Je priatel žgrloš ?

Príspevok v téme: Je priatel žgrloš ?
animka

Sme spolu 3 mesiace, zo zaciatku vztahu mi kupoval same drahe cokoladky co ja lubim dokonca raz aj nahrdelnik a tak som sa citila blbo a obcas som navrhla ze ked sedime von ze zaplatim aj ja.Najprv nechcel no potom mu to zrazu uz nevadilo.Vzdy sme isli tak priblizne na polovicu,on kupil listky do kina ja som platila jedlo.A zjavne si na to zvykol natolko ze ked som mala narodniny rano zavolal ci ma objednat stol v restike co mam rada,tak som sa potesila ze mi chce urobit radost a zobere ma sa napapat a posediet.po tom nasom striedani som bola na rade s platenim ja ale tak ani nahodou som neratala s tym ze mam platit,ani len penazenku som nevytiahla.A on sa pri kase spytal ze kto plati? tak som nahodila ze mozem ja...a on ze dobre tak dnes plat ty ! pritom to nebol horibilny ucet, nejakych blbych 10 eur a on nie je clovek co by sa mal financne zle.Nejde mi o peniaze no zacala som si to podrobne po tomto vsimat , snazim sa precitat jeho vlastnosti.Spatne som si uvedomila rozne situacie : napriklad nikdy nenosi v penazenke viac ako 5 eur,vecne hladame automat aby si vybral peniaze,kolkokrat to skonci tak ze nenajdeme a platim ja ...alebo sme boli v metre a on zas nemal karticku cize nakup pre jeho rodicov som platila ja ze sak mi vrati...bolo to 17 eur...na druhy den som spomenula nakupovanie v metre , on si spomenul ze jooj sak ja ti musim vratit ale zase samozrejme nemal dost so sebou,nasledne dalsi den sme sli sadnut a platil onkede ja som si schvalne nevzala peniaze a mne povedal ze tu moju cast z uctu ( 5 eur) si mam odratat z toho 17 euroveho dlhu...a tym tema hasla a nikdy tie peniaze nevratil...
Dalsia situacia bola na vianocnych trhoch, pacil sa mi tam jeden prsten bižu za 7 eur ale na prv raz som si ho nekupila a on mi potom s tym pilil usi ze sak bol pekny, a ze sa mi hodil a ze by sme ho mali ist kupit atd. tak som si povedala ze ok ked mi ho tolko nuka asi mi ho chce kupit,sli sme tam a on nic,stal jak kol v plote,tak som si ho kupila sama, no co ma dojalo o mesiac si vsimol ze ho nemam na ruke...prisla otazka ze preco ho nenosim,tak som povedala ze preco by som mala a on ze lebo sme ho kupovali spolu a ja ze : ja som si ho kupila sama nemam ho od teba tak ho nosim kedy ja chcem a on ze to ti mam prstene kupovat ? ...tak som sucho poznamenala ze nemusi...
Dalsia super situacia : nechcela som ist jedno poobedie von lebo som mala vela ucenia,tak som navrhla ze dobre ale len hava vyvencit,no ked osm vysla preddom tak ma presvedcil ze sadneme aspon na kavu do blizkej restiky. nechala som sa presvedcit ale kedze som ratala s vencenim nemala som nic pri sebe.ked sa malo ist platit ( 8 eur) tak on tak na mna kukol lebo som podla "fiktivneho ratania " mala byt na rade a vravim mu ze no ja tu peniaze nemam a on ze dokelu ja mam len 5 eur...potom nastastie nasiel gastrac..ale dokelu naco vola frajerku sadnut ked nema so sebou peniaze...
Cele to nechapem , k jeho povahe mi to vobec nejde ako mi stale vravi ako ma miluje a ze by pre mna vsetko urobil a potom sa takto sprava...Co som sa zatial aj kamaratov chlapov pytala kazdy mi vravel ze ked vola babu von je automaticky vzdy ona pozvana a je uz len na nej ci sa rozhodne sem tam zaplatit alebo nie...Keby bol chudak bez penazi nic nepoviem ale myslim ze si zije nadstandardne...uz neviem ci to len ja tak vidim alebo kde je problem...poradte

animka

Onn to mam teraz pred problemami zatvarat oci len aby som niekomu dokazla ci milujem ? problemy sa maju riesit a nie ututlavat ...potom su tu temy fnukajucich zien ktore varuju mladsie aby si dobre vybrali partnerov a vsetko zvazili
keby som nedostala dovod tak tiez nic neriesim.robit zo seba dobry den len za to ze som zamilovana si nenecham ...to bolo mozno v 15-tich.

Onn

laska nieje o vypocitavosti a peniazoch...
uz to ze to ty riesis nieje laaaska.. a to ako sa on sprava ziez nieje laska...taka komedia

animka

soffa lebo sme boli v metre a tam aby si mohla kupovat musis mat ich karticku vybavenu a mala som ju len ja takze ked nieco chcel kupovat mohol len cezomna..to len odhliadnuc od toho ze tie peniaze aj tak so sebou nemal...
ked ja neviem...zo zaciatku mi nosil aj ruze, aj darceky take drobnosti...boli sme aj v CR na vikend spolu a doslova som mu vtedy musela natlacit 30 eur za ubytovanie a benzin co som nechcela aby cele platil ..nakoniec za tie peniaze aj tak kupil listky do SND...ale to bolo prvy mesiac...potom to zacalo ist tymto smerom...ale zase mikulasa mi dal obrovskeho....naproti tomu na narodeniny kalendar na stenu...uvidime ako budu vianoce a ako sa bude spravat dalej popripade sa porozpravame ked padne posledna kvapka, ale rozhodne to beriem s odstupom a zvazujem vsetky riesenia...

soffa

p.s.Este ma napadlo nie je on gambler????a nechapem ani teba...preco si vlastne platila za nakup jeho rodicom????????????co si ti banka???a to si mu mohla povedat do oci,pred tou predavackou....toto sa nerobi.UTEKAJ OD NEHO CO NAJDALEJ...UZ DAVNO SI MALA!!!!!!!!!!!

vitaminwater

pozvat niekoho na veceru na narodeniny a potom mu povedat, aby zaplatil on, je naozaj vyscane... tak isto aj ten prsten...
chlapi nevidia taketo veci... oni su velmi pragmaticky, prakticky, racionalny... on nevidi ten hlbsi zmysel v tom, ako zena... takze je dost mozne, ze si to ani neuvedomuje... chlapovi ziadne naznaky nepomozu, im to treba povedat na rovinu...

soffa

necitala som komentare,podo mnou,ale ja ti poviem svoj nazor...podla mna je zgrlos a poriadny.teraz ma nechap zle,ale podla toho co pises tak je...mam dlhodoby vztah,kde obaja robime.predtym ako sme zacali spolu chodit som robila len ja,lebo priatel zacal studovat vs,a k tomu denne...takze nemal niejak vela penazi,ale vzdy si nasiel na to aby zaplatil,ked prisiel na neho rad.raz som platila ja raz on.nasiel si brigadu,od maja do septembra aby mal peniaze na sviatky,vyrocia,narodeniny atd.doteraz tak robime.raz ja raz on.a to si kupujeme aj neplanovane malickosti.ak mi rozprava ze sa mu nieco paci,ja ho na druhy den prekvapim a mu to kupim.tak isto aj on.a prstene je samozrejmost,ak je jarmok,kupime si nieco spolocne,on mne nieco a ja jemu.este sa nikdy nestalo,ze sa robil ze nema peniaze.ja nemam problem tiez zaplatit,..ale tu ide o ten princip..preco by mal platit len vzdy muz??alebo zena???teraz je to take iste,robime obaja,on medzitym vystudoval,,,a platime raz on raz ja a nemame absolutny problem.inac mne by bolo trapne keby vzdy platil on!!!!

animka

cgvd... ved aj mne bolo zo zaciatku blbe aby vsetko platil on a tiez som chcela aspon troska prispiet...no tak si na to zvykol ze teraz sa ma este aj opyta ci platim ja...
vitaminwater som rada ze sa ozval aj niekto kto to zazil....a to co si pisala o tej dovolenke tak ma tie napadlo co mi moj pred dnami povedal...ze dnes idu na firemny vianocny vecierok vsetci na veceru do Ufa, ze podaktori si tam beru aj partnerov...ja sa pytam ze ci mozem ist aj ja a on na to ze ked si zaplatis veceru mozes...tiez jedna z veci co ma dojali...

vitaminwater

mala som takeho priatela, 3 roky... on zarabal nadpriemerne a ja som bola studentkou a brigadovla som... zo zaciatku platil viac on, postupne sme presli na 50:50 ked zmenil pracu, lebo sa zacal stazovat, ze nema uz tolko penazi... chapala som to, ale bolo mi divne, ked o par mesiacov dostal zvysenie a potom dalsie a dalsie... mal skvely plat, ale stale som platila polovicu... doslova smiesne sumy, nepozval ani na jednu kofolu... a presne ako ty, ked sme isli do kina a zastavili sme sa predtym v terne na nakup drobnosti, moj dzus stal par drobnych, on si nakupil cipsy, drahu cokoladu, oriesky... ale isli sme 50:50... stale chcel chodit len von, sadnut si niekam, ja som si platila intrak, knihy, jedlo, oblecenie a na kazdodenne chodenie po kaviarnach som minula zvysok, nemohla soms nic usetrit... na sviatky si pytal darceky v sume 1000 korun a viac, ja som si skromne povedala nieco, co stalo 100 korun... netrklo mu to... on bol ale zgrlos aj na seba... oblecenie si nekupoval, stale chodil v tom istom, jedine, za co utracal boli navstevy restik a kaviarni... kazdy den obedoval a veceral v restauraciach!!! chore... anyways, rozisla som sa s nim kvoli niecomu inemu, ale potom, ked sa mi otvorili oci, uvedomila som si, ze som to mala urobit uz davno aj kvoli tomuto... ked som sa s nim nedavno rozpravala, spomenul, ze berie priatelku na dovolenku a samozrejme nezabudol dodat, ze ona si musi zaplatit svoju polku...