Vyvoj vasich vztahov

Príspevok v téme: Vyvoj vasich vztahov
AdamKrt

Ake casove obdobie je zhruba u Vas, kedy zacnete prehodnocovat vztah ? Aka je doba od zoznamenia, ked si myslite, ze je dobre zacat sa fyzicky zblizovat, predstavit partnerovi/partnerke rodicov, pripadne svoje deti, ci pracovat s detmi partnera/partnerky na rozvojani vztahu, alebo kedy sa pohnut niekde dalej - manzelstvo, zalozenie rodiny...?

Poprosim pre vacsiu objektivitu uvadzat pre konkretnu udalost casovy usek, ako aj Vas vek. Predsa len napr. 18-20 rocny clovek sa nemusi nikam tak ponahlat, ako ked ma niekto 30, 40, 50...
-----------
Viem, ze je to silne individualne, ale zaujima ma, ako vztahy zhruba maju priebeh.

Mne sa zda totiz, ze moj vztah sa priserne pomaly vlecie, stagnuje a i buducnost sa zda taka, ze partnerke to tak vyhovuje, zatial co mne nie ... Tak ma zaujima, zhruba, aky priebeh mavaju vztahy, ci kedy ludia dospeju k tomu, ze si povedia - tak toto nikam by neviedlo ani dalsich X rokov a radsej z toho vycuvaju.

AdamKrt

Slobodna:

a Ty mas kolko rokov ? Muz v mojom veku, ked sa obzrie napr. po cintorine, tak vidi, ze 99 percent muzov na cintorine sa dozilo tak 55-65 rokov. To zrazu zistis, ze statistika je svina a pri pomalom tempe vyvoja vztahu sa jedneho dna clovek zobudi, deti nema, vo vztahu nevie na com je a smrtak klope na dvere... :)

Tak si potom kladiem otazku, ze zivot je kratky a ked je niekto nerozhodny, ci ma zmysel, aby ho jeho nerozhodnost okradla o ten cas, co mu este ostava.

Slobodna

...prirodzený vývoj.
Takéto nalinkovanie vzťahu preferujú najmä majetnícky muži, ktorý majú strach, že partnerku stratia, chcú ju vlastniť a mať ju istú.

bibi123

baby, nechcela som sa nikoho dotknut, ale aspon v Ba to tu tak funguje, ze 99% rozvedenych zien nema sancu prezit(hypoteka pre jedneho cloveka je totiz nemozna pre priemerne zarabajucu rozvedenu maminu a je tu potlaceny trend viacgeneracnych domacnosti), preto sa kazda zena snazi zabezpecit seba a potomstvo tym, ze si najde niekoho a vyber v pokrocilom veku s detmi je ciastocne obmedzeny(urcite to nemyslim ako urazku, ale je to fakt tejto doby, ze velakrat sa muz nechce starat o cudzie deti a zeny, pokial sa odhodlaju k rozvodu, par rokov im to potrva...) a ako si najlepsie udrzat noveho muza? Mat s nim dieta(velakrat akoze nehoda) kym zalubenost neopadne... Vidim to sama na sebe, keby sme s priatelom nemali psa, tak si velakrat zbalim kufre a odfrcim na aute najdalej ako sa da, ale mame ho a aj ked je to len pes(je to obrovska doga-takze by sa mi hladalo ubytovanie s nou tazko:O)) berem to ako zavazok preco sa nad nejakymi hadkami povzniest... Dokonca mam 35rocnu rozvedenu susedu s 3detmi, co si zobrala 58rocneho skaredeho, ale zabezpeceneho a laskaveho chlapa a maju spolu mimco, dalsia suseda ma 43rokov a uz ma s novym muzom 2 male deti k svojim dvom dospelsim a teraz ma napada dalsich 10 prikladov... takze na tom nieco bude, aj ked so mnou nesuhlasite... a ruku na srdce, nedrzia velakrat partnerov v zvazku niekedy len deti?
jajaja99-jasne, ale ten trend dnesnej generacie je uz niekde inde a hlavne vo velkych mestach...

jajaja99

beskyd
pribeh je /bohuzial/ pravdivy...

bibi
moja mama zostala po rozvode s dvomi detmi. nenamotala si ziadneho chlapa ani milenca. napriek tomu nezostala sama, mala predsa svoje deti. ono sa nemusi zivot zeny zakonite tocit iba okolo chlapa. tolko k tomu.
tym sammozrejme neodsudzujem zeny, ktore po rozvode najdu odvahu dat sancu niekomu lepsiemu a ziju zivot, po akom tuzili.

zuzkas

bibi to si napísala trošku tvrdo,že rozvedená žena si obmotá hocijakého chlapa a dá si urobiť dieťa ako poistku!dotklo sa ma to,pretože ako som už písala som rozvedená a môj terajší manžel nieje hocijaký chlap a ani naše spoločné dieťa nieje moja poistka!!!ale s inými vetami s tebou súhlasím!

jajka001_

dovolim si oponovat bibi, ze si rozvedena zena s detmi omota hocijakeho chlapa okolo krku, praveze ak je normalna a ma za sebou zly vztah, je skor bojazlivejsia a rozvaznejsia vo vztahoch, aj kvoli detom. ale dva roky je privela a nevidno tam ziadny postup, ziadny rozvoj

beskyd

isabella, pre osobne a vylucne nekomercne ucely:) povedzme ze na rozsirenie mojho obzoru co sa spolocnosti tyka, ludskeho spravania, myslenia. lebo bezne v zivote taketo halusky nepocuvam a ak si z nas autor nerobi rit tak je cely ten pribeh bizarny a pravdivy zaroven, sak si prejdi diskusiu:)

bibi123

AdamKrt-prve co rozvedena zena s detmi na krku spravi, ze si obmota hocijakeho muza okolo krku, spravi si s nim dieta, aby si ho poistila a nezostala sama... Z tohto vyplyva, ze je to typ zeny, pre ktoru si nie si dost dobry a caka na nieco lepsie, alebo ma este niekoho ineho, alebo nie je typ zeny pre vazne vztahy... radim Ti, bez od nej, nema to buducnost. Vas vztah je postaveny na klamstvach, takze nema ziadne zaklady a jedneho dna sa rozpadne. Mas 33, nestracaj cas s niekym, kto nema rovnake ciele a priority ako Ty, si dobry chalan a zasluzis si nieco viac.(kedze sa vidite raz za mesiac, je pravdepodobnost, ze si ani nebudete rozumiet, ked budete spolu byvat castejsie a kedy chce zacat s Tebou zit? Za 20rokov, ked deti odrastu???) ved tak vyzrety a starsi muz si uz musi zelat mat pokoj, stabilitu, zenu, co ho bude doma cakat s vecerou a otvorenou narucou a nie zostavat v neistote... ze Ta bavi, takto sa trapit...

beskyd

zuzkas, prave naopak:D kedze je fajn chlap, zas si ho taka omota, ani mu nebude vadit ze z neho robi handrovu babku:D toto je inak uplna supa, uz som si tuto debatu ulozil do kompu ak nema teda nikto nist proti:)