Mam problemy s travenim,a chcem sa opytať ake enzymy,probiotika, a vlakninu by ste mi doporučili.Ake probiotika vam pomohli na travenie (Mám Actilac, ale nepomahaju ), enzymy ako BIOenzyme - stoja okolo 14€ , chcem vedieť či ma niekto s nimi skusenosti. A vlakninu - napada ma len psyllium.Tak za každu radu , ake probiotika a enzymy mam kupiť,veľmi dakujem.
Trávenie - enzymy, probiotika, vlaknina
Wobenzyme N, tj jeho najsilnejsia verzia je pomerne dost slaba voci tomu, co je dnes mozne dostat na doplnkovom trhu. A definitivne pridraha, ako "znackovy produkt", ktori predpisuju niektori lekari konecne.
najlepsi je wobenzym.mozes si precitat cosi o nom www.seacoast.com
Na dodanie kyselin do zaludka su doplnky ako betain HCl, pepsin HCl L-lysin HCl a ine. Tieto beries podla potreby a velkosti jedla od 1 po 3 tabletky(kapsule) zhruba s vacsim jedlom. Ked sa zvysi v zaludku kyslost, potlaci to vsetky kvasne a hnilobne procesy a uzaver medzi zaludkom a pazerakom sa pevne uzavrie na signal z kysleho zaludka.Tj ziadne plyny, hniloba a rozmnozovanie skodlivych bakterii v zaludku.
Na pravidelnu stolicu okrem kyselin , ktore zrychlia traviaci proces treba pravidelne jest, brat dostatok vlaknin(inac sa crevo nema do coho zapriet), pripadne aj doplnok enzymov a probiotik na zlepsenie travenia a spravnej crevnej flory.
janus33
kolko si psyllium brala denne a v akom mnozstve
mne teraz predpísali nutrolin B tak som zvedavá,dá sa to kúpiť aj bez predpisu
pán RNG,viem že toho bolo veľa popísaného o refluxe, ale aj tak si neviem dať rady...lieky ako Nolpaza mi robili veľmi zle, Ganaton som brala len niekedy...všetko som vysadila a chcem sa liečiť bez nich. Záhu som mala len zriedka, po jedle sa mi veľmi grgá, mám vraj reflux 2. stupňa..grgá sa mi aj keď vypijem vodu, mám kyslú chuť v ústach skoro stále, zvýšenú tvorbu slín, potím sa, ťažký žalúdok, plynatosť a asi preto, že jem dosť málo a veľmi ľahkú stravu, nemám potrebu ísť na stolicu. Ale už aj predtým so si všimla, že buď nejdem aj tri dni a potom sa vyčistím hnačkou.Posledné tri dni mám nízky tlak aj 85/66. Nepijem alkohol, kávu, nefajčím a jem naozaj zdravo, zeleninu. Z týchto poznatkov si myslím, že mám málo kyseliny.Kde mám začať, aby sa to upravilo. Ďakujem.
janus,pol hodinku pred jedlom si to dávam.
Ahojte, veľmi rada by som vám poradila doplnky stravy, s ktorými mám výborné skúsenosti pre zlepšenie trávenia. Verte mi, že s ničím lepším som sa ešte nestretla. No samozrejme, žiada si to získať vlastné skúsenosti ;) Ak chcete, napíšte: innka@hotmail.sk, veľmi rada poradím.
a davas si to pred jedlom? mozno by som sa zase na to dala..ale opatrnejsie lebo v nemocnici uz skoncit nechcem.