Stretavka z forumu

uhlie

lost,

no divaj. Treba zvazit rizika. Ak vsetko ide v pohode (co nejde skoro nikdy), tak sa to neoplati. Ale ak sa nove (alebo aj 2-4rocne) auto nabura, tak to moze vyst viac, ako kupa 2 starych aut. V pripade, ze aj tak mas zaujem len o nove, tak by mozno bolo rozumne brat uplne to najlacnejsie , co existuje (Thalia, Sandero...)

lost

uhlie

a k tej teorii, ze 1. auto lacne a potom poriadne - presne to iste som chcel, LENZE, od vela ludi som pocul ze je to ekonomicky velmi nevyhodne. Ak to teda chcem len na 6-12 mesiacov. I KED, zopar ludi zase takto robi a preda s takmer nulovou stratou :))

ale nieco zase prilis lacne a stare ani nechcem, aby to nebola rakva na kolesach :)

sranda bude ked nebude na benzin :D

alebo ked bude benzin za 2,50eur/liter :)))

lost

bibi123, ale v nemecku nemaju povolene stacat, ci maju ?
alebo neviem kde to bolo, kde to je trestne, ci nemecko, alebo cesko.
ale asi to obidu tak ze to donesu sem a predaju :D

ale hej, je sranda ked sa navzajom takto ludia klamu :D :D
jeden si mysli ze haaa, oklamal som ho, a v skutocnosti ho oklamal treti :D

sialene..

bibi123

lost, to je nic:O) Mam znameho, co robi diagnostiku a aj stahuje tachometre a vraj na rocnom a par mesiacov starom BMW stahoval z 350 000 na 100 000. Nechcela som mu to verit, ale vraj to bol nejaky manazer, co jazdil aj 1000km denne. a este jednou prihodou ma pobavil, dosiel tam chlapik, co chcel stocit z nejakych 300 000 vito na nejakych 150 000 a ono sa to maze vraj z dvoch zdrojov-z riadiacej jednotky a este z niecoho a z toho druheho to predchadzajuci majitel nevymazal:O))) a skutocne mal okolo 640 000km.. je pekne, ze sa sa takto vsetci vzajomne klameme...
teraz je vraj moderne, ze v Nemecku taxiky si davaju vsetky lakovane casti polepit foliou, najazdia takych 500 000km, folie daju dole a auto vyzera ako nove s neposkrabanym lakom, stocia km a veselo predavaju. Lenze, ked motor VW ma zivotnost nejakych 600 000, tak si v kybli...
a myslim si, ze od kedy budes mat auto, zanevries uplne na takuto hromadnu dopravu:O))) a inak, mne sa uz parkrat stalo, ze som stratila auto, vacsinou to bolo tak, ked som bola niekde 1krat a musela som odparkovat, kde bolo volno, potom som hladala na peso ulicku a kym som sa za hodinu chcela vratit k autu, nevedela som sa vratit spat k nemu:O)))
uhlie-podla mna len debil by to nedal do autorizovaneho, modelujem situaciu-pokazi sa Ti motor - oprava 3000eur, Ty prides v ramci 2 rocnej zaruky, nech Ti to na nu opravia a oni Ti povedia, ze pri servisnej prehliadke bol spraveny neodborny zasah(dokaz, ze nebol)-trebars nebol dobre utiahnuty olejovy filter, tak sa mozes ist stazovat na lamparen, nedostanes od nich ani euro a to nikomu za tych 100eur nestoji...2. vec je, ze si treba dohliadnut, co za olej Ti tam leju, pripadne si doniest vlastny.. a len dolievat olej a nemenit ho komplet aj s filtrom je podla mna tiez blbost, lebo po par razoch tam budes mat len bordel...

uhlie

Ceny servisu by mali zacat pomaly klesat. Teraz plati zakon, ze auto mozes zaviset na garancku do lubovolneho servisu, ktory zaruci, ze su pouzite original nahradne diely a spravny postup. To, kolko sa investuje do servisu zavisi aj od toho, ci chce clovek auto dalej predat, alebo len jazdit. Mal som aj take auta, ze som do nich niekolko rokov dolieval len olej, jazdil stale na zimnych a do servisu som siel len ked odpadol vyfuk. Teraz sa podla mna skor oplati kupit auto na celu jeho zivotnost a nesnazit sa ho predavat, lebo bazarov s ojazdenymi autami je milion a 3-4 rocne auto moze byt problem predat za rozumnu cenu. Inak pri prvom aute je lepsie ist do nejakeho starsieho ojazdeneho za minimalnu cenu, aby cloveku nebolo luto, ked ho rozflaka hned cestou z bazaru.

lost

ale ani si to neviem predstavit, ze ja a auto :D :D :D
uplne divna predstava a len dufam ze ho niekde nezabudnem, ze pojdem niekam s autom a vratim sa s vlakom :)

lost

bibi123, jaj tak, dik za dlhy opis :)
taky servis sa zda byt celkom slusny..
a hlavne to auto co malo 250 000 km a ma este free servis :D to je dost vyhoda pre ludi co stale behaju daleko hore dole :D

bibi123

no inac tam je rozdiel medzi SX4 4x4 a obycajnou. Ta 4x4 ma tie strieborne napodobeniny difuzorov a hore ma tie cierne lyziny, ci ako sa volaju tie tycky:O)))asi je k nej aj lepsi motor a vybava + som si vsimla, ze tie 4x4 ma vacsina elektrony, tie obycajne behavaju na pukliciach a podla mna vyzera tak smiesne, to uz skor ten swift. Skor by som kupila novu, nie su tam velke rozdiely v cenach a clovek ma tu istotu, ze nie su stocene... Inac som zvedava, ci mna budu pri predaji obvinovat z pretacania tachometru, ked ideme na dlhsie vzdialenosti, berie sa frajerove auto a na tom svojom beham len po meste, takze mam najazdenych malicko km:O)))a tiez ho chcem predat hned, ako ho splatim, mozno vyplatim skor a chcem nove:O)))
keby som mala ten limit 10000 tak vezmem tu yarisku, co ju reklamuju v telke s klimou + tam este dam nejake senzory, tempomat..

bibi123

lost-servis je brany v zmysle servisnych prehliadok, cize pisem to v skratkach z papiera, ktory som v Porsche dostala.
1bezplatny servis pocas 3 rokov od kupy alebo do 120 000, co nastane skor, na uzemi v SR v autoriz. dielniach.(co mne napr. vyhovuje, lebo ani polovicu z toho asi za tie 3 roky nenabeham)
2, plati len pre vozidla Audi zakupene u autoriz. predajcu Audi v SR, IBA pre 1. majitela a servis Longlife
3. Bezplatny servis zahrna prevadzanie udrzby predpisanej spolocnostou PorscheS v rozsahu prac popisanej v servis. knizke(servisne ukony a dodatocne prace, vratane poskytnutia k tomu potrebnych nahradnych dielcov-motor. olej, olej.filter, predfilter, brzd., chlad. kvapaliny, sviecky)4.Bezpl.serv. sa nevztahuje-vymena poskodenych skiel, diskov, pneumatik, oprava uprava lakov(asi ked ho oskres, lebo na hrdzu je tam zaruka), vsetky opatrenia pri dlhsom vyradeni,...
5zakaznik je povinny pristavit vozidlo v case servis prehliadok,...
brozura - Garancia Mobility-pocas celeho zivota auta, ked si davas robit servisne prehliadky v autoriz. servisoch1Pomoc pri poruchach-v pripade malych poruch v najkratsom case sa dostavi pomoc a poruchu odstrani, spojazdnenie je bezplatne, ak naklady neprekrocili 178eur,ak sa neodstrani porucha, bezplatne odtiahnu vozidlo do servisu audi
2Nahradna mobilita-ak sa neda opravit vozidlo hnes-mas bezplatne nahradne vozidlo max 5 dni, ubyt. v hoteli *** s ranajkami 5 dni + vikend, sviatok, cestu taxikom, autobusom max 80 eur,cestu vlakom alebo lietadlom max 400eur na osobu, vratenie opraveneho vozidla domov-preprava bezplatne aj medzinarodne do 400eur,naklady na nakladne dielce -postovne, clo, expresnu zasielku, vedlajsie naklady-telefon, parkovanie do 25 eur, pomoc pri malych problemoch-vypovie Ti bateria, chyba olej, chlad. kvap., palivo /max 5 litrov/, vymena kolesa-preplatia naklady do178 eur,...
btw-ale napr. mas stanovenu 2rocnu zaruku na auto, minule som tam videla 8mu, co mala necele 2 roky, najazdenych nejakych 250 000km a odislo jej nieco(uz si nepamatam co, ale bolo to v ramci opotrebovania a oprava bola x tisic eur)a vraj mu to museli na zaruku zadarmo vymenit.
este tam boli tusim nejake zaruky na karoseriu, hrdzavenie, ale neviem, kde mam ten papier
ta prevodovka bola na BMW 7cke