Bojim sa, ze podvediem manzelku

Príspevok v téme: Bojim sa, ze podvediem manzelku
pato666

Som zenaty nieco vyse roka, ale s manzelkou sme spolu cez 7 rokov. Manzelka mala vzdy psychicke problemy, isty cas sa aj liecila a asi sa to aj zlepsilo,ale znova je to spat. Nechce sa mi zdoverit so svojimi problemami, nechce sa so mnou rozpravat,len to najnutnejsie a o dotykoch ani nevravim. Proste odmieta ma po vsetkych strankach ako kamarata,ako dovernika aj ako milenca. Snazim sa, ozaj sa snazim. Som jej vzdy po ruke,snazim sa s nou rozpravat, pomaham v domacnosti aby toho nemala vela, vymyslam nejake vylety na odreagovanie,prinesiem jej kvety , proste dal by som takmer hocico za to,aby bola stastna,ale nic. Uplne ma ignoruje. Vedel som do coho idem ked som si ju vzal,lebo ako som pisal vzdy mala psychicke problem. Mala tazke obdobie,zomrel jej milovany otec,dvakrat potratila,ked bola mladsia otcim ju znasilnoval. Ja to vsetko chapem a chcem aby bola znova stastna,lenze ona ma neusti do svojho zivota. Zdalo sa mi,ze sa to zlepsilo,lenze teraz do toho znova upadla. A co je najhorsie, tak zacina ignorovat nase deti. Mame dve male dcerky a starsia chodi ku mne do pracovne plakat,ze mama ju nechce.

Dalsim problemom je,ze oporu nachadzam len u kolegyne v praci. Nemam nikoho komu by som sa zdoveril, len ona ma vzdy s pochopenim vypocuje. Dost sme sa zblizili. Ked uz nemozem,tak jej len zavolam a porozpravame sa,popripade skocime na kavu. Lenze poslednu dobu sa to vygradovalo do takeho stavu,ze sa stretavame u nej doma. Zo zaciatku to bolo v pohode,boli sme ako dobri priatelia, lenze teraz je to dost tazke. Naposledy mi asi preplo, ale vrhol som sa na nu, zacal ju bozkavat,vyzliekat a ona mi to opatovala,citil som,ze to chce tiez. Lenze ked som si spomenul na manzelku,tak som nemohol pokracovat. Utiekol som odtial ako maly chlapec a je mi z toho nanic. Chcem byt verny manzelke,milujem ju, velmi ju milujem. Lenze tuzim po kolegyni a aj ona po mne, mam ju rad, je to skvela zena. Stretavam sa s kolegynou nadalej, ale asi pokusam diabla,lebo neviem ci sa budem vediet ovladnut aj nabuduce.

Aspon som to zo seba dostal,padlo mi vhod to napisat, plus ak ma niekto pre mna hocijaku aj najmensiu radu,tak do toho. Ak mi chcete pisat,ze som len hlupy nadrzany chlap...tak ANO viem o tom, som hlupak,ale ani ja uz nevladzem.

zuzu usa

s1m-citaj!!!manzelka ma psychicke problemy!!! jasne,ze ho ma rada,ale riadi nas mozog a ak chemia v nom zle funguje, nase spravanie a emocie maju proste "nefunkcne kormidlo"

rozumiem ti

Pato: pochadzam z rodiny, ktora mala vselijake problemy, medzi inym i to, ze otec matku neustale podvadzal a moja matka sa z toho psychicky zrutila. Najviac som si to odsrala ja, ako starsia dcera.

Opytam sa Ta jednu vec? Vies si predstavit, co nastane, ak sa Tvoja manzelka nahodou dozvie, ze ju podvadzas? Dokazes s tym potom zit? Podla toho, ako pises si velmi pozorny chlap, citlivy partner, manzel, otec. Neurob chybu.

Ak to inak nejde, povedz to vsetko manzelke tak, ako si to povedal nam. Hraj s otvorenymi kartami. Predpokladam, ze Tvoja zena je rozumovo v poriadku, dokaze fungovat ako " normalny " clovek- vie, ze treba vyprat, starat sa o deti, varit, upratat... vie ist nakupit, podat veci na postu... atd., ma problemy iba v citovej oblasti - co je konieckoncov pochopitelne potom, co prezila. A podla toho, ako sa k tomu zena postavi, sa zariad. Vidim to iba na dve moznosti... Bud ju to nakopne k tomu, aby sa zacala snazit, lebo Ta nebude chciet stratit. Alebo to definitivne vzda... a potom uz tazka pomoc jej.. Ty aj Vase deti si zasluzite normalny zivot, a ak to ma byt s kolegynou... nuz, tak nech je potom tak.

S1M

pato666, snazis sa aby bolo vsetko v tom manzelstve fajn, ale co robi ona? Ako sa snazi? Ako to, ze sa stale nezmenila? Rok je naozaj dlha doba. Co ta nema rada? Ved keby ta mala tak ma motivaciu, pre co sa zmenit ale ona je zatata. Ty podla mna za nic nemozes. Robis, co je v tvojich silach. Snazil si sa jej to vysvetlit, ze takto manzelstvo nemoze fungovat?

tak.tik

je to na tebe .....ano to napatie ...hmmm...to poznam ked "to" clovek urobi citi po tom uz len hanbu preziva potupu a zela si aby sa to co vykonal napravilo ...no neda sa

mas svoje presvedcenie aj svedomie ktore sa ozve ked zlihas a sakra hnusne ho posliapes ak..... potom nerozoznas spravne od zleho

no ber to ako radu je na tebe ako sa zariadis

usiko

ja neviem, myslim si ze si urobil pre mnazelku dost.....niekde sa stala cghyba, bud nespolupracuje s lekarom a neberie lieky, alebo nechce...alebo sa jednoducho neda toto riesit ......ja osobne si myslim, ze sprav tak, aby aspon jeden clovek bol stastny - ty, pretoze zivot aky vediete je o nicom, nie stestastni ani jeden...vsetci sa trapite...a zivot mas len jeden, preco ho premrhat?

mirka 23

Toto sa už neda byť zase už len kamarati.. To by si ju nemohol mať každy deň na očiach. Toto je velmi ťažke.

uhlie

Od takej chod, co najrychlejsie prec. Len ta vyuzije a odkopne. Dufam, ze mas predmanzelsku zmluvu a nebudes jej platit vobec nic.

jajka001_

všetci sme len ľudia. si obetavý až až. niektorym ludom sluzia ich problemy ako vyhovorka na vsetko. verim ze to nie je pripad tvojej manzelky...zivot nie je jednoduchy ani ciernobiely, je farebný. obaja máte právo byť šťastný, vedel si do coho ides. cas ukaze, ako sa to vsetko vyvinie. ostan cestnym muzom, akym si.