Vyberenie nervu zo zuba sa hovori odborne endodoncia.
Namiesto vytrhnutia vam v ustach nechaju mrtvy zub - definitivne osetrenie zubnych kanalikov.
Tento ukon by som uz nezveroval niekomu kto mi pritom neurobi RTG.
Mam endo pod zubnym mostikom, v kanalikoch su bublinky a z nejakeho dovodu mam jeden kanalik vyplneny iba do polky zuby no zatial to neboli. Ale nato vsetko prisiel samozrejme druhy zubar ktory mi RTG spravil. juchuu 800 eura!! metalokeramicky mostik tri cleny + endo....
Pani zubarka v zakladnej skole, mi tak vyborne spravila zub ze dva tyzdne nato co som odisiel do UK mi v nom nieco prasklo a cez noc mi spuchla tvar ako keby mi tam striekol liter vody.Neviem ci ta vypln co mi tam dala sa zlomila a vosla do nervu. Vysledok zub musiel ist von a moj TMK klb uz nebude nikdy ako predtym a k tomu chronicke bolesti v oblasti spanku. a perlicka nedavno som si nechal nato spravit mostik a to som asi nemal,, mostik nedosada a zuby su citlive a dasna zapalene cca700 € ....moj prah bolesti sa podstatne zvysil.
V mojom rodnom meste som bol pri 3 zubaroch...a je to na zaplakanie. Uz fakt neviem kde mam ist? Do madarska , do turecka si to nechat spravit alebo vsetko vytrhat a nechat si spravit old school Denture ?
Jo a mam len 28 a v UK som bol ked som mal 20 :D ....
Chodte radsej ku viacerim zubarom a az potom sa rozhodnite na aky zakrok pristanete.