Sprchujete sa každý deň?

Príspevok v téme: Sprchujete sa každý deň?
sprcha

Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.

lioness_01

kickaTT - si predstav, študujem a po večeroch sa sprchujem :)))))

ja neviem čím to, je asi vyžarujem nejaké zvláštnu auru, ale z 10 negatívnych ohlasov na tému od 10tich rôznych ľudí si všetci vždy do papule vezmú mňa...

či to len ja jediná som jej tu napísala, že sa má začať umývať častejšie?

Inner

Treba najst zlaty stred. Da sa byt aj zdravym aj cistym zaroven. Ja som napr. musela vylucit antiperspiranty, lebo mi pod pazuchami kvoli podkozne zadrziavanemu potu narastli "hrce", ktore museli prec. A to je jednoznacny znak toho, ze nieco bolo proti "prirode". Darmo, ze som vonala. Od vtedy ich pouzivat nesmiem. Rovnako mi gynekolog poradil nepouzivat gely na intimnu hygienu, ak to znesiem, pretoze je ich len malo na trhu, ktore skutocne sposobuju spravne pH. Vyrobcom je to jedno, hlavne, ze sa produkt predava. Tepla voda na intim. hygienu vraj staci. Ja to tak takmer vzdy dodrziavam a od vtedy nemam problemy. Niekedy je fakt menej viac.

tralalaa

sprcha, ok, nechcem ta urazat, ale ver ci never, ak sa sprchujes raz-dvakrat za tyzden, smrdis! bez urazky, je to proste fakt.. a ked uz rozpravas o tej prirodzenej voni, prirodzena vona je vona pokozky, ktoru mas, ked sa rano zobudis (pricom sa vecer osprchujes) a nie to ked si spotena a ten pot hnusne stiplavo z teba smrdi.. ako, pre mna-za mna sa sprchuj aj raz za mesiac, ale tvoje spolubyvajuce maju urcite na to dovod, ze ta osocuju.. a aj keby si sa nejak extra nepotila, tak sa uz aspon umy medzi nohami, lebo tam sa ti to v nohavickach pari dva dni! vyjadrim sa hnusne, ale: skus si potom po dvoch-troch dnoch nesprchovania posuchat tu svoju susku a privonaj si k tomu - schvalne, ci ta nenapne od smradu. a tie tvoje navyky pocas menstruacie radsej nekomentujem..to musis strasne smrdiet... prepac za uprimnost ale tot moj nazor.

kickaTT

sprcha kasli na nich :) lioness bude nejaka zakomplexovana chuderka, ktora sa potrebuje citit uznanou a obdivovanou za svoju "pravdu" take ti nestoja ani za zakopnutie bohvie co robi cez den ked si takto musi zdvihat sebavedomie je to primitivne a trapne...

a co sa tyka toho tvojho problemu podla mna je to individualne niekto sa potrebuje sprchovat kazdy den pretoze sa citi zle a spinavo ak sa neosprchuje, pripadne jeho pot smrdi(co je hlavne vina stravy) a je to z istej casti aj vec vychovy, niekto sa sprchuje raz za dva, tri dni a staci mu to a ja si myslim ze je to v pohode pokial teda si vsade oholena, pouzivas pravidelne deodarant a ine zasady hygieny :)) ja sa sprchujem tak 4krat do tyzdna a vzdy po cviceni ked som bola mala tiez ma mama kupala len raz do tyzdna =)

ak by si smrdela to urcite musis aj sama citit mozno su to len dve sedliacky co ta proste nemaju v laske :)

inak odporucim Ti kup si sprchovy olej z loccitane je uzasny, krasne po nom budes voniat nielen ty ale aj cely byt a pokozka po nom je uzasna :))

www.loccitane.sk

lioness_01

0vecka- máš u mňa 100 bodov za tú poslednú poznámku o BA... myslela som, že som jediná, kto to vidí... :D

lioness_01

harfa, zrejme si si niečo zle vyložila... pisateľka témy nemá 4 hladné deti na krku, je to študentka vysokej školy, predpokladám, že nemusí robiť od svitu do mrku aby nakŕmila pol dediny, čiže čas na sprchu by bol, len chuť nie...

a nikto tu nehovorí o krémikovaní, holení a neviem čom, ale o úplne bežnom sprchovaní sa...

si predstav, poznám matku troch malých detí a normálne sa sprchuje každý deň

0vecka

nj podla mna neni pekne ze ste sa do nej tak strasne pustili... za komancov bolo bezne sa sprchovat raz za tyzden... nepovedal by som ze je to vec hygieny.... (podla mna ftedy smrdeli vsetci a tak vlastne nikto nic necitil :) ) je to len o spolocenskej konvencii ....

ja sa napr. viac ako raz denne len zriedkavo sprchujem... a popravde by som tiez nexcel takeho spolubyvajuceho zase viem pochopit a aj ja to niekedy robim ze pridem unaveny vecer domov a rovno to zalomim...

ale podla mna je detinske sa z takych ludi posmievat mali jej povedat ze smrdi a ze im to vadi popripade sa snazit o to aby ju prelozili an inu izbu.....

a suhlasim s tym aspon ja nikoho v BA nepoznam kto by rozdeloval slovakov na BA a zvysok... vecsinou to robi prave ten zvysok.....

harfa

teda toto uz su mi len blbe reakcie jedna sprostejsia ako druha. ked som mrkla na temu hned som tusila ze sa tu vyroji cely regiment trasoritiek, ktore nemaju nic ine na praci len sa holit, kremovat, malovat, ofukovat a vyskierat. len by ma zaujimalo, keby tak mali nachovat vlastnymi rukami styri, alebo nedajboze sest hladnych krkov, kedy by lietali pod tu sprchu a holili si tie svoje vymydlene rokliny. sprostost kvitne ako diva, to je stara znama pravda. nepokakajte sa z tej cistoty, lebo potom sa nedoumyvate nikdy.