Vysoky cukor = cukrovka?

Príspevok v téme: Vysoky cukor = cukrovka?
Max RAINE

Dobry den. Rano som bol na meranie cukru v krvi na lačno. Len tak, zo srandy, nič mi nieje ani nebolo. Doktor ma prekvapil ze moja hodnota je 11,2... viem ze maximum v norme by malo byt 6,9. To mam akože cukrovku? Vazim 70, vyska 179, pravidelne cvičim (posilovna)... skôr chudšia postava, uplne bez tukov, vyrysovana... rychly metabolizmus... Športujem od narodenia (mam 23). Nikto v rodine cukrovku nikdy nemal. Samozrejme na sladke mam chut vzdy po zataži... Mohola mat vplyv na tuto extremnu hodnotu večera? Pred spaním som ziedol 2 taniere presladenej krupice a hned na to protein (suplement s obsahom 23g \"pomalych\" bielkovin a 6g sacharidov) to mohlo byt okolo 9 hodín večer. Protein okolo 23:00 (ide o pomaly protein s velkym osahom kazeinu ktory telo vyuziva az 12 hodín) Krv mi merali 9:45 ráno... čo mam teraz robit? Vsak som ziadny problem do dnes nemal kym ma nenapadol blby napat ist si zmerat cukor :(

lulina_majerova

pokiaľ je človek mladý tak si myslím že to vie ovplyvniť v pohode aj stravou a poradiť si tak, bez liekov. no potom to už ide s vekom, ale stále sa to dá aj týmto smerom ovplyvniť.

Domicik

Mala som to podobne. Zvýšená hladina, ale cukrovka to ešte nebola. Aj tak je dôležité začať riešiť prevenciu. Keď to začneš riešiť včas, dá sa tomu dobre predísť. Začala som sa lepšie stravovať, obmedzila som sladké, biele pečivo, začala som jesť viac zeleniny a bielkovín. Chce to aj viac pohybu. Veľmi mi pomáha aj doplnok Diapil, ten kombinuje rôzne prírodné látky, ktoré pomáhajú znižovať cukor v krvi. A hlavne sa vyhýbaj sladeným nápojom, ja už pijem skoro len vodu.

mikhy

Máte skúsenosť s týmto stavom? Mám zvýšenú hladinu cukru v krvi, ale vraj to nie je cukrovka. Ako to riešiť? Alebo dokedy je to ešte v norme a kedy už ide o vážnejší problém? Práve neviem, či ak to nebudem riešiť, aby sa z toho naozaj nestala cukrovka. Poradte, čo ste robili vy.

Briana Fahey

Dobrý deň! Je veľmi dôležité, aby ste sa poradili so svojím lekárom ohľadom tejto hodnoty cukru v krvi, najmä ak je vyššia ako normálne. Váš večerný príjem sladkostí a proteínu môže mať vplyv na výsledky merania. Je tiež možné, že jedna nameraná hodnota ešte neznamená definitívnu diagnózu. Odporúčam vám sledovať ďalšie merania a konzultovať s odborníkom na diabetes. Medzitým si robím prestávky s retrobowl-game.io —je to skvelý spôsob, ako si oddýchnuť a udržať pozitívny prístup!

annakop

ja som mala zvyseny cukor nejaky cas a hrozila mi cukrovka, na upravu a znizenie cukru som si kupila prirodny doplnok vyzivy gurmar, pomohol mi ten cukor znizit a obmedzit sladke