Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a soc. fobia je tu niekto na zoznamenie?

atta

Ahojte, aj ja patrím medzi tých, čo trpia depkami a SF v podstate odmalička. Hĺadala som príčinu prečo som taká aká som, a viem, že je to zdedené veget.nerv.sústava, temperament,vzťah k životu, introvercia.Všetko to má človek v hlave a problém je, že obľúbení majú práve opačné vlastnosti. Veľmi ťažko nadväzujem vzťahy, som neistá v spoločnosti nerada rozprávam a vyjadrujem čo si myslím,a to už mám svoj vek.Mala so riadne depky tak som si dala predpísať tabl., ktoré beriem skoro rok. Sú účinné do istej miery pomôžu dodajú energiu,zlepšia náladu, ale moju osobnosť nezmenia, s tým budem bojovať celý život.Cítim sa nešťastná, lebo neviem byť spontánna,ísť von spoznať nových ľudí,tak som rada, že je tu pár ľudí s podobnými problémami a rada si s Vami pokecám.Som z KE

SnowyOwl

Arisato,
alkoholom, ani marihuanou nic nevyriesis. na tieto dve veci zabudni!
viem, ze je tazke prekonat tento problem. ciastocne ho mam aj ja. pisem ciastocne, lebo niekedy je mi medzi ludmi velmi dobre a to aj medzi takymi ukecanejsimi-co su pravym opakom mna. su to take slniecka, ktore prenasaju svoj pozitivizmus na inych a mozno aj preto je mi s nimi dobre. na druhej strane je mi vsak velmi tazko zdoverit sa niekomu s tym co ma trapi, mam sice 2 najlepsie kamaratky, no aj pri komunikacii s nimi sa velmi casto musim veeelmi prekonavat, aby som im povedala co ma trapi. lenze o tychto veciach hovorit treba. to som uz pochopila vdaka psychologicke. mlcanie a dusenie veci dokaze cloveka zrazit k zemi tak, ze sa z toho len tak lahko nespamata.
tiez som to zvykla riesti alkoholom, odviazala som sa a bola som ovela milsia a zhovorcivejsia,lahsie som navaziovala kontakty. za triezva posobim na niektorych uzavreto uz na prvy pohlad, dokonca mi par ludi povedalo, ze som odmerana. tiez ma to trapi, pretoze takyto zivot sa mi nepaci. nemam priatela a je mi to velmi luto. no, tiez sa vztahov asi trocha bojim. lenze sama nechcem byt. aj preto sa to snazim riesit psychologickou a dost mi pomahaju aj kamaratky obcas. tahaju ma von medzi ludi.a to je dobre, pretoze mlady clovek ma este cely zivot pred sebou a nemal by ho premrhat tym, ze sa zatvori medzi 4steny a bude si tam hoviet v bezpeci. ja tuzim toho zazit v zivote este vela a verim, ze aj ty a vela dalsich. musime proti SF bojovat, ked budeme mat podporu tych spravnych ludi, verim,ze sa nam podari zvitazit.

Arisato

No ved o to ide, prekonat ten strach. SF je vpodstate strach zo spolocnosti/ludi. Nuz keby sa tento strach dal len tak prekonat tak tu dnes nepisem do tejto temy :( Velmi tazko to prekonavam, alkohol velmi nepomaha a marihuanu fajcit nechcem kvoli tomuto. Lieky nato sice su ale to ja brat nechcem, ani my to nikto nepredpise.
Tak ako ten strach prekonat ?? Nad tymto sa zamyslam. Vsetko je v nasej hlave, SF nie je instinktivny strach takze treba najst zdroj. To su tie skusenosti v detstve ktore nas ovplyvnili, napr. tie strapnenia ktore som ja osobne zazil dost. Chce to najst zdroj, konfrontovat ho a snazit sa ho nahradit pozitivnou skusenostou. Cize sa len pokusat, stale viac a viac prehlbavat komfortnu zonu.

Nuz ale je to tazke pretoze to je vpodstate neustaly boj a nutenie sa k niecomu nasilu. Je to divne lebo my spolocnost chyba, tuzim po partii a priatelke ale zaroven sa citim lepsie sam D:

A k tomu emailu, no tak mozno ten prvy-dve sa nestitim ale potom uz akoby nemam slova na jazyku a hanbm sa rozvijat konverzaciu dalej.

Arisato

No ved o to ide, prekonat ten strach. SF je vpodstate strach zo spolocnosti/ludi. Nuz keby sa tento strach dal len tak prekonat tak tu dnes nepisem do tejto temy :( Velmi tazko to prekonavam, alkohol velmi nepomaha a marihuanu fajcit nechcem kvoli tomuto. Lieky nato sice su ale to ja brat nechcem, ani my to nikto nepredpise.
Tak ako ten strach prekonat ?? Nad tymto sa zamyslam. Vsetko je v nasej hlave, SF nie je instinktivny strach takze treba najst zdroj. To su tie skusenosti v detstve ktore nas ovplyvnili, napr. tie strapnenia ktore som ja osobne zazil dost. Chce to najst zdroj, konfrontovat ho a snazit sa ho nahradit pozitivnou skusenostou. Cize sa len pokusat, stale viac a viac prehlbavat komfortnu zonu.

Nuz ale je to tazke pretoze to je vpodstate neustaly boj a nutenie sa k niecomu nasilu. Je to divne lebo my spolocnost chyba, tuzim po partii a priatelke ale zaroven sa citim lepsie sam D:

A k tomu emailu, no tak mozno ten prvy-dve sa nestitim ale potom uz akoby nemam slova na jazyku a hanbm sa rozvijat konverzaciu dalej.

malyprinc

Tiez sa trapim s SF, moj "pribeh" som uz pisal do diskusie "Sociálna fóbia - spriaznené duše?", ak by niekto chcel pokecat, kludne napiste. Mam 24 rokov.

aurorita

Dasenka máš aj muža?Ja mám tiež 3 r. dceru.Ako sa u teba prejavuje SF a PP?Aj sa liečiš,berieš niečo,chodíš medzi ludí niekam?

aurorita

Ja mám napr. taký problém že neviem s niekym komunikovať priamo z očí do očí,neviem si predstaviť ked budem robiť skúšku z kurzu že sedím len meter pred komisiou,nedokážem sa pozrieť do očí a ked to už je nevyhnutné tak mám pocit len rýchle s tade ujsť,akoby sa mi mala celá hlava triasť a neuveritelné napätie,len sa strčiť do myšacej diery,normálne ma to paralizuje.Keby sme boli od seba vzdialený aspon na 5 m bolo by to lepšie.