Sme spolu 3 mesiace, zo zaciatku vztahu mi kupoval same drahe cokoladky co ja lubim dokonca raz aj nahrdelnik a tak som sa citila blbo a obcas som navrhla ze ked sedime von ze zaplatim aj ja.Najprv nechcel no potom mu to zrazu uz nevadilo.Vzdy sme isli tak priblizne na polovicu,on kupil listky do kina ja som platila jedlo.A zjavne si na to zvykol natolko ze ked som mala narodniny rano zavolal ci ma objednat stol v restike co mam rada,tak som sa potesila ze mi chce urobit radost a zobere ma sa napapat a posediet.po tom nasom striedani som bola na rade s platenim ja ale tak ani nahodou som neratala s tym ze mam platit,ani len penazenku som nevytiahla.A on sa pri kase spytal ze kto plati? tak som nahodila ze mozem ja...a on ze dobre tak dnes plat ty ! pritom to nebol horibilny ucet, nejakych blbych 10 eur a on nie je clovek co by sa mal financne zle.Nejde mi o peniaze no zacala som si to podrobne po tomto vsimat , snazim sa precitat jeho vlastnosti.Spatne som si uvedomila rozne situacie : napriklad nikdy nenosi v penazenke viac ako 5 eur,vecne hladame automat aby si vybral peniaze,kolkokrat to skonci tak ze nenajdeme a platim ja ...alebo sme boli v metre a on zas nemal karticku cize nakup pre jeho rodicov som platila ja ze sak mi vrati...bolo to 17 eur...na druhy den som spomenula nakupovanie v metre , on si spomenul ze jooj sak ja ti musim vratit ale zase samozrejme nemal dost so sebou,nasledne dalsi den sme sli sadnut a platil onkede ja som si schvalne nevzala peniaze a mne povedal ze tu moju cast z uctu ( 5 eur) si mam odratat z toho 17 euroveho dlhu...a tym tema hasla a nikdy tie peniaze nevratil...
Dalsia situacia bola na vianocnych trhoch, pacil sa mi tam jeden prsten bižu za 7 eur ale na prv raz som si ho nekupila a on mi potom s tym pilil usi ze sak bol pekny, a ze sa mi hodil a ze by sme ho mali ist kupit atd. tak som si povedala ze ok ked mi ho tolko nuka asi mi ho chce kupit,sli sme tam a on nic,stal jak kol v plote,tak som si ho kupila sama, no co ma dojalo o mesiac si vsimol ze ho nemam na ruke...prisla otazka ze preco ho nenosim,tak som povedala ze preco by som mala a on ze lebo sme ho kupovali spolu a ja ze : ja som si ho kupila sama nemam ho od teba tak ho nosim kedy ja chcem a on ze to ti mam prstene kupovat ? ...tak som sucho poznamenala ze nemusi...
Dalsia super situacia : nechcela som ist jedno poobedie von lebo som mala vela ucenia,tak som navrhla ze dobre ale len hava vyvencit,no ked osm vysla preddom tak ma presvedcil ze sadneme aspon na kavu do blizkej restiky. nechala som sa presvedcit ale kedze som ratala s vencenim nemala som nic pri sebe.ked sa malo ist platit ( 8 eur) tak on tak na mna kukol lebo som podla "fiktivneho ratania " mala byt na rade a vravim mu ze no ja tu peniaze nemam a on ze dokelu ja mam len 5 eur...potom nastastie nasiel gastrac..ale dokelu naco vola frajerku sadnut ked nema so sebou peniaze...
Cele to nechapem , k jeho povahe mi to vobec nejde ako mi stale vravi ako ma miluje a ze by pre mna vsetko urobil a potom sa takto sprava...Co som sa zatial aj kamaratov chlapov pytala kazdy mi vravel ze ked vola babu von je automaticky vzdy ona pozvana a je uz len na nej ci sa rozhodne sem tam zaplatit alebo nie...Keby bol chudak bez penazi nic nepoviem ale myslim ze si zije nadstandardne...uz neviem ci to len ja tak vidim alebo kde je problem...poradte
Je priatel žgrloš ?
animka:
mozno je len vychcany. Su muzi, co vedia zneuzivat zeny. Susedov syn bol taky, ze okradol vlastnych rodicov. Zenu oberal o peniaze, na vyzivne neplatil. Potom usiel, nakoniec ho nahana policia...
Inak nechapem, ked ma kreditku, tak v 99 percent obchodom nou mozes platit. Vsetky hypermarkety, supermarkety. 99 percent kamennych obchodov. Kino, aj v tej jednote. Ak nie, bankomaty su vsade.
Kreditkou som platil raz dokonca aj 30 centovu polozku v obchodiku s galanteriou :) Platbu v hotovosti vyuzivam len velmi sporadicky. Ked, tak mam tam par bankoviek a nemusim syslovat drobne, co mi budu vydavat. Zaplatim kartou a je klud.
Ak nezarabas, tak je to od neho trochu hlupe, este si pytat. Ked niekde pojdete, hod poznamku, ze nech si nezabudne penazenku aj s peniazmi, aby sa nestavali trapne situacie. Alebo mu povedz, ze ci mu neni trapne, ze nemas prijem a este si od Teba poziciava.
animka, on ma pracu a ty si studentka?? si delas srandu...a on nevie zatiahnut nakup za 3 eura? to je sila. a preco sa narovinu nespytas preco sa chova ako socan?
adam tebe sa zda normalne vo vztahu v otazke financii robit bilancie aby vsetko sedelo na polovicu ???? to hadam nemyslis vazne ! sak to je chore...presne toto sa snazim zistit ci nerobi a ak robi tak si moze ist bilancovat niekomu inemu , ja takeho skrbla nepotrebujem co mi raz bude vycitat kazdy cent , a to som neni clovek co vyhadzuje peniaze do luftu..a ak uz po 2-3 mesiacoch takto bilancuje tak nechcem vidiet co by robil po 10 rokoch !
Ked ma pocit ze mu nieco dlzim nech sa paci staci povedat ale poza chrbat bilancovat: ...a teraz mi ona toto kupi pre rodinu, za to jej nevratim lebo tam som platil ja o euro viac a tam o 2 viac ! Pane boze to kde by sme sa dostali !
ja som sa doteraz vzdy stretla s chlapmi pre ktorych bolo to ze vzdy zaplati prejavom hrdosti , ukazania toho ze on je chlap a vie sa postarat, aj preto mi to bolo divne..nie ze by som to vzdy ocakavala , iste su aj ludia ktori maju iny nazor no toto bola moja doterajsia situacia takze na taku som zvyknuta. Jasne je samozrejme ze po roku chodenia a viac je to ine , to sa aj vztah pohne do inej roviny , mozno pomalej pripravy na spolocnu buducnost kde kazdy prispieva do chodu. Tym nevravim, ze po roku ocakavam spolocnu buducnost ale myslim ze je to take prirodzene pre vsetky pary,ide to automaticky.Ale takto na zaciatku sa to podla mna nerobi....
sabynka dufala som ze aj ked nic nepovedal, ze sa aspon nad tym zamyslel, ja neviem keby mne toto niekto povedal tak by som sa od hanby potrebovala niekde schovat a uz v zivote by som toho druheho zaplatit nenechala...ale nie u nas sa uplne nic nezmenilo.
lienocka ano ja studujem na VS a popri tom brigadujem...on robi...
situacia zo predvcera: boli sme na pizzy, vypytal ucet a pyta sa ma kto plati ? ..ja ze mam ja ? on : dnes zaplatim ja (9 eur) ty zaplatis kino zajtra (12), dosla teta s uctom a on nic, tak som vytiahla penazenku a zaplatila a on skonstatoval dobre tak ja zaplatim kino zajtra...na druhy den sme sli do kina...prve co vypotil , nemamale vybrane peniaze (podotykam aupark kde je aspon 6 bankomatov), ja mu na to ze sak tam urcite maju terminal, takze ok kupil listky...potom ze by este chcel nejake chipsy a dzusik tak sme sli do terna...ale pri kase zase on ma len 2 eura drobne ( keby tak velmi chcel tie sa tam da pouzit kreditka)ze ci nemam zvysok ta som mu dala zvysnych 1.50...ako ja neviem ci len mam taky pocit ale vzdy ma nejak do toho platenia zakomponuje aj pri takych idiotskych polozkach ako je nakup v terne za 3.50...ked to uz pozrieme z materialneho hladiska moj blby dzus z celeho toho nakupu stal 0,30 centov . proste ja som platila pizzu on kino a prisla dalsia polozka tak sa zas treba podelit.pride mi to ako deti na pieskovisku.
sabynka: som :) A to nepoznas este moju priatelku, z nej som odvar cajovy... :)
Nemyslel som, ze ma platit kupovat dar rodicom, ale myslel som to tak, ze ON MOHOL MAT POCIT, ze ak niekedy platil viac, ze mu ta jeho bilancia nesedi a tak si to kompenzoval aspon takto. Ako som na zaciatku pisal, ak chce niekto spekulovat jednodstranne, tak sa to ozaj da dotiahnut do absurdit. A preto som pisal, ze keby sa jej k tomu vyjadril jej priatel, bolo by to jasnejsie, pretoze ona hovori len za seba a jej priatel to moze vidiet inak....
Sam mam velmi dobre skusenosti v tom, ako zeny dokazu vselico poprekrucat, ci povnimat inak - ako to vidi muz...
Netreba sa tu v tom chrochtat, ale treba si to riesit s priatelom. A ked nechce, tak trvat na svojom a prebrat si to...
3 mesiace su spolu, mozno je to len to, ze sa zacinaju otvarat oci... Tot vsjo :)
Ak som dobre citala tak si este studentka a tvoj priatel zaraba a nie zle. Tak pardon, toto co robi je naozaj trapne. Nevravim, ze by mal platit vsetko, ale ak uz zaraba a ty len brigadujes tak by mal platit vacsinu.A je nanajvys trapne ak ta niekam pozve, a viac krat si zabudne kartu alebo nema hotovost. Dost divne.
ADAM - vieš čo? S tebou sa nedá diskutovať, lebo ty prekrútiš veci úplne naopak. Ak sa o ženách hovorí, že všetko moc riešia a prekrúcajú, tak ty si ešte horší, ako ženská :-)))
Sorry, ale už som čítala viac tvojich príspevkov a ty dokážeš jednoduchú vec doviesť do takých absurdít, že až nechápem :-))).
Prečo by mala platiť nákup jeho rodičom??? Ak on má pocit, že ona mu je niečo dlžná, tak nch sa dohodnú na platení fifty-fifty a nie, že ona zatiahne nákup a on ani mú, ani bú.
Je normálne, ak chce chlap rovnocennú partnerku a nie nejakú krehkú kvetinku, ktorá si bez neho nevie kúpiť ani lístok na autobus, ale nie po 3 mesiacoch chodenia!!! Keď majú byť obaja s hlavami v oblakoch = on absolútne nemá hľadieť na to, kto platil včera a koľko a ona by sa nemusela zoberať takými vecami.
ANIMKA - ak to nepochopil, ani keď si mu to povedala, tak asi je to somár :-))), prepáč!
je to zgrlos. ma sa platit fifty fifty podla mna, ale s tym, ze ty sama odmietnes, ked chlap bude chciet platit a nie, ze ten bude cakat na to, kedy otvoris penazenku.
sabynka vystihla si to uplne presne ako to citim..hlavne clovek ocakava ze aspon na zaciatku vztahu sa ten druhy sprava ako idealny clovek,ze by aj modre z neba zniesol...a je prirodzene ze ako zalubenosti ubuda tak aj ten druhy upušta od svojich snah ako toho druheho ziskat ...no ked sa niekto nesnazi uz na zaciatku tak od coho potom bude upustat casom ked uz teraz nie je z coho ??
Sabynka sak som sa snazila zahrnut aj take aktivity pri ktorych clovek nedostane ucet...chcela som ist von s havom no nakoniec to aj tak skoncilo v podniku lebo "vonku je zima a on taaak rad chodi niekam sadnut " ...a to ze by som si platila polpovicu vzdy by bolo len smiesne a detinske...proste nepaci sa mi ze clovek ktory mi bulika ako by pre mna vsetko urobil a ako ma miluje tak dohliada na kazdy jeden cent pretoze sa to vzajomne odporuje...ked raz niekoho milujem tak by som pre neho zniesla modre z neba bez ohladu na cenu a nie dohliadala stale ci sme 50:50.Pride mi to ako recicky a skutek utek.
Adam nechapem preco by som mala platit nakup pre jeho rodicov ked som ich v zivote nevidela a ani ich nepoznam a ako som hovorila vsetko platievame +-1 euro 50:50 takze nijake vacsie sumy on nikdy neplatil.
Dalsia vec ked som nahodila temu ze som si platila na narodeniny ucet ked ma on pozval nic na to nepoznamenal , ja som sa rozpravat chcela , uz neviem ako inak mam zacat o tom rozpravat.
Ako som uz pisala , kazda zena sa obcas potrebuje citi ako ta neznejsia polovicka. vztah ktory ty opisujes mi pride ako kamaratsky a nie ako partnersky.ked ma byt vsetko 50:50 tak chcem vidiet ktory muz doma so zenou na polku zehli , vari , upratuje , perie ...ale myslim vsetko na polovicu lebo ked sa tu tak velmi ohanas rovnocennostou tak nech je uz vo vsetkom!
Pokial sa vo svojom vztahu spravas k partnerke tak ako si tu mne radil tak prepac ale je mi jej luto lebo ked hladas rovnocenneho partnera chod za chlapmi do krcmi, k zene sa ma chlap spravat trochu inak.
Cele, ako to citam, je iba jednostranne zamerane obvinovanie dotycneho chlapa.
Ze mu kupila nieco pre rodicov ? No, co ked on platil castejsie a ona minimalne a zaplatil jej inokedy nieco drahsie a tak si povedal, ze v ramci 50 na 50, este aj tak ona dlzi jemu...
Nechapem dalsiu vec. Dievca ma problem a miesto toho, aby o nom rozpravalo a opytalo sa na to, bude v sebe zivit bludy a rozvijat konspiracne teorie....
Vazi si muz zenu, ze ked si mysli, ze ju povazuje, za ROVNOCENNU partnerku a nie za ufnukane decko, neschopne postarat sa o seba ? Ano, niekto moze povedat, ze gentleman plati za zenu. Alebo sa na to mozeme divat, ze je to niekto, kto si zenu kupuje... Ze ju povazuje za neschopnu. Za vec, za svoj majetok.
Mozno si dany mlady muz hlada partnerku, kde chce osobnost. Niekoho, koho si moze vazit, opriet sa o neho. Kto nebude fnukat pri kazdej prilezitosti, ked okolo preleti mucha :) A nechce ju rozmaznavat, ale mat z nej kvalitnu osobnost a lasku. Predstavte si napr. situaciu, ked rodicia rozmaznavaju deti. Priklad, tu mas moj malicky cokoladku, cukriky, hracky, tutumuto.... A z malickeho je nakoniec lelivy pamusiky s obvodom pasa ala pivny sud, ktory v zivote nic nedosiahne a len bude ocakavat - DAJ, DAJ, DAJ....
KAZDY do vztahu nieco dava, nieco investuje. Lasku, srdce, starostlivost, mozno i nervy a zdravie, ci aj nemale financne prostriedky. A ocakavania ma i od partnera, aby to bolo nejakym sposobom aspon trochu vyrovnane.
Niektore zeny su stastne, ked ich muz obletuje, dava im pocit, ze su rovnocenne, ci dokonca snad nieco viac nez on. Lenze taketo nieco moze sklznut lahko do stavu, kedy sa zena premeni na sebecku, panovacnu a rozmaznanu. A preco by potom nieco take muz robil, ked sa mu taka nebude pacit ?
Jedna stara mudrost hovori:
NIEKEDY JE MENEJ - VIAC.... ;-)