pit ci nepit destiláty, víno, pivo ?
aky je vas nazor na alkohol ?
Pit, ci nepit ?
záleží od toho, čo si pod tým človek predstavuje. Ak sa niekto považuje za otroka len preto, že si odopiera alkohol,drogy, mastné nezdravé jedlá.. práve naopak, kráľom je ten, ktorý žije zdravo a pritom naplno :)
Lost zle a nepremyslene položená otázka :)
alebo zit pat rokov ako kráľ a potom 50 ako otrok :)
ja si vyberám možnosť B :)
george303,
no dnes je skodlive uz takmer hocico, to mas pravdu :)
ale zase.. osobne by som sa neospravedlnoval tym ze "co nie je skodlive?"
neviem, pripada mi to take divne :)
osobne sa snazim eliminovat vsetko skodne pre zivot, ale zase nie tak ze by som si nezil podla predstsav, je to extremne komplikovana tema.. (napr ja mam alergiu na muku, mlieko, vajicka = 99% volne predajnych veci nemozem alebo BY som nemal jest.. ale co teraz? zostanem cely den doma a nepozriem sa napr do ineho mesta, len preto, ze si musim doma piect pecivo ? je to proste divne a mozno ten kompromis niekedy nie je extremne odveci... )
ale mam otazku, ak by ti zivot priniesol nejaku situaciu vdaka ktorej y si musel ABSOLUTNE prestat pit (nevedel by si na ako dlho), Dokazal by si to ?
Toto je podla mna jeden z najdolezitejsich faktorov akejkolvek "pravidelnej" cinnosti...
Ale kedze zijes Rock'N'Roll tak asi chapem preco taky postoj :)
je to proste zivotny styl :)
Boze... nechapem, ako moze niekto tak neskodnu vec, ako je alkohol vo velmi rozumnom mnozstve takto demonizovat. Problemom nie je samotny produkt - alkohol, ale ludia - mysel, zly odhad na mnozstvo.
nie alkohol je problem, ale cukor. za kvasenie je zodpovedny prave on.
Problemy maju iba ludia so zvysenou senzitivitou (citlivostou) na plesne, u ludi s dobrym imunitnym systemom a toleranciou to problem nie je. Takisto by sa alkoholu mali vyhybat ludia s citlivostou, ci poskodenim traviaceho traktu. Posobi drazdivo, ale je to ethanol, co spominane tazkosti sposobuje.
Kedysi spoločensky pozitívny, odkedy som prešla detoxikáciou tela, tak mi alkohol vôbec nechýba, nemám naň žiadnu chuť a vyše pol roka som bez kvapky. Takže nepiť. Okrem toho, ak už piť tak kvalitný destilát, víno a pivo obsahujú kvasinky, ktoré spôsobujú v tele množenie plesní, a tie spôsobujú potom v tele mnohé zdravotné problémy.