Vyberanie nervu zo zuba

Tomasko987

Dobrý deň,
na túto tému si odporúčam prečítať článok: Endodoncia: Čo ma čaká pri vyberaní nervu zo zuba?

Článok je písaný priamo zubnou lekárkou a nájdete ho tu: zapisnikzubarky.sk

V článku sa dozviete:
- Čo je koreňový kanálik?
- Kedy sa vyberajú nervy?
- Ako vyberanie nervu prebieha?
- Aké sú výhody a nevýhody endodoncie?
- Aké sú komplikácie?

A veľa iných zaujímavých informácií.

Tom456

Vyberenie nervu zo zuba sa hovori odborne endodoncia.

Namiesto vytrhnutia vam v ustach nechaju mrtvy zub - definitivne osetrenie zubnych kanalikov.

Tento ukon by som uz nezveroval niekomu kto mi pritom neurobi RTG.
Mam endo pod zubnym mostikom, v kanalikoch su bublinky a z nejakeho dovodu mam jeden kanalik vyplneny iba do polky zuby no zatial to neboli. Ale nato vsetko prisiel samozrejme druhy zubar ktory mi RTG spravil. juchuu 800 eura!! metalokeramicky mostik tri cleny + endo....

Pani zubarka v zakladnej skole, mi tak vyborne spravila zub ze dva tyzdne nato co som odisiel do UK mi v nom nieco prasklo a cez noc mi spuchla tvar ako keby mi tam striekol liter vody.Neviem ci ta vypln co mi tam dala sa zlomila a vosla do nervu. Vysledok zub musiel ist von a moj TMK klb uz nebude nikdy ako predtym a k tomu chronicke bolesti v oblasti spanku. a perlicka nedavno som si nechal nato spravit mostik a to som asi nemal,, mostik nedosada a zuby su citlive a dasna zapalene cca700 € ....moj prah bolesti sa podstatne zvysil.

V mojom rodnom meste som bol pri 3 zubaroch...a je to na zaplakanie. Uz fakt neviem kde mam ist? Do madarska , do turecka si to nechat spravit alebo vsetko vytrhat a nechat si spravit old school Denture ?

Jo a mam len 28 a v UK som bol ked som mal 20 :D ....
Chodte radsej ku viacerim zubarom a az potom sa rozhodnite na aky zakrok pristanete.

Miselina

Dobrý deň, ja som bola na vyberaní nervov v pondelok, nakoľko ma stále bolela horná stolička. Googlila som si predtým co ma čaká?, prispevky rôzne tak som sa aj obavala?. Ale nemala čoho, pani zubarka mi dala injekciu, povedala ze bez nej to nerobi lebo je to velmi bolestivy ukon bez nej. Takze injekcia zabrala a vytahovanie trvalo cca pol hodky, mala som tri kanaliky.Taký nepríjemnejši pocit to vrtanie sa v zube a tahanie, ale ziadna bolest. Noo potom, co injekcia prestala ucinkovat bolest bola, nato mna aj upozornila zubarka. Este sem tam citim, povedala ze este na stvrty den to moze boliet, ale zatial v pohode, dufam ze to bude ok?, platila som len za injekciu 13€.

22929

Ja mam velice veľkú skusenost ale vôbec to neboli ja som mala veľmi veľký zápal tak to trvalo dlhšie ale vôbec to nebolelo ale až potom prišla veľká bolesť tá bolesť trvá pár dni a už potom nic neni po pár týždňoch pôjdete na vyplnenie a hotovo!

Palo R

Vobec nechapem v ktorom storoci niektori zijete a k akym zubarom chodite. Bohuzial, aj medzi lekarmi su hamizdny zlodeji, preto necudo, ze v cennikoch zubarov sa vyskytuju ceny za odstranenie nervu od 20 do 150 €. Ja som u svojho zubara neplatil nic (asi to hradi poistovna) platil som len 5 € za vypln korenoveho kanalika. A bolo to bezbolestne urobene.

scoprs

Mne vyberali nerv zo spodnej stoličky. Môj bývalý zubár - neskutočný babrák mi zub zaplomboval a keď som sa sťažovala na bolesť, tak ma odbil, že si vymýšľam. Tak som zmenila zubára a nemohla som urobiť nič lepšie. Samozrejme na zube bol zapálený nerv, čo potvrdil aj RTG, Dostala som injekciu, ale varovala ma,že kým zub neotvorí bude to bolieť, aj bolelo, lebo to bolo veľmi zapálené. Potom mi dala injekciu priamo dnu do zubu a to už bola pohoda, skoro som jej zaspala v kresle.Stálo ma to 100 eur, ale neľutujem zmenu. Konečne som zažila bezbolestné ošetrenie, až na tých pár sekúnd na začiatku. Moja nová lekárka všetko ošetruje s injekciou.Tie peniaze mi zato stoja.

001

Dnes som mal vyberany nerv z jedneho zubu. Trvalo to asi 10-15 minut, bolelo ma to, aj ked som dostal injekciu. Do zubu pichnu ihlu, s ktorou vyberaju nervy, a je to dost bopestive aj s anestezou, a nechcem si predstavit ako to moze boliet bez nej. Platil som 56,50€.

001

Dnes som mal vyberany nerv z jedneho zubu. Trvalo to asi 10-15 minut, bolelo ma to, aj ked som dostal injekciu. Do zubu pichnu ihlu, s ktorou vyberaju nervy, a je to dost bopestive aj s anestezou, a nechcem si predstavit ako to moze boliet bez nej. Platil som 56,50€.

hanicaaa

Mavam velke problemy so zubami, nedávno mi nuseli trhat dve osmicky, strasne som sa bala, ze to bude boliet, nastatstie somzakroku nic necitila, ale potom prilsla bolest a opuch. Doktor mi doporucil antibiotika a wobenzym, ktory mi velmi pomohol pri rychlom hojeni a prekvapivo som vobec nenapuchla.