Podviedol ma ...

rozumiem ti

Slobodna: a o com je teda partnersky vztah? ja nepoznam ziadnu definiciu, ani poucku, ktora by toto slovne spojenie priamo definovala. ak ju ty poznas, alebo mas, blahozelam, no zaroven si dovolim pripomenut, ze je len cisto Tvoja. a pre ineho platit nemusi.

a evidentne si nepochopila o com hovorim. vernost dana dobrovolne, z ucty, respektu a lasky k partnerovi je hodnota, o ktorej hovorim. a v takomto pripade tu zrada miesto nema. nevravim nic o vynucovani si nasilu, to vyznam nema. hovorim o tom, ze ak z akehokolvek dovodu mi toto uz partner nie je schopny, alebo nechce dat, uz to nie je partner pre mna. a ak sa dvaja partneri vo vztahu dohodnu na monogamnom vztahu, tak sa dana dohoda ma aj dodrzat. ak nie, je logicke, ze jedna strana-podvedena, bude mat pocit nespravodlivosti a krivdy. a tak dalej pokracovat vyznam tiez nema. zrada sa neodpusta. nepoznam nikoho, kto by to dokazal.

Slobodna

Ak je pre teba jedinou hodnotou v partnerskom vzťahu iba vernosť, ktorú si dokážete navzájom dať, tak potom nechápeš o čom je partnerský vzťah. Vernosť je iba synonymum slova majetníckosť. Tým nechcem povedať, že je ok, ak partneri súložia popri regulérnej partnerke, manželke s inými. Ťažko sa to logicky vysvetľuje, je to proste pocit.

rozumiem ti

Slobodna: dovolim si nesuhlasit... co su tie podstatnejsie veci? opora?! peniaze? sex? neviem si to totiz dost dobre predstavit. Rozumiet si predsa mozem aj s kamaratom, rovnako ako pomoct si navzajom. Od partnera chcem len to, co som mu ochotna dat sama. A ak mi to nechce dat on sam, tak pri mne nema co robit. Vernost je totiz jedina vec, ktoru si v partnerskom vztahu dokazeme dat ako nejaku hodnotu, nematerialnu. Vsetko ostatne mozem najst aj inde, rodina, priatelia... a niekedy aj u cloveka, od ktoreho by som to cakala najmenej.

Tymto nechcem teba, ani tvoje nazory napadat. Svoju logiku maju, da sa tomu rozumiet tiez. Zijeme tym, comu verime.

han.ka

Katarína,
stáva sa to, žiaľ. Keď som bola minule na manikúre, tak mi manikérka rozprávala podobný príbeh, ako neveste, ktorej robila deň pred svatbou nechty, niekto poslal mms s inkriminovanými fotkami a ona ten deň zrušila svatbu.
Vždy je lepšie zrušiť svatbu ako sa rozvádzať. Nie si ani prvá, ani posledná. Aj keď bolesť ostane mesiace... Ale tá hamba, tá je jeho, nie tvoja, na to nezabúdaj.

Slobodna

áno, ona za všetko môže, ona je k***a a on je chudáčik, ktorý všetko ľutuje. Prd ľutuje. Je to kruté, ale tak lepšie ako po svadbe. Keby ženy nemali nasadené ružové okuliare, neidealizovali si mužov a svojho partnera, dokázali by brať neveru "športovejšie", rozumnejšie. Je naivné si myslieť, že žena nájde na svete iného muža, ktorý bude verný. Oveľa podstatnejšie v partnerstve sú iné veci.

milli11

Ja som bola kedysi schopna byvalemu aj odpustit, keby ma podviedol jediny raz, s nejakou slapkou. On si vsak nasiel bokovku, ked som mala podozrenie, povedal, ze je to iba kamoska, ktoru by nikdy nechcel a cuduj sa svete, po rozchode s nou zacal chodit. K tomu sa este tvaril, akoby nic nespravil, neklamal ma a navrhol, aby sme vsetci boli kamosi. Povedala som mu vsak jasne, kde ma s tym navrhom ist. Kasli na neho, taki chlapi nestoja za nic, ani za myslienku. Na to vsak prides, az vsetko preboli.

Katarína.

ta s ktorou bol toi je len kurva co ju moze kazdy oplut A on to uz lutuje a chce aby som mu odpustila ale nie... neda sa to tak..

milli11

On sa priznal a ona to este aj dosvedcila? To je teda sila, ale mne to pripada, akoby sa dohodli. A on uz nechce svadbu ani teba? A toto ti povedali, lebo chcu byt oni spolu?