Je priatel žgrloš ?

Príspevok v téme: Je priatel žgrloš ?
animka

Sme spolu 3 mesiace, zo zaciatku vztahu mi kupoval same drahe cokoladky co ja lubim dokonca raz aj nahrdelnik a tak som sa citila blbo a obcas som navrhla ze ked sedime von ze zaplatim aj ja.Najprv nechcel no potom mu to zrazu uz nevadilo.Vzdy sme isli tak priblizne na polovicu,on kupil listky do kina ja som platila jedlo.A zjavne si na to zvykol natolko ze ked som mala narodniny rano zavolal ci ma objednat stol v restike co mam rada,tak som sa potesila ze mi chce urobit radost a zobere ma sa napapat a posediet.po tom nasom striedani som bola na rade s platenim ja ale tak ani nahodou som neratala s tym ze mam platit,ani len penazenku som nevytiahla.A on sa pri kase spytal ze kto plati? tak som nahodila ze mozem ja...a on ze dobre tak dnes plat ty ! pritom to nebol horibilny ucet, nejakych blbych 10 eur a on nie je clovek co by sa mal financne zle.Nejde mi o peniaze no zacala som si to podrobne po tomto vsimat , snazim sa precitat jeho vlastnosti.Spatne som si uvedomila rozne situacie : napriklad nikdy nenosi v penazenke viac ako 5 eur,vecne hladame automat aby si vybral peniaze,kolkokrat to skonci tak ze nenajdeme a platim ja ...alebo sme boli v metre a on zas nemal karticku cize nakup pre jeho rodicov som platila ja ze sak mi vrati...bolo to 17 eur...na druhy den som spomenula nakupovanie v metre , on si spomenul ze jooj sak ja ti musim vratit ale zase samozrejme nemal dost so sebou,nasledne dalsi den sme sli sadnut a platil onkede ja som si schvalne nevzala peniaze a mne povedal ze tu moju cast z uctu ( 5 eur) si mam odratat z toho 17 euroveho dlhu...a tym tema hasla a nikdy tie peniaze nevratil...
Dalsia situacia bola na vianocnych trhoch, pacil sa mi tam jeden prsten bižu za 7 eur ale na prv raz som si ho nekupila a on mi potom s tym pilil usi ze sak bol pekny, a ze sa mi hodil a ze by sme ho mali ist kupit atd. tak som si povedala ze ok ked mi ho tolko nuka asi mi ho chce kupit,sli sme tam a on nic,stal jak kol v plote,tak som si ho kupila sama, no co ma dojalo o mesiac si vsimol ze ho nemam na ruke...prisla otazka ze preco ho nenosim,tak som povedala ze preco by som mala a on ze lebo sme ho kupovali spolu a ja ze : ja som si ho kupila sama nemam ho od teba tak ho nosim kedy ja chcem a on ze to ti mam prstene kupovat ? ...tak som sucho poznamenala ze nemusi...
Dalsia super situacia : nechcela som ist jedno poobedie von lebo som mala vela ucenia,tak som navrhla ze dobre ale len hava vyvencit,no ked osm vysla preddom tak ma presvedcil ze sadneme aspon na kavu do blizkej restiky. nechala som sa presvedcit ale kedze som ratala s vencenim nemala som nic pri sebe.ked sa malo ist platit ( 8 eur) tak on tak na mna kukol lebo som podla "fiktivneho ratania " mala byt na rade a vravim mu ze no ja tu peniaze nemam a on ze dokelu ja mam len 5 eur...potom nastastie nasiel gastrac..ale dokelu naco vola frajerku sadnut ked nema so sebou peniaze...
Cele to nechapem , k jeho povahe mi to vobec nejde ako mi stale vravi ako ma miluje a ze by pre mna vsetko urobil a potom sa takto sprava...Co som sa zatial aj kamaratov chlapov pytala kazdy mi vravel ze ked vola babu von je automaticky vzdy ona pozvana a je uz len na nej ci sa rozhodne sem tam zaplatit alebo nie...Keby bol chudak bez penazi nic nepoviem ale myslim ze si zije nadstandardne...uz neviem ci to len ja tak vidim alebo kde je problem...poradte

marlenka 42

Nepochopim, stretla som sa s podobnymi pripadmi aj na vlastnej kozi ale asi som si to sposobovala aj sama na zaciatku mi bolo hlupe nechat si zakazdym platit od chlapa, peniaze som si viem zarobit aj sama tak mi bolo hlupe aby mi chlap platil zakazdym tak sme tiez zacali striedavo ptoom mi uz bolo hlupe cakat pokial chlap vytiahne penazenku tak som sa hrala ,,nechaj tak zaplatim ja"a tak to bolo postupne castejsie a castejsie az sa to stalo pravidlom.Baby netreba si to nechat, a netreba chlapa na to naucit lebo naoazaj si to sposobujeme niekedy aj same a chlap by si mal aj uvedomit ked ma priatlku ze to nie je len tak a predsa ta zena je v tej spolocnosti ine postavenie ako chlap chlap si ju ma vediet vazit a prejavit jej to aj tymto sposobom , chlapi ktorí si nechaju od zien platit nemaju ,,chochmes"alebo su to skutocní ,,žgrloši"nepoviem z casu na cas ze ked zena naoazaj chce zaplattit ked ma na to dovod alebo raz za cas povie teraz platim ja ale nie aby si chlap na to zvykol aj on si musi uvedomit ze ked ma priatelku v dnesnej dobe to nejde jednoducho bez penazii, nehovorim ze su vsetky zeny na peniaze ale ked si chucu spravit vylet, posedenie v kaviarni, v restike, zabavat sa , do kina to vsetko dnes stoji peniaze ....ked na to nema tak ,,,musii asi taku hladat...naoazajj baby by ste si to nemali nechat od chlapov ja som si tak byvaleho priatela naucila (bolo to mojou vinou ,robila som casnicku chodil za mnou do prace a bolo mi hlupe ze nealkko, alko, cigarety)si musel platit on tak som raz zacas povedala ze nechaj tak teraz je to na mna potom neaajak zas ked siel platit som povedala tak teraz je to na mna, som tam robila tak som si mohla pisat ucet a zaplatit ho naraz po mesiaci alebo po dvoch , tak si uz zvykol na to ze uz aj popil a nezaplatil alebo len tak zahalsil ze kolko to mam ? a ja ze aaaaaa nechaj tak ...tak sa len usmeial ze dakujem , ptom som si to aj zacala uvedomovat ak som videla ten narastajuci ucet u mna v praci a nejak som si povedala dost aj ked mi to boolo hlupe a som povedala ze uz si bude platit nakolko mi to tam dost narastlo a musim si to cele vyplatit.Baby ucet do 3mesiacov som si spravila 630eur a ani som si to neuvedomila ptoom prislo na platenie vedel o tom ze to musim zaplatit a povedal ze hm to je teda pekne dost a cele to zostalo na mne potom som to musela vyplatit a sama zo svojho potom som mala dalsi vztah a tiez som si ho takto naucila ja ja budem platit ja ja a tak sa rychlo na to naucil ze aj ked mal peniaze tak som mu dala svoje ze kup toto a to alebo sme sli na pivko v lete dala som mu do ruk peniaze ze kup aj mne aj tebe a samozrejme kupil a este mi aj vydal a pritom mal plne vacky drobnych v eurach a moju eurobankovku rozmenil na dve male pivka to ma ptoom dozralo povedala osm si zas dost a nejak sa mu to prestalo pacit ....ael som si povedala nie a teraz aj ked sa citim hlupo pri plateni od chlapa beriem to ano je to chlap pozval ma nech plati nie som proti ked zaplati raz za cas baba ale nie aby to bolo pravdielnostou baby takto si tych chlapov naucime na to rychlo si zvyknu a tymto sa my podcenujeme nerobme to pozrite sa na tie mrchy nietkore co ocividne maju chlapov pre penaiaze a je im fajn , nechaju si platit od chlapa, cigarety, drahe drinky, oblecenie, kozmetiku, vozia sa na drahych autach podvazdaju ich a maju sa dobre a my co si nennechame kavu zaplatit od chlapa a platime my im ako dopadneme my ,,,baby musite byt trosku tvrdsie na nich aj na seba verte tomu lebo tymto sa ponizujeme same seba ..my sme predsa zeny a chlapi su na to co nas dobijaju a aj co by mali byt tí co nam prejavuju ze si nas vazia aj len tym ze zaplatia tu kavu a nie nechavat to naa nas ,,,moj brat sa drzi toho ze by si nikdy od zeny nenechal zapaltit ani len cistu vodu , ze pre neho sameho by to bolo ponizujuce no takych chlapov je malo na svete ...........

jajka001_

keby som sa riadila schopnosťou muža kupovať mi darčeky, tak s ním nie som už po dvoch rokoch vzťahu :) viac sa mi páči to že aj po 15tich rokoch čo sme spolu mi každý deň povie že ma ľúbi, že som krásna, že mi pomôže keď treba aj ked inak má vsetky klasické zlé vlastnosti mužov, ako aj tu neschopnost kupovať darčeky :)

mima009

Som v podobnej situacii,tiez sme spolu 3 mesiace,predtym som mala dlhe roky priatela a u neho som bola zvyknuta na darceky aj mimo Vianoc a inych sviatkov,samozrejme takisto som mu kupovala aj ja,videla som nieco pekne a neriesila som,ze mu to schovam do najblizsieho sviatku...tiez zvykol vacsinou v kaviarni platit on,tvrdil,ze to muz by mal...ale stalo sa,ze sa mu nedarilo a aj tristvrte roka som platila v kaviarni ja,lebo som proste na tu kavu chcela ist a nebrala som to,ze mu nieco splacam...dovolenky zaplatil tiez po dva roky on...potom,ked bolo to zle obdobie,zaplatila som ja...no a teraz mam priatela 3 mesiace...a som v soku..sprava sa podobne ako tvoj...inac je zlaty,je mi s nim faj...ale... na Vianoce sa pytal,co mi ma kupit,ja ze kedze sa tak kratko pozname,podme spolu do sauny,on zaplati nejaku speci masaz mne,ja jemu...vraj to by bolo malo..on mi chce nieco kupit...nenapadne mi aj pozeral na cislo podprsenky a triciek:-))a vraj budem prekvapena a bude sa mi darcek pacit...tak ja OK,kupila som naramok,z rady,ake rad nosi,znackove tricko..spolu asi cca 60Eur..zdalo sa mi to aj dost,nie ze by som si to nemohla dovolit,ale fakt sa mi zdaju 3mesiace kratko... no a dostala som podobne salik za 4eur:-))navonok som sa tesila,lebo fakt prezila som dost zly rozchod,tak ma len tak lahko nerozhadze..ale co robil on...nechcel si to zobrat...vraj take drahe a ze sa citi trapne...no trapne bolo aj mne,ze som to zle odhadla...tak on, ze medzi sviatkami mas narodky,ze mi to vynahradi...tak som cakala...dostala som nejaky reklamny hrncek:-))a bonbonieru...aj ked vie,ze sladkosti skoro vobec nejedavam a ked..tak si velmi vyberam a radsej jedavam Goji:-))tak fakt neviem,co s nim...inac je zlaty,je mi s nim fajn...skusam mu dat este sancu...je mi trapne,ked tiez si stale zabudne vybrat hotovost:-))no uvidime..len tolko,ze viem animka ako ti je:-)

proserpina

animka, hmmm zaujímajvá téma...asi ide o "emancipovaného muža", alebo ako to nazvať.
Pozri, ale fakt, kde je napísané, že prstene, šperky a pod. musí kupovať žene jej partner. Chceme byť rovnoprávne s mužmi, čo si ale, myslím, že sme už dosiahli. Veď máme ženy v politike, sú ženy riaditeľky, kontrolórky, je bežné, že žena šéfuje chlapom.
Ale sme aj rozmaznané ak stále čakáme že budeme niečo dostávať. Samozrejme, že nesplatené dlhy, "náhodné" zabudnutie peňazí pri platení nesvedčia o čestnosti, ale o tom by si sa mala porozprávať s ním, možno ťa využíva a hľadá hranice a možno si to ani neovedomuje, veď chodíte spolu príliš krátko na to aby si mohla celkom poznať jeho povahu.
A v celom príspevku si rozoberala čo kúpil - nekúpil on tebe, ale nepíšeš, čo si kúpila ty jemu.

proserpina

animka, hmmm zaujímajvá téma...asi ide o "emancipovaného muža", alebo ako to nazvať.
Pozri, ale fakt, kde je napísané, že prstene, šperky a pod. musí kupovať žene jej partner. Chceme byť rovnoprávne s mužmi, čo si ale, myslím, že sme už dosiahli. Veď máme ženy v politike, sú ženy riaditeľky, kontrolórky, je bežné, že žena šéfuje chlapom.
Ale sme aj rozmaznané ak stále čakáme že budeme niečo dostávať. Samozrejme, že nesplatené dlhy, "náhodné" zabudnutie peňazí pri platení nesvedčia o čestnosti, ale o tom by si sa mala porozprávať s ním, možno ťa využíva a hľadá hranice a možno si to ani neovedomuje, veď chodíte spolu príliš krátko na to aby si mohla celkom poznať jeho povahu.
A v celom príspevku si rozoberala čo kúpil - nekúpil on tebe, ale nepíšeš, čo si kúpila ty jemu.

animka

trdelnikovo keby si si racil precitat celu diskusiu mozno pochpis viac veci a nepises tu chujoviny...a tou cokoladou som sa snazila poznamenat ze priatel sa snazil a bol vnimavy len na zaciatku.nikto nehlada dokonalost...ale za to ze teraz ziju vrahovia , chlapi co zeny mlatia a podvadzaju, opilci a neviem ake kreatury tak ja mam byt "vdacna" a zit raz s nejakym terorizatorom?? len za to ze sa to teraz moze zdat banalny problem ???
este raz opakujem kedy si si precital co tu pisali zeny co to maju doma tak by si pochopil ze je to minimalne take trapenie ako ti mnou vyssie spomenuti grazli. mam len jeden zivot a nemienim ho premarnit s niekym kto ma bude terorizovat . kazdy je nejaky,niekto hasterivy,niekto nadava,je bordelar alebo zas prehnany pedant...ale su veci ktore je vo vztahu clovek viac ochotny akceptovat a take ktore nestrpi...ty sa rozhodni pre svoje,ja si ponecham zas moje ,ked tebe taky clovek vyhovuje najdi si..nech sa paci . Viac k tomu nemam co povedat.

lost

Tym co chcu absolutne vyrovnany financny vztah, zaujimalo by ma ci mate psa alebo ine zvierata, ktore nekonzumujete..

Tiez vam platia polovicu obedu alebo najom ?