Neverím ľuďom - neverím ničomu/nikomu

Príspevok v téme: Neverím ľuďom - neverím ničomu/nikomu
nikkuska

Nedokážem veriť ľudom... Mám prácu, kde dennodenne prichádzam do osobného kontaktu s množstvom ľudí. Som tam rok, no za ten rok som si všimla, že ľudia by pre peniaze spravili čokoľvek, že klamu, podvádzajú, okrádajú... a je im to jedno. Nedokážem preto veriť nikomu, a ešte aj expriateľ bol taký "milý", že celý náš "vzťah", pol roka, to ťahal na dve strany, nakoniec sa rozhodol pre tú druhú (alebo prvú? neviem, ktorá bola tá druhá). Po tejto rane, čo sa mi priznal, si už ani neviem nájsť vzťah. Každý mi stroskoce do mesiaca, vždy to ukončím skôr,ako sa to vôbec začne,lebo "čo ak ma zas oklame, využije?". Neviem takto existovať, chcem to zmeniť, ale nemám v sebe silu, neviem kde začať. Svoju prácu milujem a nemenila by som ju za nič na svete. V podstate je to jediné, čo ma na tomto svete baví, preto som 12hod. v práci, aby som nemala čas na svoje "problémy a starosti", lebo neviem sa pohnúť, stále ten istý kolotoč dookola. Nechcem to už nikomu vešať na hlavu s mojich kamošiek, nikto by to nehápal... oni majú kopec svojich problemov,nechcem ich zaťažovať, a v podstate neverím už ani im... ani s rodičmi som nikdy nemala dobrý vzťah, nikdy mi nedali najavo, že ma majú radi a v živote ma nevideli trápiť sa. A v podstate takých ľudí je málo. Pred svetom vystupujem ako veselá optimistka, vždy sa smejem a hrám sa na šťastnú, v práci sa musím usmievať na klientov a s úsmevom odolávať ich narážkam a pripomienkam na firmu, v ktorej pracujem. Som povrchná, lebo musím... Ale ja tak nechcem žiť.... :(

jajka001_

ucit zadarmo? najprv som sa zasmiala ale nie je to az taky zly napad. lebo aby ta niekto chcel ucit zadarmo, tak si to musis zasluzit. teraz sa uci za peniaze, takze ak student nerobi co ma, ucitel ho aj tak uci. ale ak by to robil zadarmo, tak sa na to ucitel vykasle. ucili by sa len ti, co naozaj chcu a co naozaj na to maju. to by mohlo byt zaujimave.

lea25

lost:ved nikto by sa na tebe nenabaloval, teraz sa riadime tvojou teoriou-praca podla lasky k bliznemu svojmu :))) nemozes robit vsetko-operovat, ked nemas vzdelanie, varit, ked nevies varit, kopanie kanalov by ta tiez hned omrzelo. nemozeme robit kazdu chvilu nieco, sme dobri len v tom, v com sa vzdelavame, pravidelne to robime, casom sa zdokonalujeme. neda sa vsetko robit na 100%
myslim, ze to funguje preto, ze za trestny cin je trest a nikto nezabije len tak pre nic zanic niekoho, lebo by ho sudny system odsudil, malokrat sa stalo, ze sa niekomu prepiekla chladnokrvna vrazda. ina vec bz bola, keby neexistovali tresty, kriminalita by bola niekolko nasobna.
ta3-tiez milujem zvierata a kedze sa nevedia nijako branit, hlavne im by sa malo pomahat. dobru noc:)))

sanitarka

život máme len jeden, nepremárnime si ho, žiadna rekapitulácia nebude, žijme tak aby sme boli vnútorne šťastní, odpúšťajme chyby druhým, nezaťažujeme sa tým, čo nemôžeme zmeniť, ľudia sú rôzni a majme ich radi takých akí sú, ak sú zlí tak všetko zlo sa im vráti...prajem pekný deň - sanitárka z nemocnice

lost

Teda k tej odbornej praci ako lekar, musel by som sa vyucit samozrejme.
Vyucil by som sa zadarmo.
Ako?
Vyucil by ma iny doktor, ktory robil tiez zadarmo, vycuveny zadarmo. proste davat schopnosti dalej. Ludia by umierali ako teraz, ale vedomosti by prenasali zadarmo... alebo by boli skoly, nie len taky salamunsky krajac ludi, tka to nemsylim..
Proste nieco "dat" zadarmo, a tym padom aj "dostat" zadarmo..

Ale tento system by znicilo ak by bolo vela prizivnikov.. System by ich mohol vylucit, napriklad. Potom by asi zmenili nazor.. A ten nazor prave v tomto momente menia asi len peniaze..
lenze peniaze ako take, EURO, DOLAR, su fakticky takmer bezcenne, vid kriza.. a tie depresie ktore boli v minulosti.. i ked pravdupovediac, ani sam si neviem predstavit ako by to fungovalo, ak by neboli $$$, co by som len tak dosiel do hotela a povedal by som si ze "chcem oddychovat" a sadol si len tak do kresla.. to kreslo by technicky patrilo kazdemu, cize neviem ako ho "rozdelit"

nic proti peanizom, lenze sposob ako sa s nimi naraba je priserne zly, v neprospech takmer kazdeho, okrem tych co ich "tlacia" (banky ako FED (USA)), politici, vlady, dane a podobne.. Je to extremnejsie netransparentne a nespravodlive ako "bez penazi, robit zadarmo, zit zadarmo". pretoze jeden blbecek si to vytuneluje a nikomu aj tak nic nezostane..

mozno by nacipovanie ludi a pouzivanie "kreditov" bolo lepsie, lenze to sa tiez da zneuzit..

celkom fajn by bolo, ak uz penaize, tak zlato, to sa neda tlacit, falsovat, ale problem je ze nie je ho dostatok pre kazdeho cloveka a je prili neprakticke, (ale zlaty standart fungoval 6000 rokov, kdezto nas funguje 40 rokov a uz ma brutalne problemy)

tazko povedat ako je to najlepsie, to by som nemal sancu sam ani len nacrtnut :)

avsak, ako Albert Enstein povedal: "Clovek, co nikdy neurobil ziadnu chybu, nikdy neskul nic nove"...

jajka001_

ak by som mala dost penazi tak co, prestanem pracovat a zacnem sa valat? to by som nevydrzala. aj ked som na dovolenke tak mi chyba nejaka ta pravidelna cinnost. nevydrzim dlho nic nerobit. bola som nezamestnana a nebavilo ma to. nielen kvoli peniazom. clovek potrebuje pracu inak zakrnie. samozrejme podla moznosti taka co ho aj bavi.

lea25

jajka001_:ale preco by ta mal bavit? ak by si v praci nebola ohodnotena, napr. by si dostavala len to pomyselne euro mesacne, podla lostovej ekonomickej teorie, obetovala by si cas, energiu,atd. nedala by si prednost radsej rodine, detom??? preco si zamestnanie vyberame podla vysky mzdy, preco zabijame 4roky na strednej 5-6rokov na vyske, ked nam vlastne nikomu o majetok nejde???

lost

lea25,
jedine ako sukromnik, teda takmer urcite, pretoze ako zamestnanec by sa na mne nabaloval niekto len tak, co by neoblo dobre..

sama si napisala, ze ak by si mala vela penazi, darovala by si to inym, tak nieco na ten styl, pracoval by som s tym co by ma bavilo, len tak napriklad:
bavilo by ma operovat ludi, tak by som to robil tak casto ako by som chcel, bavilo by ma varit, mal by som restauraciu a varil by som tak casto ako by som chcel, bavilo by ma "vybit energiu", kopal by som kanale (nie je to spinava praca, ak clovek ma v ruke nejaku motyku, lopatu, alebo cokolvek), alebo nieco co mi doda pocit, ze nieco robim... no iste by sa dalo prezit cely zivot len na luxusnych dovolenkach a podobne, ale ak by to robil kazdy, tak by nikto nic luxusne nemal, prirovnal by som to k tomu co povedal Napoleon Bonaparte:
"Jedine co drzi chudobnych pred zastreleni bohatych je nabozenstvo"
Cize, neexistoval by sposob ako by kazdy jedinec planety mohol zit luxusne bez prace, to by nebol svet, ale Raj.. A prave preto by som sa musel "podrobit" tej pracovitosti, ale kedze by ma to bavilo, nevadilo by mi to.
Ten luxusny zivot sa da uzivat len dovtedy, dokym ludia veria v nabozenstvo :o)

ta3

lea25, tak teraz si u mna zabodovala s tymi zvieratami, lebo ja ich nadovsetko, najma psov, milujem, no ale priatelia, ja musim debatu koncit, u nas je uz po polnoci, ale sa uz tesim, co si tu zaujimave zajtra precitam, majte sa vsetci krasne