Mám 16 rokov,170 cm a vážim 80 kg, moja nadváha mi zatiaľ nespôsobuje žiadne zdravotné problémy ale necítim sa dobre, keďže som mladá a kvôli váhe mám problém nájsť si priateľa. Do leta by som si priala schudnúť minimálne 13 kíl, tak mi poraďte ako na to, všade čítam o rôznych diétách ako ľuďom pomohli, no dočítala som sa aj ako sa im to po skončení diéty vrátilo a dvojnásobne-tak mi niekto poraďte čo mám robiť, je lepšie nejesť alebo začať cvičiť?
Mám dve sestry jedna má problémy s nadváhou ako ja a druhá je úplne chudá-a pritom jeme rovnako! Svoje telo chcem zmeniť pokiaľ som mladá.
Chcem schudnut
Hura... dnes mam 95kg. Som zatial spokojna.Ide to dole pomaly, ale hlavne je, ze ide vaha dole a nie hore.
Sisi135
velmi pekne si to napisala az som si musela este raz pozriet tvoj vek.
Su tu velmi dobre rady aj od ostatnych a taktiez ja chcem zit tak aby som schudla nastalo nie len na par mesiacov takze tie rady mi urcite pomozu v mojom boji s obezitou.
Zdravá strava a pohyb - nič viac.
A ešte niečo, Dukanovou a Atkinsovou diétou sa síce chudne, ale naberieš to späť a zničíš si telo. To nie je nejaký dríst , som odborník v tejto obl.
Dobrý deň, rád by som Vám chcel pomôcť s Vašim problémom s nadbytočnými kilami , poprípade so zlou fyzickou kondíciou. Bol by som rád, keby ste ma kontaktovali na môj email m.dudas69@gmail.com . Na email preto lebo je to osobnejšie a môžem Vám lepšie pomôcť. Teším sa na Váš kontakt
xxxo: Ahoj! Pred časom som bola v podobnej situácii ako ty. Mala som 15 (dnes už 16) 170 cm a 90 kg! Dnes mám 59 a každý mi vraví že by ma ani nespoznal. Hlavne nesmieš spraviť tú sprostosť že prestaneš jesť! Mala by si jesť min. 5x ale ideálne 6x denne a to raňajky polhodinku, max. hodinku po zobudení a posledné jedlo 2 - 2,5 hod. pred spaním. Netreba zabudnúť na kvalitné bielkoviny, aby si strácala minimum svalov a čo najviac tuku. Ako už písali podomnou fajn sú kyslomliečne výrobky acidká, smary atď. Taktiež syry ale skôr tie nízkotučné. Potom chudé mäso a veľa rýb. Treba zaradiť aj tie tučné ako losos, nemusíš sa báť že má energie jak hovado, je to zdravá ryba. Veľa zeleninky a trochu ovocia - moc to s ním netreba preháňať. A nesmieš zabudnúť ani na zdravé tuky, lebo pri nedostatku tukov si môžeš uhnať zdravotné problémy. Fajn by bolo si aspoň zo začiatku vážiť potraviny a hádzať do nejakej kalkulačky aby si vedela či príjmaš všetkého dostatok a či máš dosť vysoký príjem. Ja kým som nevážila na začiatku chudnutia, papala som málo a videla som to až potom. A práve preto sa chudnutie zastavilo a opäť rozbehlo až keď som navýšila. Ak sa chceš niečo spýtať môžem ti poradič, ale všetko len z vlastnej skúsenosti, niesom žiadny odborník. Tak do schudnutia!
aj sestry s podobnou stravou nemusia mat rovnako intoxikovany organizmus, alebo rovnake zdravotne problemy a takisto rovnaky bazalny metabolizmus. ked tak kukni na zdravochudnut.sk a najdes tam urcite zopar zaujimavych veci. vela uspechov a nezabudaj ako tu spomenula sabynka: si este vo vyvine, takze pomaly dalej zajdes:)
Tak sabynka a harmonia to napísali KRASNE !
presne moja reč ! takto sa chudne a sučatne žije zdravo!
ešte by som pridala že myšlienky su tiež dolezite - takže treba vzdy mysliet pozitivne, predstavoavať si ako pekne chudnes, aka budes stihla.... nemysliet a nedeptat sa pripadnym neuspechom, hlavne sa NIDKY nevzdavat, treba BOJOVAT ! kazdy den :)) tak drzim vsetky prsty pri chudnutii a zdravom zivotnom style :))
XXXO - Keďže si ešte mladá a tvoje telo sa ešte vyvíja, nemala by si začínať s nejakými drastickými diétami...a máš pravdu, tie diéty majú väčšinou jo-jo efekt, čiže po čase dostaneš tam, kde si bola aj pred diétou.
Ak máš tú možnosť, mala by si zájsť za odborníkom, ktorý by ti poradil, ako si upraviť jedálny lístok a tiež ako cvičiť.
To že so sestrami jete to isté a každá ste iná, súvisí s tým, že každá máte iný metabolizmus.
Ak nemáš možnosť zájsť za odborníkom, tak si skús pohľadať literatúru s touto tématikou.
Ale vo všeobecnosti platia tieto dve zásady: JESŤ ZDRAVO a HÝBAŤ SA!.
Ja som síce nemala nadváhu, ale chcela som zhodiť a mne pomohlo toto: začala som jesť menšie porcie, ale častejšie...vylúčila som sladkosti, prípadne zminimalizovala :-),...vylúčila som mastné, vyprážané a ťažké jedlá....jedla veľa ovocia, zeleniny, zeleninových šalátov....pijem veľa tekutín - ale len čistú vodu alebo čaje, žiadne sladené nápoje....a začala som pravidelne cvičiť - najprv aerobik, potom zumbu....a všeobecne sa hýbať - žiaden výťah, ale schody...žiaden autobus na dve zastávky, ale prejsť sa...v lete turistika, bicykel.....atď
Ale najhlavnejšie je nevzdávať sa, keď po 2 týždňoch nevidíš výsledok, toto je "beh na dlhé trate"...musíš vydržať.
A nemáš problém nájsť si priateľa, kvôli svojej nadváhe, ale kvôli tomu, že ty to vidíš ako problém :-)
Ak budeš vytrvalá, podarí sa ti to!
nie je to zložité , ale musíš mať pevnú vôlu
1.jesť skutočne veľa zeleniny , takmer ku každému jedlu , je to dôležité zelenina má všetky minerálne látky , vitamíny , vlákninu a minimum kalórií dokonca tvoje telo spotrebuje viac ako prijalo (pri trávení zeleniny) tak isto pridať aj ovocie
2. ďalej veľa rýb , ryby sú veľmi zdravé hlavne tie tučné (nepriberá sa z nich , práve naopak) najlepšie spravíš ak ich udusíš
3.nevyhýbaj sa strukovinám (biela fazuľa je najlepšia na chudnutie)
strukoviny jedz 3krát do týždňa aj viac sú naozaj veľmi zdravé
4.celozrnné výrobky pravidelne jedávaj namiesto rastlinného tuku (margarín) jedávaj maslo ale obmedzene , je to klamstvo , že margaríny sú zdravé akurát sa z nich tvorí škaredá celulitída
5.denne by si mala mať zeleninový šalát (kukurica , mrkva , šalatové listy , kapusta , artičoky... výber je bohatý)
6. a jedávaj len kyslomliečne výrobky , vyhýbaj sa cukru (rafinovanému) a jedz 5-6krát denne , nezabúdaj na pitný režim a pohyb (aj schody , alebo len tak tancovanie) potom pridaj aj cielený napr. beh , posilka atď takto sa ti to podarí
ahoj, ja by som ti odporucila pravidelne sa stravovat kazde 3hod, vela tekutin(cista voda nebublinkova,bylinkove caje) a zacat sa hybat, zo zaciatku je podla mna dobra chodza, plavanie, cviky na fit lopte, pri com nezatazujes klby. Postupne treba pridavat, napr.fitko,posilnovanie. Len treba zacat a vydrzat, lebo vysledky sa neobjavia hned :) 3 mesiace su zaklad na to, aby sa ti nastartoval metabolizmus. Prajem vela stastia