Vyvoj vasich vztahov

Príspevok v téme: Vyvoj vasich vztahov
AdamKrt

Ake casove obdobie je zhruba u Vas, kedy zacnete prehodnocovat vztah ? Aka je doba od zoznamenia, ked si myslite, ze je dobre zacat sa fyzicky zblizovat, predstavit partnerovi/partnerke rodicov, pripadne svoje deti, ci pracovat s detmi partnera/partnerky na rozvojani vztahu, alebo kedy sa pohnut niekde dalej - manzelstvo, zalozenie rodiny...?

Poprosim pre vacsiu objektivitu uvadzat pre konkretnu udalost casovy usek, ako aj Vas vek. Predsa len napr. 18-20 rocny clovek sa nemusi nikam tak ponahlat, ako ked ma niekto 30, 40, 50...
-----------
Viem, ze je to silne individualne, ale zaujima ma, ako vztahy zhruba maju priebeh.

Mne sa zda totiz, ze moj vztah sa priserne pomaly vlecie, stagnuje a i buducnost sa zda taka, ze partnerke to tak vyhovuje, zatial co mne nie ... Tak ma zaujima, zhruba, aky priebeh mavaju vztahy, ci kedy ludia dospeju k tomu, ze si povedia - tak toto nikam by neviedlo ani dalsich X rokov a radsej z toho vycuvaju.

rozumiem ti

A preto ta zatajuje aj pred detmi?! Hlavne, ak tvrdi, ze s tebou chce spolocnu buducnost?!
Myslim, ze taketo gesto (byt) by urobil kazdy chlap, ktory ma co i len trocha " gule medzi nohami " a charakter. Okrem toho, nevyhodi predsa vlastne deti na ulicu a matku potrebuju. A nepoznam chlapa, ktory ked sa so zenou rozvedie v dobrom-teda dohodou a kludne../chlapi su velmi rozumni a racionalni v tomto/, ze by jej dalsie stastie neprial.. uprimne.
Neviem, co je to za chlapa.. ale.. co ti hovori rozum? skus dat na chvilu city bokom, aj ked viem, ake je to tazke..

rozumiem ti

Krtek v modrych trenkach:) : obavam sa, ze viac nez iba ciastocne. Vychadzam z jej reakcii a chovania. Pripustam, zena, ktora sa uz raz popalila je opatrna. Ale: zena, ktora je zamilovana, resp. miluje tak ako tvrdi, by takuto frasku nehrala. Z lasky a ucty k partnerovi.

rozumiem ti

Krt-ko: tazko sa v tomto pripade radi, ale chapem, co chces, k comu smerujes. Mozno je naozaj dobra rada dat tomu este nejaky cas, stanov si presny limit, kolko si ochotny cakat. A podla toho sa zariad. Nic lepsie ma teraz nenapada :) Pritlacit moze byt kontraproduktivne, ale ostat v necinnosti tiez.
Osobne mam z toho, ako a co si napisal dojem, ze tvoja partnerka nema vysporiadanu minulost. A to sa potom tazko clovek niekam pohne....
Ale kedze poznam iba jednostranny pohlad na vec, ostava to len v rovine dojmu, dohadu.

AdamKrt

na druhu stranu, ak sa muz aj dozije vyssieho veku, jeho sance na vztah rapidne stupaju, pretoze zeny sa dozivaju podstatne viac. Lenze i keby som sa dozil vysokeho veku, tak ma zase s velkou pravdepodobnostou prejde chut.... :)

Takze - ani tak dobre, ani tak... :)
Naviac ja som clovek dost racionalny na jednej strane, na druhej strane i citlivy, ale ten racionalizmus hodne prevlada. Rozum hovori, ze ak chce clovek nieco postihat, mal by pre to aj nieco urobit. A myslim, ze tak vela nechcem, ked chcem normalny vztah, pohodu + zalozit si vlastnu rodinu... Nechcem nic svetoborne.

Slobodna

A ty máš koľko rokov Adamkrt? :)
Nechápem kam sa ponáhľaš, riaď sa pocitmi a nie spoločenskými konvenciami.