Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.
Sprchujete sa každý deň?
lost..to nieje pravda co pises...v staroveku ludia zomierali na rozne infekcie...a trpeli koznymi chorobami...a dozivali sa velmi nizkeho veku
lost, nemozes porovnavat minulost so sucasnostou, navyse si zabudol uviest, ze kedysi sa masivne umieralo na choroby a epidemie prave kvoli katastrofalnym hygienickym podmienkam
ATIDE/ESMERA
To je normalne ze taky clovek neciti sam seba...
ale ja pisem ze mat takeho cloveka na izbe(a je mi jedno ci je to chlap alebo zena)...tak ho odtial vyhodim...alebo ho hodim do sprchy...uz len zo zdravotnych dovodov
hygiena je zaklad...to jednoducho musi byt
a ty si zena...o to viac sa musis o seba starat
a dalej tu nejde len o to ze smrdis...alebo si spinava...ale mozes aj prenasat rozne choroby...roztoce ako svrab a pod...to je vsetko z nedostatocnej hygieny....
ako v staroveku :)
ziadna sprcha, ale liter vonavky..
urcite to zalezi od povolania a prostredia..
ak je niekto murar, tak musi byt geneticky dokonaly, aby nesmrdel po co i len 2 hodinach prace :) a ti pracuju aj 14 hodin denne(!)
ale zas, ak niekto cely den sedi na nekocenej stolicke, prijemne vetrana a klimatizovana miestnost, nepracuje pod tlakom ani stresom, napr - cely den sa nudi...
tak ten vydzi aj 48 hodin bez sprchy ;) a neni to na cloveku poznat..
cize je to dost individualne..
presne tak, napriklad aj take vlasy, dva-tri dni neumyte uz pekne pachnu potom a mastnotou, to normalne citit, aj v obchode pri kase v rade, fuj, kolkokrat to citim z cloveka predo mnou, ze hlavu si aspon tri dni neumyl, blee, vsak vlasova pokozka to sa poti, denne mnozstvo prachu...
FUJ teda, to aj moj pes sa umyva kazdy den niekolko krat! ste NECHUTNI, tym, ze sa nesprchujete.
clovek si sam sebe nesmrdi - ked si zvykne. To je prirodzene. A nejde len o smrad, ale aj o hygienu samozrejme.
je sice pravda, ze od zaciatku historie prave dnes sa sprchujeme najcastejsie a nasledky, ak su, uvidime za par dekád...
ale v minulosti ludom nevadil prirodzeny spoteny pach.. dnes ano
lebo dnes je v mode, tj. "in" (ale toto je humusne slovo, "je to in" gramaticky idiocizmus taketo slovne spojenie)aby sme "vonali" po kokose, a roznych drevach, ci vaniklach, ci comkolvek, ale nie po vlastnom "pachu" ..
(je aj pravda, ze dnes pracujeme viac v sterilnom prostredi, ako kancelarie, auta, MHD, cize tam sa znasobuje ten efekt vlastneho pachu)
seriozne, ak niekto zaplati fakt hustu kampan za "kto nenosi obojok, je nespolocensky" - do par mesiacov mame zarucene kazdy aspon 10 stylovych obojkov v satniku..
vzdy vsetko s mierou :) a hlavne - neodsudit niekoho, lebo nie je "in" (ale tak, nech vyslovene nedviha zaludok pachom co nazbiera za 1 tyzden potenia sa, poznam take pripady, a je to fakt neprijemne, extremne!)
ja osobne by som sa hanbila pred frajerom byt neosprchovana par dni...a taktiez by som nechcela zazit to, ze by takto neosprchovany bol on..
tiez som poznala taku babu, co sa sprchovala na intraku asi raz za tyzdedn, ak vobec...a ked sme prisli za tymi babami, co tam s nou byvali, na izbu, tak tam bo,la taky smrad ze az..a este aj v skole sedela a smrdela..vlasy mastne a tak..hroza...a fakt to bolo citit vsad naokol
apropo intimna hygiena, Esmera, to si kde prosim pocula, ze niektori lekari to neodporucuju?? preboha...vsak aj muzom sa neustale prizvukuje, kazdy bozi den pekne umyt vtacika :DD, stiahnut predkozku, vyumyvat...kazdy bozi den, zeny takisto, kazdy den teplou vodou niekolkokrat to je proste potrebne...vsak chodis cikat, vsetko...ach skoda reci