Watermelon a spol. teraz asi prekvapim, ale v tejto debate som na Vasej strane barikady! ;-) (Az na to, ze nechapem, napriek tomu, co si napisala, preco nejes korenovu zeleninu, cibulu, skrobov je v nich len zanedbatelne mnozstvo napr. mrkvy 7,14%... lebo tie su, podla mojich poznatkov, pre zdravie mimoriadne dolezite)Necitala som to cele, len par prispevkov dozadu, ale myslim, ze som pochopila, o com je. Vlastna skusenost- ked som cakala prve dieta, bola som vsezravec, aj ked so znacnym prisunom zdravej stravy. Dcera sice nema nejake velke zdravotne problemy, ale ma lahku alergiu a migrenu (dedicnu, ale je to vlastne tiez typ alergie). Dva roky pred narodenim druhej dcery som sa stala laktovegetariankou, bola som nou pocas celeho tehotenstva. Vsetci lekari boli zhrozeni, ale ja som vedela, co robim, lebo som mala nastudovanu vsetku SKUTOCNE ODBORNU LITERATURU k tejto problematike, (napisanu lekarmi, ktori zastavaju vegetarianstvo; nie roznymi fanatickymi sarlatanmi!). Davala som si pozor, aby moja strava obsahovala vsetko potrebne a, cuduj sa svete, moje tehotenstvo prebehlo bez problemov (prve bolo rizikove), po porode som bola velmi rychlo vo forme (s najlepsim krvnym obrazom z celej porodnice - roky predtym som byvala anemicka). Odvtedy uz ubehlo vela rokov a nasa pediatricka stale tvrdi, ZE TAKE ZDRAVE DIETA UZ DAVNO NEVIDELA! To uz ani nehovorim, ako vyborne som sa citila mimo tehotenstva. TAKZE SOM JEDNOZNACNE ZA VEGETARIANSKU STRAVU, ALE CLOVEK O TOM MUSI NAOZAJ VELA VEDIET, ABY SI VEDEL ZOSTAVIT OPTIMALNY JEDALNICEK, V KTOROM NAOZAJ NEMA CO CHYBAT!