Nieco na opar a posilnenie imunity...

Príspevok v téme: Nieco na opar a posilnenie imunity...
m.i.r.us.ik

ludkovia, poradte, neco fakt ucinne na opar, akosi sa mi zblaznila imunita, a som posledne dni dost slaba, fu dva tyzdne striedavo horsie, a lepsie...tyzden som mala stav ze ledva zijem...slabost, zavraty bolesti hlavky, a uz v podstate tyzden co na mna kazdy druhy dnik horucky chodia, ted i nadcha, kasel, ako chora som jo, len co by tak pomohlo zlepsit imunitu, zbavit sa toho oparu co najrychlejsie abo hned ak by sa len dalo...davajte rady..:) dikeska..mooooc...:(

LMarika

Ja som v minulosti dva roky byvala v plesnivom podkrovnom byte s plesnivymi tapetami, s azbestovou strechou a s azbestovou podlahou v starej historickej budove postavenej pred druhou svetovou. Mala som vtedy dobru pracu a bola som tam stokrat stastnejsia ako doma na Slovensku. No minimalne 2 az 3X za mesiac som mala herpes a okrem toho minimalne 2 z 3x za mesiac velmi silnu, vodnatu nadchu, pri ktorej som si musela kazdych 5 sekund fukat nos. Alergologicka mi vtedy predpisala Isoprinosine, ten mi pomohol na herpesy, pomaha vsak len v case, ked ho clovek berie. Akonahle doberiete balenie, herpes sa znovu vrati. Na nadchy mi predpisovala Rupafin. Pomahal na nadchy, mala som vsak s nim traviace problemy, lebo obsahoval laktozu a na tu ja mam velmi silnu intoleranciu. Herpesy som predtym nemavala a odchod s plesniveho bytu mi pomohol, aby herpesy uplne vymizli. Neviem, ci moze herpes u ludi alergickych na plesne suvisiet s tym, ze je organizmus zatazeny tymto alergenom, ale o psychickej pricine tazkosti nemoze byt ani reci, kedze to bola najlepsia praca v mojom zivote, ale bohuzial, alergia je alergia a tento problem sa inak ako odchodom z toho bytu a z dobrej prace vyriesit nedal. Iba som napisala, co pomohlo mne. Vyhybat sa plesniam a vlhkemu prostrediu a uzivat Isoprinosine.

abdimala

Ahojte, ja som mala hrozne slabu imunitu, akonahle v okolo 100 metrov niekto zakaslal, hned som bola chora.Skusala som vitaminy, rozne lieky, homeopatika, ale nepomahalo, kamaratka mi potom odporucila wobenzym, ktorz pomohol jej a hrozne ma prekvapilo, ze odkedy som ho zacala uzivat aj ja, nebyvam chora, a ak ano, priebeh je ovela slabsi ako predtym.

lombardo1981

Ako už spomínala redka, lyzín je veľmi efektívny pri liečbe i prevencii herpesu. Ja len dodám, že je dobré ho skombinovať s vitamínom C, bioflavonoidmi a zinkom.
Lyzín narúša funkcie HSV.
Vitamín C stimuluje imunitu a spolu s lyzínom napomáha hojeniu rán. V kombinácii s bioflavonoidmi môžu zastaviť rozvíjajúci sa opar či predchádzať jeho vzniku.
Bioflavonoidy zvyšujú vstrebávanie a využitie vitamínu C, napomáha hojeniu a odolávaniu infekcií, potláčať infekčnosť HSV.
Zinok je nesmierne dôležitý pre imunitný systém. Napomáha hojeniu.
Ďalšie látky, ktoré by mohli pomôcť: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B12, vitamín B6, kyselina listová, niacín, vitamín E, vitamín A, selén.
Napríklad bola robená štúdia, ktorá zistila, že doplnková liečba selénu, koenzýmu Q10, vitamínu E a mentionínu, spolu s Acyklovirom, urýchlilo hojenie i zmenšilo počet ložísk.
Potraviny bohaté na lyzín: repa, avokádo, mango, paradajky, jablká, hrušky, marhule, papája, figy, klíčky, mlieko a mliečne výrobky, vajcia, kuracie mäso, ryby, hovädzie a jahňacie mäso.
Potraviny bohaté na bioflavonoidy: citrusy, "farebné" ovocie (marhule, čučoriedky, maliny, černice, tmavé hrozno, jahody...), šalát, špenát, čierny čaj, zelený čaj, brokolica, baklažán, ružičkový kel, tekvica.