"si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny

Príspevok v téme: "si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny
sweet_lolitta

Skvely film o tom, ze co vkladate do ust vas priamo ovplivnuje, pretoze kazde susto telo metabolizuje, nieco si zoberie, zvysok vyhodi, ine necha v sebe a skodi mu to... O tom aky je priami suvis s rakovinou a jedlom a aj to, ako by to dopadlo, keby zrazu lekari vedeli nieco o vyzive a rakovina by ustupila (asi by vela ludi prislo o pracu, vsak?)>>>

tu je link :)

www.green-ways.com

Co si o tom myslite vy?

lost

TrainingBoy

Tiez zdielam ten nazor v poslednej vete a od ludi dostavam odpoved ze "no a co? kazdemu sa moze hocico stat. preoc nie?" (a podobne, ved asi poznas ako to myslim)
Aspon nie som sam, kto berie tuto zodpovednost aspon trocha vazne :)

TrainingBoy

lost, je viac teorii preco alergie existuju, bud je to prechemizovana spolocnost, alebo nedostatok prace pre nas imunitny system alebo geneticky defekt, v prirode by jedinec s nevyhodou pravdepodobne svoj gen. kod dalej neposunul. No v ludskej spolocnosti su nevyhody len mensia komplikacia a preto mi pripada egoisticke od rodicov, ktori maju tazku dedicnu chorobu a kludne maju deti.

TrainingBoy

to strielas trochu na slepo ... mozno sme sa vyvinuli z opic, ale ako vidis opice nie sme. Faktom ostava ze jeden z dovodov preco mame taku inteligenciu(aspon niektori) je ze sme prave spracovanim masa ohnom usetrili namahu organizmu a tym sa mohlo viac krvy sustredit prave na mozog. Cicavce su celkovo o dost inteligentnejsie od plazov. A mozno na obili nie sme tak dlho ale na mase urcite ano.

sweet_lolitta

10 000 rokov je malo? :) mne sa to zda dostatocne vela na to, aby sme si na ohen dostatocne zvykli. So zemiakmi a masom a samozrejme rafinovanou potravou suhlasim aj ja- to je pre telo novinka

watermelon

S TYM OHNOM je to tak, ze ludia sa vyvijali z opic (zjednodusene), ktore nevarili a obdobie v ktorom sa pouziva ohen je zanedbatelne oproti obdobiu v ktorom boli praludia na ovoci a korienkoch a skratka rastlinach.
napr. obilie sa poziva len nejakych 10 000 rokov, zemiaky este menej, to maso neviem presne kolko ale tvrdit ze odpradavna je nedostatocne.

sweet_lolitta

Mne sa zase zda "jasne" ze MB je to, co je ludom prirodzene, kedze ohen pouzivame od nepamati :) Ale kazdy nech sa stravuje podla presvedcenia, ja som stastna v tomto, nasla som sa a vyhovuje mi to.

Watermelon, diky za linky! :)

BJ

Rawfood je nieco uplne ine ako makrobiotika, oznacuje sa to aj ako vitarianstvo. Dokonca by som povedal, ze tieto 2 stravovacie filozofie si vo vela veciach protirecia.
Jednoznacne som zastancom vitarianstva, a staci sa zamysliet, co vlastne konzumuje 99,999% zivocisnej rise (okrem cloveka), a hned je jasne, kde lezi pravda.

alusinka

Nieee ja som myslela prave ten kusok, kde by sa uz prepuknuta rakovina mala riesit len vitaminom C...
Ja viem, ze to ci je telo zdrave, zavisi casto hlavne od stravy :)