"si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny

Príspevok v téme: "si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny
sweet_lolitta

Skvely film o tom, ze co vkladate do ust vas priamo ovplivnuje, pretoze kazde susto telo metabolizuje, nieco si zoberie, zvysok vyhodi, ine necha v sebe a skodi mu to... O tom aky je priami suvis s rakovinou a jedlom a aj to, ako by to dopadlo, keby zrazu lekari vedeli nieco o vyzive a rakovina by ustupila (asi by vela ludi prislo o pracu, vsak?)>>>

tu je link :)

www.green-ways.com

Co si o tom myslite vy?

prispievatel

well, clovek okolo 30 je mlady, v cine sa tisice ludi dozivaju nad 100 rokov, tak si uvedom ze aj 50rokov je mizerne malo. Maso je tazko stravitelne pre telo, aj nase babky, prababky, jedavali maso najviac 2x do tyzdna, niekedy len v nedelu, lebo tak to aj ma byt. telo viac nepotrebuje. Povedz mi tu latku, ktoru moje telo tak rychlo potrebuje z masa a rastlinna strava mi ju da "pomaly".

rena23

Watermelon, jedine mliecne vyrobky, ktore jem su biele jogurty a tvaroh, ale tie si moje telo doslova "pyta".;-) Tiez verim tomu, ze kazde telo potrebuje nieco ine (maso a jednoduche cukry urcite nie!), ale, musim sa priznat, ze vitarianstvo je podla mna uz extrem. Ako dlho sa takto stravujes?

Well

rena23- o tom ma nepresvedcis.......
Od mala jem maso a nedokazem sa najest z nicoho ineho......
Mam davno po tridsiatke a mam za sebou komplexne vysetrenia .Som uplne zdravy a an svoj vek vyzeram o dost mladsie.
Podla mna je viac tipov ludi a jednym vyhovuje to a druhym ono.......
Vies.......najdi eskimaka a daj mu jest zeleninu.....

rena23

Well, pri traveni zivocisnych bielkovin sa tieti musia najskor rozlozit na aminokyseliny, ktore sa potom znova spajaju do bielkovin, z ktorych je zlozene ludske telo. (pretoze, ako urcite vies, maju ine zlozenie ako zvieracie. Rastlinnou stravou sa do tela dostavaju aminokyseliny, ktore, ked su v strave spravne skombinovane, sa na ludske bielkoviny tvoria priamo. Potreba bielkovin je velmi nadhodnotena, co zbytocne zatazuje ladviny. Vytvara sa velke mnozstvo kyseliny mococej, ktora sposobuje rozne ochorenia- napr. reumu. Podla vyskumov Loma Linda University v Kalifornii je mnozstvo bielkovin vytvorenych z rastlinnej stravy dostatocne aj pre vrcholovych sportovcov.

watermelon

rena som rada ze si nasla nieco co pre teba dokonale funguje, o tom to je. Netreba za ziadnu cenu robit veci nasilu. Ked ti vyhovuje laktovegetarianstvo, tak to je hlavne. Mne vyhovuje najviac vitarianstvo, aj ja som bola laktovegetarianka, dokonca som chvilu jedla aj pocas vitarianstva kozie syry surove, ale len co som to dala do ust, som citila, ze mi to nerobi dobre.

rena23

Watermelon a spol. teraz asi prekvapim, ale v tejto debate som na Vasej strane barikady! ;-) (Az na to, ze nechapem, napriek tomu, co si napisala, preco nejes korenovu zeleninu, cibulu, skrobov je v nich len zanedbatelne mnozstvo napr. mrkvy 7,14%... lebo tie su, podla mojich poznatkov, pre zdravie mimoriadne dolezite)Necitala som to cele, len par prispevkov dozadu, ale myslim, ze som pochopila, o com je. Vlastna skusenost- ked som cakala prve dieta, bola som vsezravec, aj ked so znacnym prisunom zdravej stravy. Dcera sice nema nejake velke zdravotne problemy, ale ma lahku alergiu a migrenu (dedicnu, ale je to vlastne tiez typ alergie). Dva roky pred narodenim druhej dcery som sa stala laktovegetariankou, bola som nou pocas celeho tehotenstva. Vsetci lekari boli zhrozeni, ale ja som vedela, co robim, lebo som mala nastudovanu vsetku SKUTOCNE ODBORNU LITERATURU k tejto problematike, (napisanu lekarmi, ktori zastavaju vegetarianstvo; nie roznymi fanatickymi sarlatanmi!). Davala som si pozor, aby moja strava obsahovala vsetko potrebne a, cuduj sa svete, moje tehotenstvo prebehlo bez problemov (prve bolo rizikove), po porode som bola velmi rychlo vo forme (s najlepsim krvnym obrazom z celej porodnice - roky predtym som byvala anemicka). Odvtedy uz ubehlo vela rokov a nasa pediatricka stale tvrdi, ZE TAKE ZDRAVE DIETA UZ DAVNO NEVIDELA! To uz ani nehovorim, ako vyborne som sa citila mimo tehotenstva. TAKZE SOM JEDNOZNACNE ZA VEGETARIANSKU STRAVU, ALE CLOVEK O TOM MUSI NAOZAJ VELA VEDIET, ABY SI VEDEL ZOSTAVIT OPTIMALNY JEDALNICEK, V KTOROM NAOZAJ NEMA CO CHYBAT!

Well

prispievatel......ja som nenapisal,ze sa nenachadzaju....
Som napisal,ze sa ovela jednoduchsie ziska z masa.Je to rychly prisun dolezitych latok pre organizmus.

watermelon

no boze este ze si to citam po sebe, myslela som nie pomarancovu ale mrkvovu stavu, ach jaj... asi sa mi tlaci pomarancova lebo mam chut na pomarance

watermelon

korenova zelenina = skroby. Skroby telo nevie stravit, teda zcasti mozno vie, ale je to strasne narocne, vyda viac energie ako dostane. Aj doktor ti povie ze mrkvicku radsej uvar...
Mame len jeden enzym, ktory travi skroby, je v slinach a je ho tak malo, ze nedokaze natravit jedno velke skrobove jedlo dostatocne. Samozrejme pocuvam vzdy svoje telo, a ked mam chut na pomarancovu stavu, tak si jej trochu dam (lebo pravdepodobne chce moje telo vapnik alebo nieco ine), ale stava je uz nieco ine. Uz je struktura tej zeleniny porusena a pre telo tym padom vraj lahsie stravitelna.