Co obnasa potrat

lioness_01

sevilla, s tým plodom to neurobí nič, úplne normálne by si mohla donosiť dieťa, nechápem ako môže matka rodiny takto uvažovať ale dobre... tvoja vec, ty sa raz z toho budeš "spovedať"...
veľa šťastia pri rozhovore s manželom

sevilla

Práve som s ním volala, ale nevie nič, dnes ma čaká náročný rozhovor... do kelu, nikdy som si nemyslela, že antikonc. zlyhá práve v mojom prípade... v každom prípade nie som ani pripravená ani za žiadnu cenu nechcem ďalšie dieťa,a anavyše stále mám v sebe vnútromaternicové telisko...tak čo to urobí asi tak s tým plodom????

lioness_01

inak, som presvedčená o tom, že keď trošku vychladneš budeš uvažovať inak. ja ťa chápem, teraz si si urobila test, teraz ti vyšiel pozitívny, tak si vystresovaná, v návale emócii a pocitov si sem napísala, najradšej by si to vyriešila okamžite, atď... chápem... ale skús sa upokojiť, keď sa vráti manžel, tak mu povedz aký máte problém (je to rovnako aj jeho problém), a preberte to spolu...
držím palce

Aja02

Začiatkom celého procesu je zistenie, že je žena tehotná. Lekár jej urobí vyšetrenie a potvrdí, že je ťarchavá. V tomto momente má žena dve možnosti: donosiť dieťa alebo požiadať o interrupciu.

Na Slovensku je uzákonená legálna interrupcia do 12. týždňa tehotenstva. Do 8. týždňa sa vykonáva tzv. miniinterrupcia, od 8. – 12. sa vykonáva interrupcia (kyretáž). V 16 – 18. týždni sa môže vykonať odber z plodovej vody – amniocentéza na genetické vyšetrenie plodu. Amniocentéza je indikovaná pri podozrení na genetickú anomáliu (napr. Downovho syndrómu) alebo u rodičiek nad 35 rokov [32][33]. Pri zistení genetickej chyby bola povolená výnimka, interrupcia sa mohla vykonať do 24. týždňa, ústavný súd SR ju ale v roku 2007 zrušil s odôvodnením, že je jej výkon upravený len vyhláškou ministerstva zdravotníctva a nie zákonom, čo sa považuje za protiústavné.[34]

Ak sa teda tehotenstvo ženy nachádza v povolenom intervale, gynekológ jej dá na vyplnenie „Žiadosť o umelé prerušenie tehotenstva a hlásenie potratu“. V nej vyplní osobné údaje, avšak nie dôvod, pre ktorý sa žena rozhodla podstúpiť potrat, ten je anonymný. Svojim podpisom potvrdí, že bola oboznámená s rizikom, vyplývajúcim z tohto zákroku a že bola poučená o antikoncepcii.[chýba citácia]

Ak je rodičkou maloletá do 15 rokov, lekár jej potrat odporučí zo zdravotných dôvodov a kontaktuje políciu pre zneužívanie maloletej, ak má od 15 do 16 rokov, na interrupciu potrebuje podpis zákonného zástupcu.

„Žiadosť o umelé prerušenie tehotenstva a hlásenie potratu“ sa vypĺňa trojmo, dva exempláre pre zdravotnícke potreby a jeden pre štatistický úrad. Za každú interrupciu žena zaplatí ca. 7000 Sk (údaj k roku 2007). Ak ťarchavosť ohrozuje život ženy, za umelé prerušenie tehotenstva sa neplatí. Taktiež ženy po 40. roku neplatia za interrupciu kvôli možným zdravotným komplikáciám v tehotnosti.

V priebehu šiestich mesiacov sa nesmie žena podrobiť viac ako jednej interrupcii.

V určený deň sa ráno žena prihlási v nemocnici, kde je podrobená potrebným vyšetreniam. Samotná interrupcia netrvá dlho, približne 2-5 minút. Vykonáva ju lekár - gynekológ, ktorý má k dispozícii jednu až dve zdravotné sestry, súčasťou tímu je anestéziológ a jeho zdravotná sestra. Žena je počas zákroku v anestéze. Po zákroku žena asi dve hodiny leží v pokoji a ešte v ten deň opúšťa nemocnicu.

Trochu dlhé ale vystihuje podstatu toho čo si chcela vedieť. Na blbé komentáre nemusíš odpovedať. Ak ty budú chýbať nejaké informácie kukni google.sk