Sme spolu 3 mesiace, zo zaciatku vztahu mi kupoval same drahe cokoladky co ja lubim dokonca raz aj nahrdelnik a tak som sa citila blbo a obcas som navrhla ze ked sedime von ze zaplatim aj ja.Najprv nechcel no potom mu to zrazu uz nevadilo.Vzdy sme isli tak priblizne na polovicu,on kupil listky do kina ja som platila jedlo.A zjavne si na to zvykol natolko ze ked som mala narodniny rano zavolal ci ma objednat stol v restike co mam rada,tak som sa potesila ze mi chce urobit radost a zobere ma sa napapat a posediet.po tom nasom striedani som bola na rade s platenim ja ale tak ani nahodou som neratala s tym ze mam platit,ani len penazenku som nevytiahla.A on sa pri kase spytal ze kto plati? tak som nahodila ze mozem ja...a on ze dobre tak dnes plat ty ! pritom to nebol horibilny ucet, nejakych blbych 10 eur a on nie je clovek co by sa mal financne zle.Nejde mi o peniaze no zacala som si to podrobne po tomto vsimat , snazim sa precitat jeho vlastnosti.Spatne som si uvedomila rozne situacie : napriklad nikdy nenosi v penazenke viac ako 5 eur,vecne hladame automat aby si vybral peniaze,kolkokrat to skonci tak ze nenajdeme a platim ja ...alebo sme boli v metre a on zas nemal karticku cize nakup pre jeho rodicov som platila ja ze sak mi vrati...bolo to 17 eur...na druhy den som spomenula nakupovanie v metre , on si spomenul ze jooj sak ja ti musim vratit ale zase samozrejme nemal dost so sebou,nasledne dalsi den sme sli sadnut a platil onkede ja som si schvalne nevzala peniaze a mne povedal ze tu moju cast z uctu ( 5 eur) si mam odratat z toho 17 euroveho dlhu...a tym tema hasla a nikdy tie peniaze nevratil...
Dalsia situacia bola na vianocnych trhoch, pacil sa mi tam jeden prsten bižu za 7 eur ale na prv raz som si ho nekupila a on mi potom s tym pilil usi ze sak bol pekny, a ze sa mi hodil a ze by sme ho mali ist kupit atd. tak som si povedala ze ok ked mi ho tolko nuka asi mi ho chce kupit,sli sme tam a on nic,stal jak kol v plote,tak som si ho kupila sama, no co ma dojalo o mesiac si vsimol ze ho nemam na ruke...prisla otazka ze preco ho nenosim,tak som povedala ze preco by som mala a on ze lebo sme ho kupovali spolu a ja ze : ja som si ho kupila sama nemam ho od teba tak ho nosim kedy ja chcem a on ze to ti mam prstene kupovat ? ...tak som sucho poznamenala ze nemusi...
Dalsia super situacia : nechcela som ist jedno poobedie von lebo som mala vela ucenia,tak som navrhla ze dobre ale len hava vyvencit,no ked osm vysla preddom tak ma presvedcil ze sadneme aspon na kavu do blizkej restiky. nechala som sa presvedcit ale kedze som ratala s vencenim nemala som nic pri sebe.ked sa malo ist platit ( 8 eur) tak on tak na mna kukol lebo som podla "fiktivneho ratania " mala byt na rade a vravim mu ze no ja tu peniaze nemam a on ze dokelu ja mam len 5 eur...potom nastastie nasiel gastrac..ale dokelu naco vola frajerku sadnut ked nema so sebou peniaze...
Cele to nechapem , k jeho povahe mi to vobec nejde ako mi stale vravi ako ma miluje a ze by pre mna vsetko urobil a potom sa takto sprava...Co som sa zatial aj kamaratov chlapov pytala kazdy mi vravel ze ked vola babu von je automaticky vzdy ona pozvana a je uz len na nej ci sa rozhodne sem tam zaplatit alebo nie...Keby bol chudak bez penazi nic nepoviem ale myslim ze si zije nadstandardne...uz neviem ci to len ja tak vidim alebo kde je problem...poradte
Je priatel žgrloš ?
ja som študentka VS on pracujúci. Tiež sa snažím občas niečo zaplatit aj ked priatel s tým nesúhlasí. Napr. on ma pozve na obed /večeru, ale ja zase potom zaplatím kávu a podobne.. Bolo by mi blbé nechať si všetko platit, takze to riešim takto.
a to s tym prstenom, tak sorry ale musi byt uplny debil ked mu ani toto nedoslo
si platte kazdy svoje, preco ze na polovicu? to sa tazko rata. a ked ta pozve, nech plati, to co je za burana, tie narodky, to ma dorazilo :)zlatokop je to
No ja sa ti absolútne nedivím... Takého chlapa mať, tak by som dobre pouvažovala či s ním ostanem.
Ja osobne som sa stretla s tým, že nielen ženy, ale aj chlapi sú zlatokopkovia ... pozor na to!
Vychcaná doba a toto je tá rovnocennosť, ktorú niekto už nižšie spomínal!
tak je.. narovinu vsetko si vydiskutovat z oka do oka, lebo chlap inac nepochopi.. tie situacie co si tu opisala, tak som sa nestacila divit.
xy ved to presne chcem zistit lebo lakomca ja doma mat nechcem, to by skoncilo velmi skoro a zivot si kvoli tomu pokaslat nemienim aby ma niekto za kazdy cent terorizoval raz...
Zmenil správanie, keď si mu povedala, že chceš platiť aj ty. Drží sa toho a zrejme nepozná mieru. Tak mu treba znovu povedať, že niekedy (presne kedy) preháňa. Chlapom treba všetko na rovinu. :-)
animka mala by si sa s nim porozpravat, ze ci ma nejaky problem alebo ci je lakomec od narodenia. tak stava sa. tiez poznam takych ludi, ale mat takeho frajera?? ked budete mat spolocnu domacnost (hypoteticky) tiez bude ratat kazdy cent? poznala som taky par, ani sa nepytaj ako to dopadlo, vyostrilo sa to do velmi smutnej situacie. myslim, ze je to pod uroven hocikoho.. povedz mu ze si student a tych penazi nemas tolko, ak je normlany pochopi to, povedz co od neho ocakavas.
adam ved preto sa pytam viacerych ludi na nazor, ci je to aj inym divne a mam to zacat razne riesit alebo uz som ja nejaka vadna...
Jasne ze ma kreditku lenze zjavne ju nechce vzdy pouzit...Aj ja si rada niekam sadnem alebo idem do kina ci do divadla ale vyhadzovat 30 eur tyzdenne , lebo na tolko sa to vzdy vysplha je mne ako studentovi vela, sak tolko poriadne za mesiac nezarobim...Uz sa "tesim" ako na jar zacne pilit usi aby sme sli niekam v lete k moru lebo naznaky uz boli, ani len na to nenasetrim z tej mojej brigady ked vsetko za ten mesiac vzdy takto miniem...
xy...uz k takej milej otazke nemam daleko,este zo 2 razy to na mna takto skusi a ma to na tanieri...
robotu ma urcite,este aj sluzobne auto...keby bol na podpore tak si nezije na takej vysokej nohe ako zije a nebeha po nakupoch, zatahoch s kamaratmi a 3 krat tyzdenne do fitka
ale riesit to budem urcite lebo uz mi to leze krkom, poto ked sme spolu tak sa na nic ine nesustredim len hodnotim kazdu situaciu,a to je na prd.
animka Dnes 14:07:
preco sa to mna pytas ? Pisal som, ze on mohol mat POCIT... POCIT.... Nie, ze ja si myslim.
Do jeho zmyslania nevidim a Ty tiez nie... :)
Vztah by mal byt vyvazeny a 50:50 je len teoria, pretoze prakticky to dodrzat by bol problem. Otazne je len, ze ak sa hraju dvaja na gavalierov, ze na tom nezalezi, ze je uplne v poriadku, ked jeden zaplati to, druhy ono a nevyratuva sa to do haliera. Lenze ina situacia moze byt aj ta, ze jeden je gavalier a druhy by sa ku gavalierstvu nedal a tak by kludnu mohla byt situacia napr. vzdy povedzme 1:99.... Ale to uz zachadzame do silne teoretickej roviny. Nehodnotim ani Teba, ani jeho.
Povedz mu vsetko, co si hovorila tu a sama uvidis, ako bude reagovat.
Z mojho pohladu je vsak divne, ak si studentka a nezarabas, platite viacmenej normalne a on si este poziciava peniaze /ak je to tak/. Mozno ma problemy. Vies, ci je ozaj zamestnany ? Mozno berie podporu. Kolko chlapov uz hralo divadielko, ked prisli o pracu....
Potom by mi jeho spravania davalo logiku. Alebo je hajzlik vypocitavy. Typ cloveka, co este aj z chudaka vytiahne peniaze. Ci mu to moze byt fuk a ma predstavu o zene aku chce a mozno je to jeho test, ze radsej tie neprave odplasi rychlo a nechce sa pretvarovat...