Bojim sa, ze podvediem manzelku

Príspevok v téme: Bojim sa, ze podvediem manzelku
pato666

Som zenaty nieco vyse roka, ale s manzelkou sme spolu cez 7 rokov. Manzelka mala vzdy psychicke problemy, isty cas sa aj liecila a asi sa to aj zlepsilo,ale znova je to spat. Nechce sa mi zdoverit so svojimi problemami, nechce sa so mnou rozpravat,len to najnutnejsie a o dotykoch ani nevravim. Proste odmieta ma po vsetkych strankach ako kamarata,ako dovernika aj ako milenca. Snazim sa, ozaj sa snazim. Som jej vzdy po ruke,snazim sa s nou rozpravat, pomaham v domacnosti aby toho nemala vela, vymyslam nejake vylety na odreagovanie,prinesiem jej kvety , proste dal by som takmer hocico za to,aby bola stastna,ale nic. Uplne ma ignoruje. Vedel som do coho idem ked som si ju vzal,lebo ako som pisal vzdy mala psychicke problem. Mala tazke obdobie,zomrel jej milovany otec,dvakrat potratila,ked bola mladsia otcim ju znasilnoval. Ja to vsetko chapem a chcem aby bola znova stastna,lenze ona ma neusti do svojho zivota. Zdalo sa mi,ze sa to zlepsilo,lenze teraz do toho znova upadla. A co je najhorsie, tak zacina ignorovat nase deti. Mame dve male dcerky a starsia chodi ku mne do pracovne plakat,ze mama ju nechce.

Dalsim problemom je,ze oporu nachadzam len u kolegyne v praci. Nemam nikoho komu by som sa zdoveril, len ona ma vzdy s pochopenim vypocuje. Dost sme sa zblizili. Ked uz nemozem,tak jej len zavolam a porozpravame sa,popripade skocime na kavu. Lenze poslednu dobu sa to vygradovalo do takeho stavu,ze sa stretavame u nej doma. Zo zaciatku to bolo v pohode,boli sme ako dobri priatelia, lenze teraz je to dost tazke. Naposledy mi asi preplo, ale vrhol som sa na nu, zacal ju bozkavat,vyzliekat a ona mi to opatovala,citil som,ze to chce tiez. Lenze ked som si spomenul na manzelku,tak som nemohol pokracovat. Utiekol som odtial ako maly chlapec a je mi z toho nanic. Chcem byt verny manzelke,milujem ju, velmi ju milujem. Lenze tuzim po kolegyni a aj ona po mne, mam ju rad, je to skvela zena. Stretavam sa s kolegynou nadalej, ale asi pokusam diabla,lebo neviem ci sa budem vediet ovladnut aj nabuduce.

Aspon som to zo seba dostal,padlo mi vhod to napisat, plus ak ma niekto pre mna hocijaku aj najmensiu radu,tak do toho. Ak mi chcete pisat,ze som len hlupy nadrzany chlap...tak ANO viem o tom, som hlupak,ale ani ja uz nevladzem.

rozumiem ti

taktiez nesuhlasim s vyjadrenim mirky 23. Ak by to bola cisto fyzicka pritazlivost, ta sa ovladat da, hlavne, ked mas na vztah a spoluzitie vyssie naroky. Podstatne je rozpoznat, co to je.

Domnievam sa, ze ak by u Pata slo o cisto fyzicku pritazlivost, tak by mal hned chut na nu " vlitnut " na prvy raz, ako ju zbadal. Ale toto, podla toho, co popisuje, je ovela horsie. Vyvinulo sa to postupne, casom. Na zaklade porozumenia, pochopenia. Nebezpecne, a to velmi. Je to to, co mu chyba doma u manzelky... ludske teplo. A to uz zachadza daleko za hranice chemie, ci cisteho " len " fyzicna.

Navrh, ktory tu padol, ze sa s kolegynou ma stretavat len na " neutralnej " pode, na verejnosti, ci v blizkosti ludi, mi pride ako najrozumnejsie riesenie. Ovsem za predpokladu, ze uz to v jeho hlave nezaslo pridaleko... to uz sa potom fakt neda stopnut. Mam tym na mysli, ci si v hlave uz neoddobril a nezdvovodnil moznost pre neveru. Moznosti su totiz iba tam, kde si ich sami vytvorime.

misheliiik

mirka23:nesuhlasim s tebou,pretože ak človek niekoho miluje a nechce ho stratiť,ovládne sa a nepodvedie.Samozrejme že ho može priťahovať niekto iný,ale zato nemusí podvádzať človeka na ktorom mu záleží.takže moj názor je taký,že paťo,ak nechceš stratiť tvoju manželku,tak by som stopla to podvádzanie.Pretože ani tebe by nebolo príjemné,keby si mal psychické poruchy,a zistil by si žemanželka ťa podvádza.Skús sa do nej vcítiť,aké by to pre ňu bolo,keby sa dozvedela že ju podvádzaš...

Kha

Tiez som za odbornejsiu pomoc. Je jasne ze svoju manzelku lubis a samozrejme aj svoje deti. A presne tak..vedel si do toho ides tak skus hladat dalsiu pomoc. Odmietanie deti matkou moze mat pre ne celozivotne nasledky, viem o com hovorim. Myslim, ze by si mal bojovat o zachranu vasho vztahu a psychickeho zdravia tvojich deti. To, ze sa bojis ze podvedies manzelku v tejto situacii je prirodzene, hlavne ked mas tolko prilezitosti. Tu suhlasim so zuzu. Ak ide cisto o fyziologicku potrebu, vdaka comu by si nabral sily na dalsie fungovanie s manzelkou tak je to ine. Ak v tom vidis nieco viac, tak by si sa mal svojej kolegyni vyhybat. Resp. stretavaniu u nej doma. Drzim palce

Anita11

Po prečítaní príspevku ma až zamrazila ľútosť nad životom mladých ľudí, ktorí by sa mali radovať zo života a takto trpia, ale aj taký je život.

Vedel si do čoho ideš, vedel si aké problémy má, tak musíš tiež niesť váš spoločný kríž. Iné by bolo, keby to pred tebou tajila. To že jej pomáhaš v domácnosti a nosíš kvety, to by bolo účinné, keby tvoja žena bola zdravá. Ty v prvom rade musíš robiť všetko preto, aby sa jej dostalo dobrej odbornej pomoci, inak sa to bude len zhoršovať.
S kolegyňou to možeš len zhoršiť. Čo keby tam neskor prišla tehotnosť, tým si život neuľahčíš, ani nikomu, už len samotná nevera nikoho nectí, nech má na to akýkoľvek dovod. Je pekné a obdivuhodné, že si sa udržal, ale bolo by dobré také príležitosti ani nehľadať.

Veľmi krásne ti to napísala "rozumiem ti" v príspevku včera 21,00.
Keď už bola manželka na tom lepšie a niečo sa vrátilo, zasa to može odísť. Urob preto všetko, už len pre svoje deti a potom budeš aj ty šťastný.
Bez dobrého lekára to nepojde...
Nevzdávaj to, držím ti palce.

doubledog

tvoja zena potrebuje lepsiu odbornu liecbu. skus jej najst niekoho ineho, kto by jej pomohol.
vase deti na jej stav mozu skaredo doplatit.

a podla mna sa s tou kolegynou vyspis, dostal si sa do stadia, kedy to uz neovladas.

AdamKrt

pato666:

ten psychiater sa mi nezda. A este sporadicke navstevy.

Porozpravaj sa a nech Ti odpovie, co ma proti Tebe. Bud ste sa odcudzili, alebo ma zdravotny problem.

V tom pripade ju treba hospitalizovat na psychiatrii. Podrobit liecbe, aby zacala uzivat lieky.

Znamy bol tiez takyto. Siel na liecenie, dostal par elektrosokov, trochu liekov o po nejakom mesiaci-dvoch liecby sa z toho dostal. Treba to podchytit na zaciatku...

nathália09

ak ju naozaj miluješ,
čo najmenej sa stretávaj s kolegyňou.
Mala by to pochopiť,ona ťa vypočula tým ti a pomohla,lebo si sa potreboval vyrozprávať.Je pekné,ako opisuješ že manželku ľúbiš,a to že si skoro podľahol-ale si sa ovládol,tak naozaj klobúk dole.
Porozprávaj sa otvorene s manželkou,
opýtaj sa či ťa lúbi,a ak bude potrebovať nejakú pomoc,že si tu stále pre ňu.Venuj sa medzitým deťom,ony ťa teraz potrebujú,ked ich matka má také problémy.
Buď milý a pozorný ako doteraz,
a s kolegyňou buď len v prítomnosti ľudí.

nikki.7

Paťo, si určite jeden z mála tých správnych mužov,ktorý to potichučky trpia spolu s manželkou.Viem si predstaviť,čo to je,keď vzťah z jednej strany ochladne.Prešla som niečím podobným.U nás sa to neskončilo dobre,ale tam proste prišlo ochladnutie z mojej strany,aj keď viem,že mi môj ex pirateľ nijak neublížil a môžem ho titulovať za jedného skvelého chlapa.Viem že rok je dosť dlhá doba na to,aby si čakal na zlepšenie,ale zase ty si s tým šiel do manželstva (vedel si o jej psychickom stave)a to je naozaj krásne od teba.Určite nie je ľahké odolávať,ale podľa mňa by si naozaj mal počkať ešte chvíľku,aby si sa skúsil s maželkou porozprávať o vašej situácii,ak ani to nepomôže,potom už asi niet na čo čakať.Ak nemá záujem ťa ani vypočuť,skús jej to napísať v liste,možno to s ňou niečo spraví.

Nepokaz si to jedným úletom,pretože určite nechceš opustiť svoju krásnu rodinku len preto,že si neudržal svoje city na uzde.

Skús si naozja predstaviť,čo b ynastalo,ak by sa o tom dozvedela tvoja manželka.Utápala by sa v tom ešte viac,pretože by si myslela,že pokým sa ona trápila zo svojím stavom,ty si si krátil chvíle s kolegyňou a to nie je najlepší pocit.Aj keď my ostatní vieme ako to je.

rozumiem ti

Pato: este by ma zaujimala jedna vec. co v nej vyvolalo to, ze sa uzatvara spät do svojho sveta? pises, vratilo sa to spät, takze nebola stale taka... nieco to muselo vyvolat. ako sa chovala k detom po narodeni? odmietala ich, alebo sa o ne hned starala?

nehnevaj sa, ale z isteho uhla pohladu mi to pride tak, ze si si sem prisiel pre oddobrenie tvojho uletu.. ze robis spravne, ze nemas inu moznost. omyl, mas. minimalne hrat fer. tvoja zena nie je retardovana, je len citovo indisponovana.

p.s.: prosim tych, ktori nemaju ani len paru o ludoch s psychickymi problemami, nech sa nevyjadruju na margo chorych. pretoze takeho cloveka ako zdraveho-normalne fungujuceho nemozno posudzovat... a to zdravy clovek nedokaze. nie bez lekarskeho vzdelania. dakujem.