ludkovia, poradte, neco fakt ucinne na opar, akosi sa mi zblaznila imunita, a som posledne dni dost slaba, fu dva tyzdne striedavo horsie, a lepsie...tyzden som mala stav ze ledva zijem...slabost, zavraty bolesti hlavky, a uz v podstate tyzden co na mna kazdy druhy dnik horucky chodia, ted i nadcha, kasel, ako chora som jo, len co by tak pomohlo zlepsit imunitu, zbavit sa toho oparu co najrychlejsie abo hned ak by sa len dalo...davajte rady..:) dikeska..mooooc...:(
Nieco na opar a posilnenie imunity...
V strese som furt je taka doba ale cim teda posilnit imunitu ked strava nestaci?
HS-1 aj HS-2 vytvárajú tzv. neprodultívnu latenciu (hovorí sa jej aj statická) v neurónoch. Pretrváva v nich ako epizóm (dsDNA) v neinfekčnej forme bez schopnosti rozmnožovania (v nich dochádza ku transkripcii tzv. LAT molekúl, ktoré sú indikátorom latencie). Napríklad ak HS prenikol do neurónu, ktorý je málo vnímavý, dochádza ku vytvoreniu veľkého množstva LAT. Vyššia hladina zabraňuje reaktivácii vírusu a rozvoju infekcie.
K reaktivácii môže dôjsť dvoma spôsobmi: spontánne alebo pomocou dráždenia (mechanické, chemické). Následne sa vracia nervovými dráhami do spádovej oblasti ganglia. Rozsah, v akom sa HS v danom mieste rozmnoží, závisí od lokálnych podmienok (prítomnosť zápalu a imunitná odpoveď). Ak je napríklad na koži prítomný zápal, tak je rozmnožovanie vírusu rýchlejšie (prítomnosť prostangladínov a aj iných mediátorov zápalu). Opačný efekt majú špecifické cytotoxické T-lymfocyty, ktoré sa nachádzajú predovšetkým v spádovej oblasti. Taktiež sú v gangliu, ktoré obklopujú neuróny s vytvorenou latenciou. Ak sa začnú replikovať určité polypeptidy, tak je to signál, že dochádza ku reaktivácii a nastane imunitná odpoveď.
Zrelé neuróny sa nedelia. Takže v nich nedochádza ani ku neproduktívnemu rozmnožovaniu vírusu. Ako je to napríklad u EBV, ktorý svoju latenciu vytvára v B-lymfocytoch, ktoré sa dokážu replikovať.
Na herpes keď začne ešte len svrbieť, je veľmi dobré použiť tyčinku Aloe Lips . Keď už je herpes alebo aj pásový opar vyhádzaný - veľmí bolestivá záležitosť - odporúčam striekať Aloe First - propolisový krém ale zvyčajne sa toho nedá ani moc dotknúť , takže len striekať . Ako som už písala , prevencia je nado všetko . Zabudla som na Forever Immublend .Obsahuje : Fruktooligosacharidy ,ktoré podporujú zdravú úroveň probiotických baktérií v tráviacom systéme
Laktoferín – podporuje tvorbu imunitných
buniek a pomáha zachovávať optimálnu úroveň prospešných baktérií v črevách
Huby maitake a shiitake – podporujú tvorbu imunitných buniek a kardiovaskulárny systém.
Vitamín D – posilňuje imunitné bunky
Vitamín C – bojuje proti voľným radikálom
Zinok , veľmi dôležitý na budovanie imunity a zachovanie imunity v rovnováhe .Bojuje proti voľným radikálom.
Vírus sa rozmnoží pri oslabení organizmu.
Čo ho oslabuje ? V prvom rade rafinovaný cukor, aromatické a povzbudzujúce látky /vrátane alkoholu , drogy/, chemikálie pridávané do jedál a liekov, ovocie surové, tropické a subtropické a šťavy, nadmerné množstvo surovej zeleniny, a aj tukov.
Väčšina je presvedčená o oslabovaní stresom, ale stres je len následok oslabenia, tak isto ako ochorenie. Pevný a silný organizmus stres zvláda výrazne lepšie, ako oslabený.
Inac na rozdiel od Kyceru, ja som si herpes na pere viackrat potlacil iontoforezou striebra, aplikovanou okamzite na peru , ked to len zacalo svrbiet a jemne zacervenavat a tiez pouziti chaparalu v davke 2 x 1 gram.
A tak som si opar potlacil uz v zarodku, takze sa vobec neobjavil
Dnes som to uz dlhsie nemal, lebo si udrzujem zvysenu viralnu imunitu doplnkami, najma po tom ako moja zena presla cez ten nebezpecny pasovy herpes.
Inac virus Herpes simplex 1 ma v Strednej Europe v tele az vyse 90% populacie a latentna forma virusa je lekarmi vymysleny nespravny vyraz, lebo virus sa neustale rozmnozuje, pokial moze, tj nespi.
Co jeho mnozstvo a aktivitu kontroluje su najma protilatky a imunoglobuliny co ho ucinne potlacaju, pokial ma telo dostatocne vysoku viralnu imunitu.
Mne ten virus napr sposobuje zapal slznych zliaz a kanalikov, takze keby som si ho nepotlacal, trpel by som na "syndrom sucheho oka"
Viralna imunita sa da znacne zvysit, proti roznym virusom, ako na to pzri cez Google.sk pod mojim nickom a slovom herpes. Dnes to odporucam kazdemu, aspon ciastocne, lebo je okolo nas aj v nas hromada roznych virusov a vyckavat az sa premnozia pri os;abeni tela je zidanie si o zdravotne problemy.
Je velky omuyl, ze sa proti tomu neda nic urobit len pouzit skodlive chemicke antiviralne lieky. Moja zena napr dostala pasovy herpes, co dostavaju casto starsi ludia a ja som ho potlacil branim chaparalu, monolaurinu a collostra za 8 dni, vlastne do zahojenia poslednej vyrazky to bolo 12 dni. Bez akychkolvek skod, co bezne tento virus VZV sposobuje na nervoch na sluchu, na vystelkoch ciev a podobne.
Normalne podla lekarov(cest vynimkam) toto liecenie trva vyse mesiaca a nasledky mozu byt aj permanentne, najma na mozgu. Az 30% pacientov ma bolesti aj vyse 1/2 roka.
ja som ako decko mávala opakovane opary a neskor aj v dospelosti a mala som znizenu imunitu zacala som sa inak stravovat doplnila vitaminy a zatial som v pohode opar som nemala už 2 roky
Pokiaľ je imunitný systém v poriadku, v tele máš dostatok vitamínov a minerálnych látok , je organizmus dosť silný na to, aby dokázal bojovať s vírusom. Vitamíny a minerálne látky je však potrebné užívať preventívne, pretože ako píše Kýčera, potom už nepomôžu. Bohužiaľ zdravá strava v dnešnej dobe obsahuje viac vlákniny ako výživných látok. Odporúčala by som užívanie kvalitných probiotik, vitamínov skupiny B , vitamín C a vitamín E . Veľmi dobré je užívanie včelieho peľu z overených zdrojov.Včelí peľ je ideálna potrava nielen pre včely, ale i pre ľudí. Sú v ňom obsiahnuté všetky látky potrebné k životu.
Obsahuje: bielkoviny (20-49%), amidy (dusíkaté deriváty org. kyselín tvoriace napr. základ bielkovín), aminokyseliny, jednoduché a zložité cukry (25-48%), tuky (2,7-14%), ktoré pozostávajú v 43% z 3 najhodnotnejších esenciálnych mastných kyselín, hormóny, enzýmy, koenzýmy, vitamíny (provitamín A),B1,B2,B3,B6,B9,B12, kyselinu pantoténovú, biotín,cholín,inostol, C,D,E,K,rutín), minerálne látky (Vápnik, fosfor, draslík, síra, sodík, chlór, horčík, železo, mangán, meď, jód, zinok, kremík, molybdén, bór, titán, selén).Má vynikajúcu imunomodulačné účinky.Ďalej je veľmi dobré užívanie nenasýtených mastných kyselín Omega 3 a Omega 9 ,ktoré sú protizápalové a vyvážujú nadbytok Omega 6 , ktorú konzumujeme v nadmernom množstve. Taktiež je potrebné začať používať mastičky na liečbu herpesu už pri prvom náznaku , napr. svrbenie pery - herpes sa síce vyhodí ale jeho liečba bude kratšia.
Takéto stavy máva teraz veľa ľudí, väščinou sú za tým rozšírené chlamýdiové infekcie.Ak si čo len raz v živote prekonala Herpes simplex,vírus sa Ti usídli na gangliách periférnych nervoch v latentnej forme.Ak dôjde k oslabeniu organizmu stresom,nádchou,...vírus sa aktivuje a dá o sebe vedieť.Pomôcť si môžeš nanášaním medu,ušným mazom,Expace-balzám na pery,Zovirax,K...žiadne vitamíny Ti však nepomôžu.