Je priatel žgrloš ?

Príspevok v téme: Je priatel žgrloš ?
animka

Sme spolu 3 mesiace, zo zaciatku vztahu mi kupoval same drahe cokoladky co ja lubim dokonca raz aj nahrdelnik a tak som sa citila blbo a obcas som navrhla ze ked sedime von ze zaplatim aj ja.Najprv nechcel no potom mu to zrazu uz nevadilo.Vzdy sme isli tak priblizne na polovicu,on kupil listky do kina ja som platila jedlo.A zjavne si na to zvykol natolko ze ked som mala narodniny rano zavolal ci ma objednat stol v restike co mam rada,tak som sa potesila ze mi chce urobit radost a zobere ma sa napapat a posediet.po tom nasom striedani som bola na rade s platenim ja ale tak ani nahodou som neratala s tym ze mam platit,ani len penazenku som nevytiahla.A on sa pri kase spytal ze kto plati? tak som nahodila ze mozem ja...a on ze dobre tak dnes plat ty ! pritom to nebol horibilny ucet, nejakych blbych 10 eur a on nie je clovek co by sa mal financne zle.Nejde mi o peniaze no zacala som si to podrobne po tomto vsimat , snazim sa precitat jeho vlastnosti.Spatne som si uvedomila rozne situacie : napriklad nikdy nenosi v penazenke viac ako 5 eur,vecne hladame automat aby si vybral peniaze,kolkokrat to skonci tak ze nenajdeme a platim ja ...alebo sme boli v metre a on zas nemal karticku cize nakup pre jeho rodicov som platila ja ze sak mi vrati...bolo to 17 eur...na druhy den som spomenula nakupovanie v metre , on si spomenul ze jooj sak ja ti musim vratit ale zase samozrejme nemal dost so sebou,nasledne dalsi den sme sli sadnut a platil onkede ja som si schvalne nevzala peniaze a mne povedal ze tu moju cast z uctu ( 5 eur) si mam odratat z toho 17 euroveho dlhu...a tym tema hasla a nikdy tie peniaze nevratil...
Dalsia situacia bola na vianocnych trhoch, pacil sa mi tam jeden prsten bižu za 7 eur ale na prv raz som si ho nekupila a on mi potom s tym pilil usi ze sak bol pekny, a ze sa mi hodil a ze by sme ho mali ist kupit atd. tak som si povedala ze ok ked mi ho tolko nuka asi mi ho chce kupit,sli sme tam a on nic,stal jak kol v plote,tak som si ho kupila sama, no co ma dojalo o mesiac si vsimol ze ho nemam na ruke...prisla otazka ze preco ho nenosim,tak som povedala ze preco by som mala a on ze lebo sme ho kupovali spolu a ja ze : ja som si ho kupila sama nemam ho od teba tak ho nosim kedy ja chcem a on ze to ti mam prstene kupovat ? ...tak som sucho poznamenala ze nemusi...
Dalsia super situacia : nechcela som ist jedno poobedie von lebo som mala vela ucenia,tak som navrhla ze dobre ale len hava vyvencit,no ked osm vysla preddom tak ma presvedcil ze sadneme aspon na kavu do blizkej restiky. nechala som sa presvedcit ale kedze som ratala s vencenim nemala som nic pri sebe.ked sa malo ist platit ( 8 eur) tak on tak na mna kukol lebo som podla "fiktivneho ratania " mala byt na rade a vravim mu ze no ja tu peniaze nemam a on ze dokelu ja mam len 5 eur...potom nastastie nasiel gastrac..ale dokelu naco vola frajerku sadnut ked nema so sebou peniaze...
Cele to nechapem , k jeho povahe mi to vobec nejde ako mi stale vravi ako ma miluje a ze by pre mna vsetko urobil a potom sa takto sprava...Co som sa zatial aj kamaratov chlapov pytala kazdy mi vravel ze ked vola babu von je automaticky vzdy ona pozvana a je uz len na nej ci sa rozhodne sem tam zaplatit alebo nie...Keby bol chudak bez penazi nic nepoviem ale myslim ze si zije nadstandardne...uz neviem ci to len ja tak vidim alebo kde je problem...poradte

trdelnikovo

Hesse tvoj dojem/nazor ti sice neberiem, ale moj slovnik vzdy zodpoveda konkretnej situacii a je danej situacii aj primerany. Nevies o mne nic tak nesud...s nerozumnou zenou sa inteligentne bavit nemienim, skoda energie.

H.Hesse

trdelnikovo, uhlie, myslim, ze s vasim slovnikom sa ani nemusite hadat o medziludzkych vztahoch medzi muzom a zenou, lebo vy osobne to asi aj tak riesit nemusite. Lebo viete, zeny(aspon tie inteligentnejsie) nemaju radi po svojom boku vulgarnych muzov, nevaziacich si vsetky zeny uz len z principu.

trdelnikovo

Tak ja sa vazne nestacim cudovat. Uhlie nedaj sa, pravdu mas vo vsetkom. Animka ty sa radsej zamysli, ci si vobec s takymto pristupom zasluzis nejakeho partnera...ja si myslim, ze si ho vobec nezasluzis. Argumenty, ktore tu davas su uplne od veci. Otocim to naopak. Na cu vlastne potom muzom zeny? My vo svete bez vas prezijeme, ale vy bez nas nie. Vy potrebujete nas a nie my vas tak si to konecne uvedom, ak to vobec dokazes. A argument s rodenim (ze kto by rodil)vynechaj, vies dobre, ako som to myslel. Mat zenu, ktorej sa nechce doma nic robit, lebo ona je "emancipovana", navyse chce, aby iba muz vsetko platil (lebo na toto uz emancipovana zrazu nie je) a navyse, aby ju za to este aj zboznoval? Sa zobud, lebo taka krava, ako si ty a tebe podobne su potom vazne dobre chlapovi jedine na jebacku...na nic ine, kedze oporu v tebe nema a ani navarit a upratat sa ti nechce...ale drahe cokoladky by si zrala. Hanba ti, prepadni sa pod zem ty spinava pucvola:-) Do takej ako si ty a tebe podobne by som si ani spinavu topanku neutrel.

uhlie

A citate po sebe vobec?

Zena chce, zena potrebuje, zena citi, zena je nespokojna...

Dievcata poradim vam. Zajdite si do prirody a ked stretnete hladneho rozzureneho medveda, tak mu vysvetlite svoje pocity a aj to, ze ste s nim rovnocenne a ze ste sebavedome.

Alebo si zajdite niekde do sveta. Myslim ze nikde vo svete vam tieto vase nezmyselne poziadavky nebudu tolerovat a budu vas hnat svinskym krokom.

Nechapem ake jebnu.e sebecke, narcisticke monstra z vas vase matky vychovali. Ved to hadam ani nie je mozne.

marlenka 42

VE/ dakujem ze si sa stotoznila s mojim nazorom...)))potesilo ma to ,,,)))
a Nico/hovorilo sa tu vseobecne o plateni zena chlap nie konkretne o paroch kde su obaja studenti...a to beriem pokial su studentii asi ich zdrojom prijmov su vacsinou rodicia, bolo tu skor mylsene zena chlap skor obaja ktorí maju nejaky prijem a komentare su negativne na toto vacsinou z muzskejj strany asi to neviete nejak prijat ale mali by ste si to uvedomit ,,, a myslim ze ked chlapi maju na to aby platili kamaratom v krcmach pivka a drinky a predbiehali sa kto komu viac zaplatii tak mylsim ze by si mali najst ajj na dievca a nie v krcme sa vystatovat ,,,kto viac kol zaplati je vacsii macher, ved na to mam poznam chlapske hlasky v podniku to je na mna , daj mu na mna , a este nalej a na mna tak myslim ze ked maju na kamaratov tak by si mali najst tie peniaze aj na priatelky...ked si ju vazia,,,taktuto istu situaciu mala aj kamaratka mala priatela ona brigadnicka ktora si zarabala popri studiu na VS on velmi dobre plateny kuchar a v bare s kamaratmi sa vystatvval kazdy vecer s peniazmi v ruke a kamaratom platil ,kamarati sa tesili ze si popijaju za jeho a ked bol s nou nebol ochotny ani cigarety si kupit fajcil z jej , a cakal pokial mu drink objedna alebo pil cely vecer a pri zuctovani cakal pokial frajerka vytiahne penazenku a zaplatila tak ako je to potom ,,,kamaratov si vazi asi viac ako ju potom si to uz uvedomila aj sama z briganickeho smiesneho prijmu ffinancovala ich vylety a posedenie pri pivku zatial co on mal svoje peniaze len pre seba a kamaratov a to bol len priklad , zo skusenosti viem ze takto funguje vela chlapv ,,,mali by ste sa trosku uvedomit chlapi, nie urazat sa alebo nas nazyvat zlatokopkami ,len trosku si nas vazit ,,,pochybujem ze zlatokopky by s vami nechodili do kaviarne kde by vam spravili ucet 5eur..ale niekolko nasobne viac,,,animka nie je zlatokopka ho ma rada aj napriek tomu co robi...zlatokopka by pri takomto style urcite nebola s nim...trdelnikovo si nevie uvedomit ze nejde o ohovaranie , intrigovanie ani nic podobne jednodudcho mala animka problem s ktorym potrebuje poradit alebo zistit ci sa sttretla jedina s takymto pripadom len luto je ze sa tu stretavame dalsie ktore podobne x zien zazivaju denne pri vas chlapoch, a jedine to napise vo fore lebo vy chlapi keby sa vam to povie do ocii asi len tupo pozerate a jedine sa viete urazit za to co je pravda, necakame drahe dary od vas, luxusne sperky, oblecenie, drahe dary kazdy den to taka zlatokopka ked na vas natrafii moze len trosku by ste si to v hlavickach mali uvedomit ani nehovoirme ze by ste mali vsetko zenam kupovat co im vidite na ociach ale nie to zneuzivat pravidelne a aby sa zena stala tou co vam bude platitt napr.kavu v kaviarni alebo obedy , raz za cas je to noramlne ale nie pravidelne alebo si najdite nejaku solvenntnu starsiu damu ktora bude chciet mat pri sebe mladeho zajacika a taka mozno vam bude platiti pravidelne a vsetko budete budete spokojnííí ze vam nie je nic vycitane a mozte sa so 60rocnou babkou vlacit po kaviarnach ta bude rada ze vas ma a vy ze mate vsetko zadara nikomu nemusite platit a nikto sa nestazuje ze ste mali skrblici ,,,,,cest vynimkam a neberte to ako urazku ale co sledujem zo 100chlapov mozno 30 sa najde noramlnych a to je smutne ze vas je tak malo asi je to len nasa chyba alebo nase nestastie ze takych nestretneme skoda ,,, no mozno raz -............... a chlapi nebudte takí uražliví ,,,,, len si to trosku vezmite z nasho pohladu a vzite sa do nasej situacie a pozrite sa na niektore veci ocami nas ako by ste to vnimali vy na nasom mieste...)))

nicooo

presne ako napísala animka.... ženy chcú byť rovnocenné vo svete, v práci chcú byť uznávané.... samostatné..... ale v partnerstve... chcú byť tie kde chlap je nad ženou, kde ju chytí pod mohutné plecia a cíti sa chránená.... kde sa nechá rozmaznávať, bozkávať... aby ju partner vždy podržal, aby jej povedal ty moje malinké... aby sme jednoducho cítili že nás miluje, ochraňuje a sme si ním istý..... O tom platení som toho názoru že ak je baba ešte len študentka a muž zarába tak by mal muž platiť.... veď sú to len kaviarne to ten muž nájde 3 e... a ak baba je normálne teda nie ,,zlatokopka,, tak nebude očakávať stále nejaké honosné dary... Ine to je ak sa obdarúvavajú len na sviatky ako sú vianoce, narodeniny, meniny... tak tam by priateľ mohol viace investovať myslím že ak dá na svoju lásku okolo 30-40 e ... aj za to sa dá pekný darček kupiť.. a nie je to stále... Ak sú obaja študenti... tak by mali o sebe vedieť ako su na tom a raz zaplatí jeden raz druhý... ja tiež som študentka a môj priateľ študent.. a chodíme do baru.. a striedame si platenie ale viem že sme len ,,študenti,, tak si dam minerálku a on colu... a toto sa dá zaplatiť... nie je to ani pre jendého nejaká veľká položka...do kina chodievame tiež.. dá sa to.. ved každý týžden sme neni v kine...!!!! a dostávame vreckové tak vieme si odoožiť na to kino!!! ja som priateľovi rozprávala o tomto fórum a tejto diskusie.. a pouškrnul sa.. pretože aj jemu je jasné že by bolo blbé keby mu baba všetko platila ked je študentkou... a niekedy krútil hlavou..

najlepšie je..teda väčšinoui to tak platí... že ak je chlap študent... tak platí všetko babe...
ak chlap zarába tak nechá si platiť od baby...

uhlie

animka,

no neviem, moc sa v tom nevyznam, co si napisala. Teda muzi podla teba maju byt so zenami vsade rovnocenni, ale aby mali pocit, ze su na nich zeny zavisle im maju vsetko platit a robit vsetky spinave prace?

Neje.e ti tak trochu?

animka

uhlie ty by si chcel zenu co je uplne rovnako samostatna ako muz ??? a naco si myslis ze by jej potom ten muz bol ??? keby boli take vsetky zeny tak by vas chlapov nepotrebovali a mali by ste po vtakoch !
Zeny chcu byt rovnocenne ale vo svete , medzi ostatnymi ludmi , urcite nie vo vztahu...Kolkokrat si viem nieco urobit sama a predsa poprosim priatela lebo viem ze ked to urobi a ja ho za to vychvalim do nebies tak bude stastny jak male decko..lebo to su celi chlapi potrebuju byt hrdinovia,chvaleni , obdivovani.preto by to vasa jesitnost nikdy neprezila!tak neviem co sa tu za to tak bijete,zeny by vas nepotrebovali uz naozaj na nic a vam by ostali tak akurat "ručne prace medzinožné "
a ze prave muzi hovoria ze zeny maju rozmyslat hlavami , ked oni sami rozmyslaju vtakmi !!! a este to prezentuju ako to spravne myslenie...na tom som sa naozaj pobavila :D