant, jeden z najvacsich filozofov sveta mal len jedneho priatela a cely zivot zil v jednom meste a podnikol len jednu cestu mimo neho. A ovplyvnil myslenie ludi na celom svete. Aj tych, ktori si to neuvedomuju a kricia, ze ich nie. Vela zdaru.
sissia
-bola som u znamej mojej kamaratky,myslim si, ze na to nema zivnost a robi to iba znamym. Neviem, niak som sa moc nezaujmala, len viem, ze ma certifikat a vie to:-). Momentalne bude este asi cez dva mesiace odcestovana, tak sa obzeram aj po niekom inom. Nasla som niekolkych v mojom okoli, takze sa chystam po skuskovom niekoho navstivit.
Tomas42
-je dobre, ze si si overil jeho znalosti v tomto odbore, predsa len ide o tvoje zivoty:-) Ale teraz vazne. Ja som problem nemala(aj ked som mala stres predsa nieco nove, ale den pred tym som videla dokument ako v amerike prevadzaju regres a to ma ukludnilo),lahlas om si a povedala si, ze vie co robi a tak jej budem verit, takze vsetko co mi povedala (ked ma privadzala do regresu)aby som videla sa mi naozaj objavilo(vypinace na vypnutie vedomia a vytah) a tak som sa dychacimi cviceniami uvolnila a zabudla ze mam byt nervozna, ze ked sa ma opytala kde si, normalne som jej popisala, ze som napr. v starodavnej spalni, sedim na velkej posteli a som stary muz. Nemala som problem sa tam pohybovat a niekedy som jej dokonca odmietla nieco povedat, ze na to este nie je cas.
Kazdopadne nebol problem aj ked doma mam mensi problem (aj ked sa to uz zlepsilo) s meditaciou. Ale rozpravala mi, ze niektori ludia maju problemy, ze nemozu vidiet tie vypinace, alebo vytah im skace ked maju nastupit, pripadne ine problemy, alebo, ze za 3,4 hod dokazu horkotazko prejst jeden zivot zatial co ja som ich prebehla za dve asi 8. vsetko je individualne a musis to skusit ak chces vediet ako je to s tebou. Povedala mi, ze zatial do regresu dostala kazdeho, len s jednym mala problem, ale ten mal lieky na nervy a nepytala som sa ako to s nim dopadlo.
doubledog
priznam sa, ze regresu s hypnozou a hypnozi ako takej sa este obavam, predsa neuvedomujem si sama seba tak ako pribezhyp. regrese, takze som zvedava ak to vyskusas, co o tom povies:-)
jezinka a u ktoreho terapeuta si bola ?
na ktorom sedení si sa dostala do minuleho života?
bella urcite ju neber doslovne..je to kniha pre poucenie, ale metaforicke..urcite neverim na neposkvrnene pocatie a podobne nerealnosti..nevravim ze jezis nebol, ale bol to normalny slusny clovek akeho dnes tazko hladat..
co sa tyka ovladania nabozenstvami..jak ze sa nedeje?? nezneuzivaju moslimovia naobzenstvo..ved aj v ich uceni je zena na rovnakej urovni ako muz ale robia to? nie.krestansvo tiez v mene akoze boha(v skutocnosti moci) zabijalo tisicky neveriacich..teraz je to s islamom to iste. v pasme gazy sa zasa vyhovaraju na naboznstvo, ale zasa ide o nieco ine..no a o pedofilii a detoch knazov, papezov a podobne..asi radsej pomlcim..
jezinka: dost nad tym regresom uvazujem, a co sa tyka odbornika tak nasiel som jedneho na vychode Slovenska, ale nemam ho overeneho od ludi , ktori u neho boli, ale overil som si ho od cloveka, ktory mu vydal certifikat na tuto terapiu,
ale skor sa bojim toho, ze na tom sedeni budem v strasnom strese a kvoli tomu to bude zbytocne, som strasne nervozny a stresovity tak neviem ci sa budem moct uvolnit pocas tej terapie..