Sme spolu 3 mesiace, zo zaciatku vztahu mi kupoval same drahe cokoladky co ja lubim dokonca raz aj nahrdelnik a tak som sa citila blbo a obcas som navrhla ze ked sedime von ze zaplatim aj ja.Najprv nechcel no potom mu to zrazu uz nevadilo.Vzdy sme isli tak priblizne na polovicu,on kupil listky do kina ja som platila jedlo.A zjavne si na to zvykol natolko ze ked som mala narodniny rano zavolal ci ma objednat stol v restike co mam rada,tak som sa potesila ze mi chce urobit radost a zobere ma sa napapat a posediet.po tom nasom striedani som bola na rade s platenim ja ale tak ani nahodou som neratala s tym ze mam platit,ani len penazenku som nevytiahla.A on sa pri kase spytal ze kto plati? tak som nahodila ze mozem ja...a on ze dobre tak dnes plat ty ! pritom to nebol horibilny ucet, nejakych blbych 10 eur a on nie je clovek co by sa mal financne zle.Nejde mi o peniaze no zacala som si to podrobne po tomto vsimat , snazim sa precitat jeho vlastnosti.Spatne som si uvedomila rozne situacie : napriklad nikdy nenosi v penazenke viac ako 5 eur,vecne hladame automat aby si vybral peniaze,kolkokrat to skonci tak ze nenajdeme a platim ja ...alebo sme boli v metre a on zas nemal karticku cize nakup pre jeho rodicov som platila ja ze sak mi vrati...bolo to 17 eur...na druhy den som spomenula nakupovanie v metre , on si spomenul ze jooj sak ja ti musim vratit ale zase samozrejme nemal dost so sebou,nasledne dalsi den sme sli sadnut a platil onkede ja som si schvalne nevzala peniaze a mne povedal ze tu moju cast z uctu ( 5 eur) si mam odratat z toho 17 euroveho dlhu...a tym tema hasla a nikdy tie peniaze nevratil...
Dalsia situacia bola na vianocnych trhoch, pacil sa mi tam jeden prsten bižu za 7 eur ale na prv raz som si ho nekupila a on mi potom s tym pilil usi ze sak bol pekny, a ze sa mi hodil a ze by sme ho mali ist kupit atd. tak som si povedala ze ok ked mi ho tolko nuka asi mi ho chce kupit,sli sme tam a on nic,stal jak kol v plote,tak som si ho kupila sama, no co ma dojalo o mesiac si vsimol ze ho nemam na ruke...prisla otazka ze preco ho nenosim,tak som povedala ze preco by som mala a on ze lebo sme ho kupovali spolu a ja ze : ja som si ho kupila sama nemam ho od teba tak ho nosim kedy ja chcem a on ze to ti mam prstene kupovat ? ...tak som sucho poznamenala ze nemusi...
Dalsia super situacia : nechcela som ist jedno poobedie von lebo som mala vela ucenia,tak som navrhla ze dobre ale len hava vyvencit,no ked osm vysla preddom tak ma presvedcil ze sadneme aspon na kavu do blizkej restiky. nechala som sa presvedcit ale kedze som ratala s vencenim nemala som nic pri sebe.ked sa malo ist platit ( 8 eur) tak on tak na mna kukol lebo som podla "fiktivneho ratania " mala byt na rade a vravim mu ze no ja tu peniaze nemam a on ze dokelu ja mam len 5 eur...potom nastastie nasiel gastrac..ale dokelu naco vola frajerku sadnut ked nema so sebou peniaze...
Cele to nechapem , k jeho povahe mi to vobec nejde ako mi stale vravi ako ma miluje a ze by pre mna vsetko urobil a potom sa takto sprava...Co som sa zatial aj kamaratov chlapov pytala kazdy mi vravel ze ked vola babu von je automaticky vzdy ona pozvana a je uz len na nej ci sa rozhodne sem tam zaplatit alebo nie...Keby bol chudak bez penazi nic nepoviem ale myslim ze si zije nadstandardne...uz neviem ci to len ja tak vidim alebo kde je problem...poradte
Je priatel žgrloš ?
Nechcem používať silné slová ako žgrloš, či zlatokopka.
Žgrloš zrejme nie je, keď mu nerobí problém prepiť s kamarátmi 70 eur za večer, vrážať peniaze do svojich záujmov(posilňovňa) a míňať na seba (oblečenie). Je to všetko o prioritách a tuto sa to začína kryštalizovať, čo sú tie jeho priority.
A zlatokopka je podľa mňa žena, ktorá sa nechá za peniaze vydržiavať. Ale nie za nejakých trápnych 10 eur za večeru, ale za iné pálky...takže toto je moc silné slovo a ANIMKA podľa mňa zo zlatokopectvom nič nemá, len si tieto veci začala všímať ( a po tých "zážitkoch" sa jej ani nečudujem). Keby bola zlatokopka, vykašlala by sa na neho hneď po tom, čo si musela zaplatiť narodeninovú večeru, na ktorú bola pozvaná :-).
Ale môj osobný názor je:
- sú spolu 3 mesiace - kebyže je to napr. 2 roky, ok, automaticky beriem , že platíme na striedačku, ani by som nedovolila, aby všetko platil on...ale na začiatku vzťahu má byť podľa mňa žena trochu dobíjaná...nemyslím len materiálnu stránku veci, nejde o veľké a drahé dary, ale o ten pocit, že tomu človeku na mne záleží a chce ma získať....ANIMKA, pekne si to povedala: "v dnesnej dobe sa kazdy ohana rovnocennostou no z casu na cas kazda zena potrebuje mat pocit ze ona je ta "neznejsia" polovicka o ktoru sa niekto postara.".....v tomto s tebou súhlasím a dodávam, že zvlášť, keď ste spolu len 3 mesiace.....ale aby som mu platila nákup pre rodičov, lebo si "zabudol" hotovosť a potom ešte musela "žobroniť", aby mi tie peniaze vrátil, keď nejde o malú sumu, tak sorry, chlapec....
- ona je brigadujúci študent a on zamestnaný človek - čiže aj tuto už má byť z jeho strany nejaká tolerancia, že sa vo veci financii nemôžu rovnať - tak si vymyslíte aktivity na konci, ktorých vám nikto nedonesie účet :-), ...napr. pozrite si film doma alebo choďte do prírody vezmite si vlastnú sváču :-)
Inak, keď si prečítate celú diskusiu, tak pekne vidno rozdiely medzi rozmýšľaním mižov a žien :-))) = muži hneď ju hneď obvinia, že je zlatokopka ( česť výnimkám) a ženy jej radia sa porozprávať :-)))
ANIMKA - neviem, čo konkrétne by som ti poradila, lebo nepoznám jeho a ani teba. Ale chápem ťa v tom, že si si to začal všímať, lebo niečo podobné sa stalo aj mne - tiež som tieto veci neriešila, kým sa mi nestalo pár podobnýchˇ"zážitkov" a to bolo človeka núti zamyslieť sa nad tým.
Ak ti to tak moc vadí, povedz mu to normálne, bez emócii, alebo sa s tým zmier....alebo si jednoducho zakaždým plať svoju polovicu a nebudú problémy, kto mal kedy platiť.
AMIKA-jednoduche- Tieto tvoje problemy sa cisto deju hlavne v tvojej hlave.Virtualne si snim zacala komunikovat a preto mas ocakavania.To je jeden z najvacsich problemov vo vsetkych partnerskych vztahoch.A preto poradim ti-porozpravaj sa snim, normalne mu vysvetli pocity, ako sa citis, spytaj sa preco to tak je a uvidis...Tu aj tak nic nevyriesis len budes mat vacsie a vacsie haluze az sa snim raz uplne pohadas a bude to zle... drzim palce
AMIKA-jednoduche- Tieto tvoje problemy sa cisto deju hlavne v tvojej hlave.Virtualne si snim zacala komunikovat a preto mas ocakavania.To je jeden z najvacsich problemov vo vsetkych partnerskych vztahoch.A preto poradim ti-porozpravaj sa snim, normalne mu vysvetli pocity, ako sa citis, spytaj sa preco to tak je a uvidis...Tu aj tak nic nevyriesis len budes mat vacsie a vacsie haluze az sa snim raz uplne pohadas a bude to zle... drzim palce
dakujem...aj za rady ;)
pamatam si par takychto tem, preto som aj pisal o tom, ze zmenit povahu cloveka je takmer nemozne...v tomto mas pravdu, uviazat si nieco take na krk to by mohlo byt peklo...tak ti zelam aby to nebol tvoj pripad a aby sa to dalo co najskor do poriadku, vela stastia
nie som clovek co vyhadzuje peniaze do luftu ale niekoho co by mi v buducnosti vycital kazdy cent by som pri sebe nezniesla...jedine co by mi potom ostalo by bolo fnukat tu do temy ako jedna kolegyna a radit mladsim aby si dobre zvazili koho si beru... takze pokial by bolo treba aj rozchod.
Mam svoje poziadavky, su veci ktore mi nerobi problem tolerovat ale skakat po hlave a terorizovat sa niekym to si nenecham.
no ved ja to tiez poznam tak, ze muz ma byt v istych situaciach za gentlemana aj co sa platenia tyka a keby sme si aj toto odmysleli, tak nehladiac ci ide o muza alebo zenu, je zauzivane, ze kto pozyva plati...poslednym prispevkom som sa len snazil nejako nacrtnut jeho zmyslanie a ospravedlnit ho aspon tym, ze to nerobi umyselne...btw co znamena "zariadit sa podla toho"?rozchod?...lebo ak ma, ako sama pises, skrblikovsku povahu, tak ty to uz nezmenis...ak je taky, tak takym zostane
mne nejde o peniaze,rada zaplatim aj ja ked si ideme sadnut , len proste ta situacia ze ma pozve na narodeniny a nakoniec platim ja ma sokovala a dala mi dovod zacat rozmyslat a prehodnocovat situiacie doteraz.Len chcem vediet ci si az tak zvykol ze sa podielam na plateni ze zabudol co je slusnost alebo m naozaj nejaku takuto skrblikovsku povahu, lebo ak ma tak to chcem vediet co najskor a zariadit sa podla toho...
rony mozno mas pravdu a naozaj si to neuvedomuje no rozpravat sa o tom moc neda, je to az prili hakliva tema...raz som kyslo spomenula to platenie na narodeniny , nic na to ani nepoznamenal a dalej slo vsetko podla zauzivanych "pravidiel"
v dnesnej dobe sa kazdy ohana rovnocennostou no z casu na cas kazda zena potrebuje mat pocit ze ona je ta "neznejsia" polovicka o ktoru sa niekto postara.