Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.
Sprchujete sa každý deň?
No, prečo nie? Možno ho to trocha poteší a uvedomí si, aké má on sám skvelé a múdre deti, také vzdialené od tých, ktoré si tu liečia svoje komplexy a nezrelosť. A bude mať ešte väčšiu chuť pracovať cez víkendy. Ja by som sa za takého otca určite nehanbila. Ak má dcéru vysokoškoláčku, tak že ženatý najmenej dvadsať rokov. Po takom dlho čase už asi manželka sotva vyžaduje aby jej cez víkendy sedel pri zadku. Predpokladám, že to majú doma celkom dobre zorganizované a rady od teba určite nepotrebujú.
Shaula - buď v pohode, dnes ešte ani ja nie, ale akurát si idem umyť vlasy a keď sa večer vrátim domov tak dám sprchu ;-)))
pestrec - ty považuješ za venovanie sa rodine "hranie sa s mládežou" ? verím, že má aj nejakú pani, ktorá mu tie decká porodila...
ja som sa dnes ešte nesprchovala, kto ma za to ukrižuje???
a ešte podotýkam - že sú to dokonca dedinčania :)
Sorry, neišlo mi to odoslať. Prečítala som si iba úvodný príspevok zakladateľky a pár posledných reakcií. Celé sa mi to čítať nechce, ale vidím, že sa to od účelu pekne vzdialilo. Ako ostatne mnohé z diskusií na tomto fóre. Tu na konci sa niekto navážal do prispievateľa "kaplnka", tak som sa trocha vrátila v histórii, lebo som chcela vedieť, čo je to za sedláka a Trnavčana, lebo aj ja som z Trnavy. Nechápem celkom čo sa tu vyčíta otcovi rodiny, ktorý má dcéru na štúdiách v zahraničí, aspoň tak som to pochopila, a usiluje sa jej zabezpečiť na to dostatok finančných prostriedkov. Nemala som z neho dojem, že je to nejaký hlupák, aj keď sa vyjadroval neštandardne. A to že má učňovskú školu, to tiež nepokladám za dôvod na osočovanie. Ak to niekto robí, len ukazuje na svoju vlastnú inteligenčnú pod-úroveň. Možno musí tráviť víkendy prácou, lebo inak by rodine nezabezpečil to, čo potrebuje. Určite lepšie ako ísť s deťmi do drahej reštaurácie alebo na golf. Okrem toho ak má dcéru vysokoškoláčku v zahraničí, asi s ňou čas tráviť nemôže, nie? A pochybujem, že by mladí ľudia tak veľmi túžili zabávať sa s rodičmi. Ja mám tridsať a spomínam si, že som bola radšej cez voľno s rovesníkmi. Príspevky, ktoré chcú ponížiť iných, ponižujú len ich pisateľa. Inteligentní ľudia si to uvedomujú, tí menej inteligentní píšu ďalej svoje nezmysly. Stačí si všimnúť, kto tu je stále a kto už dávno odišiel.
otazka - reálne a s čistým svedomím ti píšem, že moji starí rodičia z jednej strany sa úplne reálne sprchujú každý deň. O dedovi z druhej strany nemám informácie - neni som s ním v takom kontakte...
Už by sme mohli byť dnes všetci osprchovaní.
lioness, jajka realne/bez klamstva/ mi napiste ci sa vasi stari rodicia sprchuju kazdy den, lebo moja babka zije v dome v centree BA/cize nie je ziadna dedincanka ak by to niekto chcel komentovat/ a kupe sa 2Xdo tyzdna a nikdy nesmrdella a to zije aktivnym zivotom...
???