... a mne sa zruti cely svet. V sobotu sme mali mat svadbu ... je to take strasne krute a ja mam pocit ze to nezvladnem :(
Podviedol ma ...
Slobodna,
vdaka za ponuku, ze Ti mozem napisat, suhlasim takmer so vsetkym, co si napisala, je tam vsak isty detail, ktory by som rada s Tebou prediskutovala, ale je to na sukromnu debatu, nebudem tu brat priestor ostatnym, teraz mam rozne povinnosti, ked budem mat trochu casu, urcite Ti poslem email, este raz vdaka za taku moznost.
rozumiem ti: skutočne nerozumiem prečo sa zapájaš do diskusie, ktorej nerozumieš ale hlavne, ktorej vôbec nechceš porozumieť.
ohľadom vyššieho duchovného vývojového stupňa- tak ako sa vyvíja v priebehu života fyzické telo sa vyvíja aj duchovná stránka človeka. Človek má 7 čakier, každá čakra predstavuje niečo iné. Napr. ak človek žije na úrovni prvej čakry zaujíma sa o najnižšie pudy- sex, peniaze, jedlo, prežitie. Počas života je konfrontovaný s rôznymi situáciami a ľuďmi, ktorí ho majú niečo naučiť, ak to prijíma tak postupuje vyššie, ak nie, ostáva na rovnakej úrovni a stále sa mu dejú tie isté veci a prichádzajú do jeho života tí istí ľudia. Je to na dlhú debatu a hlavne s niekým, koho to zaujíma. Tak ak máš záujem niečo si o tom naštuduj, informácií je všade plno. Kto chce hľadá spôsob ako to ide, kto nie, hľadá dôvod ako to nejde.
ta3: Nesúhlasím, že človek na vyššom vývojovom duchovnom stupni, nehľadá ale priťahuje k sebe rovnakého partnera, takisto ako aj človek na akomkoľvek duchovnom vývojovom stupni. Karmické vzťahy sú také vzťahy, ktoré nás majú niečo naučiť. Pokiaľ je človek vyrovnaný sám so sebou, má sa rád, tak k sebe nepriťahuje žiadne karmické vzťahy ale tie pravé. Pretože ich jednoducho nepriťahuje. Uvediem príklad- ak si človek neváži sám seba, priťahuje k sebe partnerov, ktorí si ho takisto nevážia, ponižujú ho atď. Pokiaľ to nepochopí, nezmení, nezačne si vážiť sám seba, nikdy nebude mať partnera, ktorý si ho bude vážiť atď. Karmické vzťahy sú veľmi zložité a ťažké, nejde to ani s ním ani bez neho, človek sa trápi, sťažuje sa, pýta sa prečo, neustále dookola-ak odmieta vidieť, to čo mu daný vzťah ukazuje. Každého človeka, ktorého stretneš si predstav ako zrkadlo, ktoré ti je nastavované a ktoré ti poskytuje odpoveď na tvoju aktuálnu otázku, ktorú máš v sebe. Nikdy netreba hľadať v iných ľuďoch ale sám v sebe, vždy treba zmeniť niečo v sebe, niekedy stačí iba zmeniť uhol pohľadu a zmení sa celá situácia, celý život. Nesúhlasím, ja si myslím, že to závisí predovšetkým a iba od nás. Samozrejme hrá tu mnoho faktorov, jedným z nich je karma. A preto vždy keď sa mi niečo deje, si poviem, aha- tak toto som asi niekedy urobia ja niekomu inému a teraz to prežívam, aby som pochopila ako sa vtedy cítil daný človek a práve tým prežívaním, pochopím svoju chybu, napravím ju a rozhodnem sa ju viac neopakovať. Stačí byť otvorený, neobviňovať iných, ale prijímať zodpovednosť za svoje činy a niesť následky. Byť otvorený zmene, chcieť na sebe pracovať. Čosi viem, čo sa ti deje, úprimnú sústrasť, nebojím sa o teba, pretože ty otvorená si, hľadáš vo veciach a ľuďoch hlbšiu podstatu, ktorá nesmeruje von ale smerom k tebe. A to je správne. Nemysli si, že ja som sa takáto múdra a na vyššom duchovnom stupni už narodila :)), mne to tiež trvalo roky, muselo som prežiť rôzne situácie, stretnúť a stratiť mnohých ľudí, kým som dospela až sem a stále sa učím, postupujem, padám atď. Život nie je o cieli, život je cesta k tomu cieľu. Cieľom je cesta. Kto to chápe má vyhraté, môže nádherne s tým pracovať a v konečnom dôsledku tým prospieva len a len sebe. Každý chceme byť zdravý, šťastný, milovaný, bohatý. Myslenie a konanie človeka musí ísť ruka v ruke, jedno bez druhého nemôže existovať a iba jedným nič nedosiahneme. Človek sa musí vždy a za každých okolností snažiť dosiahnuť vo všetkom rovnováhu, ukazovateľom či to čo robím je správne, je môj pocit. Ak mám dobrý pocit, znamená to, že idem správnym smerom. Je to nadlho ak máš záujem môžeš mi napísať na mail. Tu nás budú vždy urážať, odsudzovať ľudia, ktorí to nechápu, no napriek tomu musia byť a vyzerať naj :) namiesto toho aby na sebe pracovali, aby pochopili, že každý človek im je prospešný, pretože im niečo dáva, niekam ich môže posunúť, ho odmietnu a znevážia. Pritom nechápu, že neubližujú tomu človeku, ale škodia iba sami sebe. Hlúposť nie je niečo čo mne môže ublížiť, je to pre mňa poľutovaniahodné, práve preto, že som si tým sama prešla a viem, ako si tým človek sám škodí. Ale je to každého vec, kto chce, bude na sebe pracovať, nájde si na to akýkoľvek spôsob a akéhokoľvek človeka, určite to nemusím byť ja :)
vyssi vyvojovy stupen... co to vlastne je?! dalsi vymysel/nezmysel z dielne nejakeho ludskeho! mozgu, ktory si namysla, ze je nieco viac.
pred bohom a v strassburgu sme si vsetci rovni. takisto platia zakony prirody pre kazdeho rovnako. je to uplne jednoduche, to len clovek si vymysla taketo kraviny, aby mal co robit. lepsie by urobil, keby mal nejake uzitocne hobby. napr. slachtenie kaktusov s orchideami. potom by na taketo nezmysly nemal cas. ale na to skor ci neskor pride kazdy sam.
Kafik:
Mne vyšší vývoj u ľudí neprekáža. Prekáža mi, že si nehľadajú rovnocenných partnerov, s rovnakým zmýšľaním, s rovnakým pohľadom na život (a sex).. prečo asi? Aby neboli sami? Lebo na tom vyššom vývojovom stupni je veľmi málo kvalitných jedincov - skutočne vyspelých? Netuším.. neviem prečo si nevedia nájsť rovnocenného partnera.
Preco si nevedia najst rovnocenneho partnera? Podla mna preto, ze to nezavisi iba od ich vole, ci snahy ho najst, ale je to podmienene este niecim, co sami nemozu v danom okamihu ovplyvnit a sice karmou. Ved keby to bolo take jednoduche a nase zivotne smerovanie zaviselo to iba od toho co chceme alebo nechceme, dovolim si tvrdit, ze vsetky vztahy alebo manzelstva by boli stastne, ved vsetci predsa chceme iba dobre manzelvo, ci nie?
priatelia, mala som osobne problemy, nemohla som sledovat tuto zaujimavu diskusiu, precitala som si ju celu az teraz a musim Ti Slobodna povedat, ze si jednoducho skvela, mas moj 100% suhlas vo vsetkom, co si na temu nevera, skutocna laska, uroven myslenia a vztahov vobec povedala, opat v priebehu diskusie bolo uplne zrejme, ze je zbytocne ludom nieco vysvetlovat, na urcite veci musime jednoducho dozriet, nie je mozne, aby hlboko filozoficke temy boli pochopene vramci jednej diskusie, mne to trvalo roky, kym som dospela k nazoru, ktory je velmi podobny tomu Tvojmu
a bola tá svadba, či nie?:o)
Slobodna....Ty si tak trochu nahováraš že si slobodná v tom čím sa rada prezentuješ...ale je to klam,ilúzia ktorej chceš veriť....Myslím si že máš veľmi špatný výklad pre vernosť a skutočnú lásku,ale je to Tvoj názor...a želám Ti aby si práve takú zažila sama na vlastnej koži,moja:)) možno potom zistíš ako si sa mýlila.
rozumiem ti :D no jasne, este namontuj algida slnencik a mas rovno jachtu :D a ze to uz aky luxus, ty kokso :)
rozumiem ti: jasneee, primontuj este algida slnencnik a mas rovno jachtu :D a ze aky luxus ty kokso :)
Hej posti sa mu a neber si to tak urob mu skandal a poriadny pred jeho kamosmi