Bojim sa, ze podvediem manzelku

Príspevok v téme: Bojim sa, ze podvediem manzelku
pato666

Som zenaty nieco vyse roka, ale s manzelkou sme spolu cez 7 rokov. Manzelka mala vzdy psychicke problemy, isty cas sa aj liecila a asi sa to aj zlepsilo,ale znova je to spat. Nechce sa mi zdoverit so svojimi problemami, nechce sa so mnou rozpravat,len to najnutnejsie a o dotykoch ani nevravim. Proste odmieta ma po vsetkych strankach ako kamarata,ako dovernika aj ako milenca. Snazim sa, ozaj sa snazim. Som jej vzdy po ruke,snazim sa s nou rozpravat, pomaham v domacnosti aby toho nemala vela, vymyslam nejake vylety na odreagovanie,prinesiem jej kvety , proste dal by som takmer hocico za to,aby bola stastna,ale nic. Uplne ma ignoruje. Vedel som do coho idem ked som si ju vzal,lebo ako som pisal vzdy mala psychicke problem. Mala tazke obdobie,zomrel jej milovany otec,dvakrat potratila,ked bola mladsia otcim ju znasilnoval. Ja to vsetko chapem a chcem aby bola znova stastna,lenze ona ma neusti do svojho zivota. Zdalo sa mi,ze sa to zlepsilo,lenze teraz do toho znova upadla. A co je najhorsie, tak zacina ignorovat nase deti. Mame dve male dcerky a starsia chodi ku mne do pracovne plakat,ze mama ju nechce.

Dalsim problemom je,ze oporu nachadzam len u kolegyne v praci. Nemam nikoho komu by som sa zdoveril, len ona ma vzdy s pochopenim vypocuje. Dost sme sa zblizili. Ked uz nemozem,tak jej len zavolam a porozpravame sa,popripade skocime na kavu. Lenze poslednu dobu sa to vygradovalo do takeho stavu,ze sa stretavame u nej doma. Zo zaciatku to bolo v pohode,boli sme ako dobri priatelia, lenze teraz je to dost tazke. Naposledy mi asi preplo, ale vrhol som sa na nu, zacal ju bozkavat,vyzliekat a ona mi to opatovala,citil som,ze to chce tiez. Lenze ked som si spomenul na manzelku,tak som nemohol pokracovat. Utiekol som odtial ako maly chlapec a je mi z toho nanic. Chcem byt verny manzelke,milujem ju, velmi ju milujem. Lenze tuzim po kolegyni a aj ona po mne, mam ju rad, je to skvela zena. Stretavam sa s kolegynou nadalej, ale asi pokusam diabla,lebo neviem ci sa budem vediet ovladnut aj nabuduce.

Aspon som to zo seba dostal,padlo mi vhod to napisat, plus ak ma niekto pre mna hocijaku aj najmensiu radu,tak do toho. Ak mi chcete pisat,ze som len hlupy nadrzany chlap...tak ANO viem o tom, som hlupak,ale ani ja uz nevladzem.

pauli 73

rozumiem ti, tak má teraz tri...ale podstatné je, že ty si mu ešte jeden pridala...akože manželkine upnutie sa na psychiatra, teraz mi napíš akože si mu to pomohla? Je maximálne odvážne podsúvať niekomu takúto možnosť a duplom ,keď nie si psychológ a to si vychádzala si len z toho, že pato povedal, že mu nesedí a že ho dostatočne neinformuje(ani odborníkovi takéto informácie nestačia aby zhodnotil situáciu), je to len jeho subjektívny pocit a nepočula si ani druhú ani tretiu stranu...pozri, ja som čítala celú diskusiu, ja som poradila v rámci možností ale tvoje rady sa mi zdajú už nad rámec, sorry...ale ja ťa neodsudzujem

rozumiem ti

pato: tesi ma to, ze teraz sa aspon veci pohnu nejakym smerom.

netesi ma to, ze som mala pravdu. to znamena dalsie tazkosti, ale aspon mas jasno. ale aj tak je mi to luto.

rozumiem ti

a ano, otocila som ten problem. pato nevie, co sa s manzelkou deje. manzelka mu nic nepovie, pretoze mozno ani nevie... neda sa jej.

tak by bolo povinnostou psychiatra informovat ho, ako si na tom jeho zena stoji. odbijat niekoho stale slovami vydrz, trpezlivost a podobne tiez cloveku po case nestaci. hlavne ked sa jedna o jeho najblizsieho. tebe by tiez nestacilo, keby mal niekto z tvojich blizkych rakovinu a osetrujuci lekar vam povie len to, ze je chory.

Myslim, ze ak pato bude vediet co je s jeho manzelkou a ako k nej pristupovat, jeho problemy sa vyriesia, alebo minimalne vyjasnia.

Niekedy bohuzial len tak sediet a cakat nestaci.

pato666

rozumiem ti,mala si pravdu. Nieco mi na nom nesedelo. Stretol som psychologa, ktory robi vo fakultnej nemocnici. V zivote som toho cloveka nevidel.

rozumiem ti

pauli: nemyslim. od zaciatku mal problemy dva.

manzelkin nezaujem a odmietanie a z toho prameniaci hlad po nehe a pochopeni, ktore tak zufalo potreboval a nasiel... ale bohuzial, inde.

pauli 73

rozumiem ti, ja netvrdím, že si mala zlý úmysel, je jasné, že si mu chcela pomôcť ale sama vieš, že každý takýto prípad je od prípadu k prípadu iný. A práve na tom som narážala, že si mu do tých problémov čo má nahnala neopodstatnené obavy. Lebo ty si gro celého problému otočila medzi jeho manželku a psychiatra. Prišiel s jedným problémom a teraz má problémy dva.

rozumiem ti

pauli: nechcem rozoberat pata o nom bez neho. myslim, ze je dost rozumny, a neurobi nic, co by malo negativny dopad na jeho manzelku, ci rodinu. ale potrebuje byt informovany a to mu nikto lepsie ako manzelkin psychiater nepovie, co sa s nou deje.

u nas mamina psychologicka si nas volala priebezne sama, aby nas informovala. takisto chcela od nas vediet, ako sa nasa mama prejavuje doma. pride mi to ako dobry pristup, pretoze my sme s nou zili, nam na nej zalezalo a bez jej intervencii v komunikacii s nou by sme to asi tiez vzdali v case, ked to bolo najhorsie. dnes je moja mama docela schopna fungovat samostatne. a to aj vdaka psychiatricke a jej komunikacii s nami.

ak som v niecom urobila chybu, tak ma mrzi iba to, ze som nieco podala tak, ze to v patovi vyvolalo strach, alebo negativnu odozvu. bohuzial, cez internet sa lepsie neda a okrem toho vieme, ze muzske vnimanie sa lisi od zenskeho, inak kladieme doraz na rozne veci, takze s tymto sa nic robit neda. a do komunikacie s nim som sa pustila prave preto, ze je zufaly. zufaly muzi robia tiez zufale ciny rovnako ako zeny. a radsej nech sa ide porozpravat s manzelkinou psychologickou, nez by sa mal vyspat so svojou kolegynou. manzelkinej psychologicke sa moze hocikedy ospravedlnit, ak sa mylil. ale ak sa s kolegynou zo zufalstva vyspi, tak uz to nikdy nevrati spät. chapem, ze ty, ako clovek, ktory nikdy v podobnom svete nezil si myslis, ze som mozno urobila nieco zle. ale svedomie mam ciste, pretoze som sem vstupovala s najlepsim umyslom. a ak bude pato chciet, kludne mu dam svoju adresu a telefon.. a ak chce, bud ma pride vyfackat, alebo co uzna za vhodne. stojim si za svojimi cinmi prave preto, lebo je v nich cisty umysel.