Nadmerné ochlpenie - ako si mam pomoct ?

fixka

ahojte baby..
už od 14tich mávam min raz do roka problemy s dlhodobým krvácaním a to cca ( 30 dní ). Odvtedy do mna stále pchali nejaké hormonálne lieky, lebo inak to nešlo zastaviť. Druhý krát čo som to mala, asi v 15tich mi doktorka predpísala také hormony z ktorých som zchlpatela. :( Ja som nikdy nemala tmavé chlpy, vždy iba také zlaté, ktoré neboli ani vidno. Odvtedy ako som doužívala ten liek tak po mesiaci mi začali strašne tmavnúť chlpy a to všade. Začali mi rásť dokonca aj na krku, medzi prsiami,na stehnách, krížoch a dokonca aj na zadku mám úplne také tmavé :(. Ten liek stiahli z obehu pre nadmerné vedlajšie účinky. Po všetkých vyšetreniach zistili, že nemám v sebe nadmerné množstvo mužských hormonov, že je všetko ok. Teraz neviem čo mám robiť. Chcem skúsiť postupne laser, len neviem či mi pomôže. Navyše, neexistujú nejaké lieky, ktoré by sposobili vypadanie chlpov, alebo niečo iné ? Antikoncepciu neberiem, pomohla by mi antina Yeanine ? Mám ju predpísanú, ale zatial ju nemožem užívať.

bambula333

ahojte, ja mam tiez rovnaky problem,,, zistili mi nadmerne mnozstvo testosteronu,, chcela by som ist na laserovu epilaciu,,myslite si,ze mi to pomoze kedze mam viacej testosteronu? je to dost draha investicia a keby mi to nemalo pomoct tak tam radsej nepojdem,,, mam priatela ktory to zistil po roku a teraz sa chce kvoli tomu so mnou rozist,, tak chcem skusit vsetko,,,,diki

- mira

Veľa mužských hormonov majú ženy, ktoré v minulosti jedli a v súčasnosti jedávajú veľa mäsa, syrov a vajec. Spadá do toho i obdobie prenatálne, t.j. strava matky v tehotenstve.
Takúto prevažne živočíšnu stravu s prebytkom bielkovín sa organizmus snaží vylučovať. Vylučovacie orgány sú preťažené, takže sa vylučujú i pokožkou formou ochlpenia.

odpovedam

prave naopak... vlsy by ti mali prestat padat. Vypadavanie vlasov i zvysene ochlpenie sposobuje testosteron. Antiandrogenny antikoncepcia blokuje testosteron a tak sa ochlpenie i vypadavanie vlasov zmiernuje :-)

:D

Čáute... aj ja mám podobný problém... s ochlpením na bruchu.. ále veľmi by som tam chcela piercing.. No... Neviem či to nebude vyzerať troška čudne... No ale bojím sa... že keď začnem brať niejaké tie lieky na zrednutie ochlpenia, že sa mi zriedia aj vlasy... už teraz mi dosť vypadávajú... Má s tým niekto skúsenosti?.. Alebo je to len mýtus?... ..:)

mafianka

pocula som ze na muzske hormony je dobre papat aspom 2krat do tyzdna spenat ze odburava muzske hormony v tele! a pamaha prekrvovat telo tak snad to pomoze musime to vyskusat a uvidime!

dracica92

mam nadmerne ochlpenie liecimm sa beriem lieky no nepomaha to co mam robit aby chlpa zmizli poradte mi skusene zeny

zuzana854

ja mam tiez chlpy všade tam kde by to od zeny nikto necakal.. a za posledny polrok mi dokonca este zhustli. pripada mi to nechutne, ale jedine je take OK, ze su svetlunke(aj ked to je v tom nevyhoda, ze ziadny laser tomu nepomoze). mala som tmave chlpky nad hormou perou, ale chodila som na IPL. Chlpky su tam stale, ale nie az take tmave. Zacala som si tmavsie chlpky na tele odfarbovat peroxidom a dobra vec- taky kremik a chlpky su potom jemnejsie a uplnie biele. LENZE biele su aj chlpky nad hornou perou a je to teraz v lete horsie-ked mam hnedu tvar a biely pasik pod nosom :( neviem, mam sa na to vykaslat a nezapodievat sa alebo ako to mam riesit..?? (a najhorsie je, ked mi zasvieti slnko bud priamo do tvare alebo zboku..fuj.. chlpata som brutalne:( )