Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.
Sprchujete sa každý deň?
Aha, uz skoro chapem.
no ja som sokovana. fakt.
som myslela, ze tieto zvyky "sprchujem sa v sobotu vecer, aby som v nedelu bola pekna do kostola" ucitevaju stare babicky.
ktovie, ci aj ine zvyky takto ctis. alebo len tie, ktore vyhovuju tvojej pohodlnosti.
kto je zvyknuty neumyvat sa, sam svoj pach si neciti. napr. romalesi. oni su v poho, kym ich okolie sa ide z ich aromy pozvracat.
sme v 21. storoci, staci len otocit kohutikom a tecie z neho voda.
ja netusim, co vedie niektorych k tomu, ze su schopni existovat bez tej zakladnej kazdodennej hygieny tela a ten luxus- neobmedzene mnozstvo tecucej vody, dokonca aj teplej nevyuzit aspon raz denne na osprchovanie sa.
Lost, co ta tak sledujem, tak nechodis spat o desiatej, ale neskor.
lost, presne tak, rano to je normalka vramci rannej toalety hodit aj sprchu, vecer, po celom dni v praci, v skole, kde clovek bol aj v inom prostredi, nebodaj v MHD, atd....to je proste tak samozrejme, ze vecer ide do sprchy...ja si neviem predstavit opak
lost, vies, tu nejde o to, aby na seba liala kazdy den pol litra sprchoveho gelu a samponu, ale o to, ze sa poti, ked za den proste nieco robi, aj keby len na lozku lezala, aj tak sa jej bude telo potit, je to normalne,aj cez kozu vylucuje odpadove latky a kopu inych veci...
mnohi humusaci namietaju, ze maju precitlivelu kozu a nemozu sa casto sprchovat :DDD, ale je kopa gelov, urcenych presne na tento typ pleti a existuju telove mlieka, vsetko sa da, ked sa chce
tych 5-10min rano fakt nikoho nezabije a najmä ide o tu sviezost, cistotu...
vsak ty vies :DD
Ja sa sprchujem tak raz do tyzdna a pohodicka, smrdim obcas:D a pod.