Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.
Sprchujete sa každý deň?
nerieš ... sprcha mi vždy stačila 2-3x do týždna a cítil som sa fajn ... ked som sa celý deň nespotil alebo nezašpinil načo sa budem zas sprchovať? ... moja bývala ma prekvapila že sa sprchovala každý deň a vyžadovala to aj odo mňa .. dosť na hlavu, pretože časté sprchovanie nieje dobré na pokožku .. teraz to neriešim ale holky sú hold asi iné ako chlapi :)
Čo je na tom podivné? Veď mužovi sa stačí postaviť k umývadlu a ide to veľmi ľahko. Dokonca sa môže namydliť aj viackrát a dobre opláchnuť. A žena to zvládne tiež, len si na to treba zvyknúť. Na všetko sú metódy a hlavne - prax robí majstra.
sprcha,miláčik, vidíš... a keby si neodignorovala určité otázky, ktoré sme sa tu na začiatku pýtali, tak by tu možno nebolo až toľko príspevkov na tvoju adresu :))) inak by som si celkom pozrela umývanie intímnych partií nad umývadlom :D
Milí diskutujúci! Som mierne šokovaná z Vašich príspevkov. Ani vo sne by ma nenapadlo, že moja téma rozprúdi takú prudkú výmenu názorov. Zdá sa, že niektorí z Vás nie sú si načistom v tom, či sa iba sprchujem, alebo aj umývam. Nevedela som, že aj toto treba do detailov rozobrať. Intímne partie si samozrejme umývam každý deň. Aj ja nosím so sebou vlhké vreckovky a po močení alebo stolici ich samozrejme použijem. Pripadá mi zvláštne, že o tom niekto pochybuje. A keďže tu padla otázka aká je moja hygiena počas menzes, tak Vás uisťujem, že podľa mňa dostatočná. Takú istú hygienu dodržiavajú aj moji rodičia a súrodenci. Doma síce nemáme bidet, ale aj otec a brat, pre ktorých je to trocha komplikovanejšie, sa po stolici umývajú nad vaňou. My s mamou a sestrami to máme jednoduchšie, ako si iste dokážete predstaviť. A kam až mi pamäť siaha, otec si ráno a večer umýva aj svoje intímne miesta. Nie je to ale v sprche ani vo vani, ale v umývadle pod tečúcou vodou. Aké mydlo pri tom používa, to ma nikdy akosi nezaujímalo. Ale ak je to dôležité, môžem sa ho na to spýtať, pretože som práve u rodičov. Stačí teda povedať čo by ste ešte potrebovali vedieť aby ste mohli spokojne spať. Inak - ďakujem Vám za milé slová na moju adresu, ale obávam sa, že aj napriek tomu, že ste to so mnou mysleli dobre, každý deň sa sprchovať nemienim.
Adamko - ale ona tu už niekde písala, že hygiene sa venuje celkovo iba dva krát týždenne :))) a nie, ani pred milovaním sa nepoumýva...na čo - veď prirodzené pachy sú predsa také vzrušujúce :D :D :D
Tak snad pred milovanim si ludia tu sprchu, vanu, ci umyvanie dopraju...
myallan: to je prva vec ktora ma napadla :))
Hm, nechcela by som lizat tyzden neumyty klitoris ani fajcit tyzden neumyteho chlapa. Ale proti gustu ziaden disputat. Dobru chut!
Akoze vy by ste sa mali inaaac uvedomit... ja sa tiez sprchujem kazdy den vecer, ale stane sa mi, ze po akcii alebo ked som mala tazsi den v praci nestihnem a len sa umyjem napriklad tam dolu a pod pazuchami, alebo pouzijem detske obrusky, tie pouzivam casto a necitim, ze by som nejako pachla.Co je na tom take zvlastne, ze sa neumyva kazdy den?Pokial to nie je v lete a nie je 30stupnov tak nech sa paci... alebo ak sa velmi nepoti.Ale hadam si aspon kazdy druhy den umyje iste partie, lebo ak nie, to by bolo prehnane... a ja ked som mala depresiu, tak ma priatel kupal raz za tyzden a nesmrdela som.Ale to som sice ani nejedla a tak ani nechodila velmi na zachod a lezala som len v posteli a nezapotila sa pri praci.Takze dost zalezi aj od situacie... ak niekto chodi kazdy den do skoly alebo prace, tak si myslim, ze sprcha kazdy vecer by proste mala byt...
Ano, sprchujem sa kazdy den.
Sprcha, by ma zaujimalo par veci. Antiperspirant pouzivas viac krat ako dva krat do tyzdna? Mate doma bidet? Alebo si intimne partie umyvas len dva krat do tyzdna? Menis si pradlo rovnako casto ako sa venujes hygiene? Nemavas ziadnu fyzicku aktivitu? Ja mam napr. 5 treningov do tyzdna a keby sa sprchnem len dva krat za tyzden tak spolubyvajuci ma snad vystahuju.
Ak si odpovedala na vacsinu otazok NIE, tak si myslim ze spolubyvajuce maju pravo vyslovit staznosti.