Vysoky cukor = cukrovka?

Príspevok v téme: Vysoky cukor = cukrovka?
Max RAINE

Dobry den. Rano som bol na meranie cukru v krvi na lačno. Len tak, zo srandy, nič mi nieje ani nebolo. Doktor ma prekvapil ze moja hodnota je 11,2... viem ze maximum v norme by malo byt 6,9. To mam akože cukrovku? Vazim 70, vyska 179, pravidelne cvičim (posilovna)... skôr chudšia postava, uplne bez tukov, vyrysovana... rychly metabolizmus... Športujem od narodenia (mam 23). Nikto v rodine cukrovku nikdy nemal. Samozrejme na sladke mam chut vzdy po zataži... Mohola mat vplyv na tuto extremnu hodnotu večera? Pred spaním som ziedol 2 taniere presladenej krupice a hned na to protein (suplement s obsahom 23g \"pomalych\" bielkovin a 6g sacharidov) to mohlo byt okolo 9 hodín večer. Protein okolo 23:00 (ide o pomaly protein s velkym osahom kazeinu ktory telo vyuziva az 12 hodín) Krv mi merali 9:45 ráno... čo mam teraz robit? Vsak som ziadny problem do dnes nemal kym ma nenapadol blby napat ist si zmerat cukor :(

annakop

ja som mala zvyseny cukor nejaky cas a hrozila mi cukrovka, na upravu a znizenie cukru som si kupila prirodny doplnok vyzivy gurmar, pomohol mi ten cukor znizit a obmedzit sladke

BMhh

To je jednorázové meranie-predtým par dní sa má jesť menej cukrov a sacharidov.čo si jedla,a nie večer neskoro avnoci.Po jedle je vysoký-stupne.Možno si mala stres.
Výkyv može byť a nemusíš mať nič-to by si musela dlhšie-kup si lakmusové papieriky a meraj i rano glukozu v moči

Gima

Cukrovka 2.typu môže byť vyvolaná dvoma spôsobmi. V prvom prípade dochádza k nedostatočnej sekrécií inzulínu v pankrease – podžalúdkovej žľaze a tým pádom nie je možné pokryť všetky potreby organizmu. Na druhej strane môže byť príčinou znížená citlivosť buniek tela na inzulín, aj keď sa inzulín produkuje v dostatočnom množstve. V oboch prípadoch sa však hladina glukózy v krvi pomaly zvyšuje.

Prečítajte si viac o ochorení Diabetes mellitus 2.typu

Aké sú príznaky cukrovky 2.typu?

Napriek tomu, že diabetes mellitus 2.typu postihuje predovšetkým starších ľudí (často osoby s nadváhou či obezitou), čoraz častejšie sa vyskytuje aj u mladých ľudí a detí. Medzi typické príznaky tohto ochorenia patria:

Ospalý panáčik

zvýšený smäd,
časté vylučovanie veľkého množstva moču,
výskyt opakovaných infekcií kože,
ospalosť,
možnosť zhoršenia zraku.

Ako prebieha liečba?

Základným pravidlom pri liečbe tohto typu ochorenia je individuálny prístup ku každému pacientovi. Je nevyhnutné stanoviť diétu prispôsobenú konkrétnemu diabetikovi, vhodné fyzické cvičenia a celkovo zmeniť životný štýl pacienta, aby dokázal mať svoje ochorenie pod kontrolou.

V súčasnosti sa pre diabetikov 2.typu ponúka novo vyvinutý typ liečby – podávanie analógu GLP-1. Jeho hlavným prínosom je, že okrem znižovania hladiny cukru v krvi priaznivo ovplyvňuje aj ostatné rizikové parametre (vysoký krvný tlak, zvýšená telesná hmotnosť,...). Vďaka zníženiu krvného tlaku sa znižuje i riziko závažných komplikácií ako je srdcový infarkt, mozgová príhoda alebo ochorenie obličiek.

Cvičenie
6 pravidiel cvičenia pre každého diabetika

Pri liečbe cukrovky 2.typu nie je dôležitá len zmena stravy, ale i správny pohyb, ktorý prispieva k lepšiemu pohodliu a zdraviu pacienta. Platí tu niekoľko pravidiel, ktoré by mal pri cvičení dodržiavať každý diabetik:

Pravidlo 30 minút – aby bolo cvičenie efektívne, je potrebné ho vykonávať približne polhodinu denne.
Nepodceňujte každodenný pohyb – niektorí ľudia podceňujú množstvo kalórií, ktoré denne konzumujú a neprispôsobujú im dostatok pohybu, ktorý je nevyhnutný pre správny životný štýl.
Zadovážte si krokometer – chôdza je najlepším cvičením pre diabetikov a ako dobrá motivácia môže slúžiť krokometer, ktorý vás ženie k lepšej fyzickej aktivite.
Nájdite si partnera na cvičenie – všetko sa ľahšie robí vo dvojici a aj cvičenie nie je výnimkou
Vytýčte si konkrétne ciele – buďte realisticky pozitívny a stanovte si ciele, ktoré dokážete reálne splniť (či už na týždeň alebo na mesiac, je to na vás).
Kontrolujte pravidelne svoj stav – pozitívne výsledky pri testovaní hladiny glukózy v krvi vás môžu motivovať dopredu, pretože vďaka nim vidíte, že váš cvičebný program má zmysel.

jardulina

ja kvôli vysokému cukru som zacala uzivat vyzivovy prípravok gurmar, neviem ci ten alebo co ale hladina cukru sa mi pri opätovných odberoch za 4 mesiace naozaj upravila

DiabetikIvo

SO TO JA,
prečo sa na problém presnosti nepozrieš z reálnej stránky veci. Každý merací prístroj a ním je aj glukometer, má určitú toleranciu presnosti. U glukometrov je táto tolerancia max. ± 20%. A s tým musíš počítať a preto nie je najlepšia metóda porovnávať glykémiu na dvoch, alebo viacerých glukometroch, hoci by bola z tej istej kvapky krvi...

Ak chceš porovnávať presnosť glukmetra, tak ho porovnaj s laboratórnym vyšetrením glykémie z tej istej kvapky krvi. Ale pozor, nedozvieš sa jeho absolútnu presnosť, ale iba to ako presne meria voči labáku v ktorom bude z tej istej kvapky určovaná glykémia. Aj v tom labáku totiž majú meracie prístroje nejakú toleranciu presnosti udávaných hodnôt, ktorá je však aspoň o triedu vyššia ako je presnosť bežného glukometra.

DiabetikIvo

bajava, všetko závisí od toho akú kompenzáciu diabetu lekári, ktorí budú robiť plánovanú operáciu.

Ale cukrovka sa zraziť nedá! Cukrovka sa dá liečiť, ale bohužiaľ zatiaľ ešte nie vyliečiť.