Ahojte,
dnes si tak sedim za PC, vonku je super pocasie. Napadlo ma, ze by som velmi rad niekam vybehol, ale uvedomil som si, ze vlastne nemam s kym. Vacsina rovesnikov uz ma vlastne rodiny a s tym spojene starosti a ludi, ktorych som nevidel aj viac ako 2 roky oslovovat nechcem. Pozerali by sa isto velmi prekvapene, ze o co mi vlastne ide. Uz som to zazil a nemam chut zazit to znova. V niektorych situaciach sa citim dost osamelo. Napadlo ma, ci je takych ludi viac, ktori nemaju prilis stastie na ludi, ktori su v ich okoli, resp. ktorych bezne stretavaju. Co vy na to?
Citim sa osamely
Myslim si, ze tina napisala naozaj inteligentny a pravdivy prispevok a uplne s nou suhlasim. Makovnik, cim dalej tym viac som z toho co pises sklamana, takze uz prispievat ani nebudem, lebo mam pocit ze sa tu len obranujes a akoby si si nedovidel dalej od nosa, lebo ti aj 100 ludi moze nieco napisat a i tak to nepochopis, len beries vsetko ako utok na svoju osobu (btw kto by tu preboha na teba utocil ?! sme na fore, tu kazdy pise svoj uprimny nazor, az na par naozaj primitivcov ktori zhadzuju inych, ale to je ina kapitola), a nasledne sa len obranujes a vyhovaras "ja som to tak nemyslel, zas ma nikto nechape !". nie je ti to uz podozrive, ze ta naozaj NIKTO nechape ? myslis ze chyba je fakt vo vsetkych ostatnych ludoch, a nie tak trochu aj v tebe ?
preto tu uz do tejto temy prispievat nebudem. upozornujem ta, ze tymto prispevko na teba neutocim.
a este som si vsimol jednu vec , ktora sa mi tu na tomto fore viac-krat potvrdila. Keby podobny nazor ako vyslovil makovik vyslovila zena , tak by ju tu vsetci pochopili a snazili by sa jej vsemozne pomoct a pritakavat na vsetko chudatku ubohemu , ale ked to napise chlap tak ho tu vsetci okamzite zadupu do zeme. Cim to je , ze zeny za kazdych okolnosti vyzaduju , aby ich vzdy, kazdy a vo vsetkom pochopil , zatial co oni nie su ochotne ani len pripustit nazor , ktory je im co i len trochu proti srsti? To bola otazka do plena.
Uz mu dajte pokoj.Isto sem nenapisal preto ,aby potom znasal níekoho utoky. Nevsimol som si ,ze by sa snazil ziskat si respekt stazovanim sa niekomu,navyse, co ti dava istotu , ze sa stazuje aj v realnom zivote? Mozno prave , preto , ze sa v realnom zivote nikdy nestazuje , potrebuje sa aspon raz postazovat aspon takto na fore , rovnako , ako ja , ja sa tiez nikdy nestazujem , ajked by som to obcas potreboval.Este dobre , ze som sa tu nikdy nepostazoval lebo teraz vidim , by ste ma odpalili tak ako teraz jeho. Tak mu treba naivke
sorry kamo, ale maju pravdu, tak trochu vidiet ze si nechces nechat poradit ... pozri, so zenami je to tazke, ale ty si chlap, ty mas byt ten silny, ten o koho sa da opriet, ten ktory ostatnych podrzi ked padaju, ten ktory dokaze ist dalej aj ked ostatni uz nevladzu, ten ktory ostane stat aj ked ostatni nedokazu ... respekt si musis zasluzit. A stazovanim sa to urcite neziskas. Padame preto aby sme sa naucili stat. Ty si ten kto sa musi pozbierat, nikto iny to za teba nespravi.
BETKA1 navyse musis byt poriadne primitivna, ked si myslis, ze ma pravdu aj v tom, ze sa zaujimam o zenu, ktora hlada prachacov. Viac-krat som to tu napisal, ze o ziadnu taku nemam vobec zaujem, ale ty si asi uplne slepa.
BETKA1 a v com ma akoze pravdu? Vobec v nicom! Navyse kto jej dava pravo sudit niekoho? Je rozdiel vyjadrit vseobecny nazor, ktory neosocuje níkoho konkretneho a navyse pripusta vynimky (pripad moj a pripad losta) a je obrovsky rozdiel stavat sa do polohy mudrlanta, ktory si osvojuje pravo sudit niekoho, koho vobec nepozna, len na zaklade niekolkych jeho nazorov (navyse ked este aj vylucuje akukolvek moznost omylu) a to je pripad tiny a aj tvoj. Nikto nema pravo sudit nikoho a to ani v pripade, ze by toho cloveka poznal dokonale (pretoze casto ta velmi prekvapi clovek, o ktorom si bola presvedcena, ze ho poznas) a nie to este cloveka o ktorom nevie vobec nic. To iba poukazuje na poriadne pokriveny charakter toho cloveka, rovnako ako aj cloveka, ktory nieco take schvaluje = teba. Pravdupovediac takych ludi vyslovene neznasam.
makovník
myslím, že tina03 udrela klinec po hlavičke. Istotne tvoj zámer nebol zoznamka, ale v ostatnom má pravdu.
tina03 ty budes isto nejaka zanedbana feministka, ktora iba cakala na prilezitost, aby sa mohla trochu vyvrsit. A tu prilezitost som ti asi dal tym, ze som sa zastal losta a jeho nazoru. Zabudla si spomenut, ze niekolko ludi tu napisalo, ze ma chapu tak asi nebude to, co pisem az taky blud, ako sa ty zasa mylne domnievas. Navyse je mi jasne, ze ked tu napisem "travnik je zeleny a paci sa mi to" tak ze sa vzdy najde individuum, ktore tu hned na mna zautoci, ze "co si to dovolujem tvrdit, ze travnik je cerveny?" a zacne ma tym stavat do polohy cloveka, ktory nenavidi zelene travniky!!! wtf? Zamerne som pouzil extremny priklad, aby to doslo aj ludom, ktory maju velmi hrube klapky na ociach a nechcu/nevedia/nedokazu/nie su ochotni pochopit ani elementarne postavenu vetu a nazor.
tina03 dakujem ti, ze sa tu hras na mudru. Tiez si vazim, ze si si pozorne precitala moje prispevky, akurat, ze je velmi smutne, ze si nepochopila takmer nic z toho, co som napisal. Nedokazem absolutne pochopit, ako si mozes z mojich prispevkov mysliet, ze hladam nejaku pipku, ked prave naopak som jasne napisal, ze o taku vobec nemam zaujem. Tvoje domnienky su velmi mylne. Takmer vsetko, co si napisala si prevratila uplne naopak, ako som to myslel a ako to skutocne je. Gratulujem, toto je presne ten typ cloveka, ktory mi bezne zvykne hadzat polena pod nohy, namiesto toho, aby vyslovil svoj nazor, ktorym by chcel cloveku pomoct lebo tymto si mi isto pomoct nechcela. Makovec - to tiez o niecom svedci, ked sa ti nepacia moje nazory a to, ako sa na veci pozeram tak to necitaj a uzatvor sa do svojho dokonaleho sveta, v ktorom si uplne in. Gartulujem ti, nech ti to vydrzi.
Makovnik,
Velmi pozorne som si presla celu tvoju temu. Absolutne suhlasim s cajikom, renou a jajou. Normalne baby, ktore Ti chcu normalne poradit, ako take normalne najst..
Neviem, ci tu radu skutocne chces, zatial mi to tu vyzera ako nepodarena zoznamka, kde sa snazis chytit na svoje ubolene srdce, na svoje nestastie vo vztahu, na clivotu v samote.
Chces najst take dievca takeho typu, ake obklopuju fesakov s tucnymi bavorakmi? Co myslis, co su to za baby? Naozaj su to tie, co by si chcel? Za jedno tvrdis, ze si istym sposobom vynimocny, teda ze si s vacsinou nemas co povedat a co myslis, aka je uroven tychto krasnuckych zmalovanych barbiniek? Za druhe tvrdis, ze nechces nejaku potvoru, ale inde zas pises, ze na tychto bavorakovych letia len vypocitave.. No, asi ano, aj ked ver, ze mnohe z nich nevedia ani poriadne zakladnu nasobilku ;-) Tvrdis, ze to su extremne zlatokopky? A co chcu tie menej extremne? Normalna zena – podla mna – nie je vypocitava, ale ak je realna, skor alebo neskor ju zaujima, co za chlapa sa to okolo nej toci. Ci zarobi aspon priemer (to nie je vypocitavost, skoro kazda chce byt matkou a materska je aka je..), ci po prichode domov len neotvori pivo a nesadne k televizoru s ocakavanim vecere, ci je ochotny problemy riesit a nie o nich len dookola kecat ;-) . Potom prichadzaju spolocne konicky - nemyslim spolocne posedavanie v krcme alebo pred televizorom. A ostatni kamarati? Ako pisala cajik – mozu aj zabudnut, niektori aj nemusia mat chut na dalsie stretnutie. Bud maju ine povinnosti, problemy alebo im na Tebe aj nieco nesedi. Mozno si prilis negativny – problem a nestastie kazdy pochopi, ale nie stale.. To nie je o pretvarke, to je len o tom, ze ani nuklearny fyzik nebude kazdemu na pockanie vypravat o svojich vyskumnickych problemoch. Ak sa chces s niekym rozpravat, musis sa aj Ty trochu prisposobit tomu, co ten druhy chce pocuvat a dokaze vstrebat. Lebo ak nie, musi to spravit len ta druha strana. Ten, ktory len sedi a pocuva problemy inych sa vola psycholog a psychiater, nie kamarat. Mozno toho druheho nieco trapi, co sa Tebe zda banalne a on sa ani neodvazi o tom zacat, ale druhy raz sa mu uz nebude chciet.
Myslis si, ze oblubeny moze byt len pekny clovek, ktory je mimoriadne uspesny a prachaty a to vacsinou ziska pokrytectvom? Davaj si pozor, toto nie je skutocnost, ale Tvoj uhol pohladu a tym aj Tvoje nestastie.. Co si si nikdy neoblubil vo svojom okoli nikoho okrem dobre vyzerajuceho milionara? Ja viem, ze negeneralizujes, ale niektore ALE si tu spomenul niekolkokrat a skor ako jasne pravdy, len si sa rychlo pri niektorych ospravedlnil, ze urcite nemyslis vsetkych.. Je to ale nieco, co mas zaryte pod kozou hlbsie ako by si chcel.
Moja znama sa raz stazovala, ze jej chudacik syncek si nemoze najst poriadne dievca, lebo ona mu nemoze dat tolko, aby mohol tie baby stale pozyvat. Uz si aj pozical rodinneho dzipa, ale bol zaujimavy len s nim a len kym zistili, ze je rodicovsky a v okoli su aj ine a lepsie. Ked maminka donho od malicka nasuva tento rebricek hodnot, tak skonci horsie ako Ty ;-)
Bez urazky makovec – co hladas, to najdes. Podla toho, kde hladas, tiez najdes.. Neviem, ci to naozaj chces pocut, alebo si tu len chces trochu popisat a nechat sa dievcatami polutovat.
Odpoved na Tvoju otazku: Myslim, ze tych ludi je presne tolko, kolko takych chce byt. Poznam len malo skutocnych nestastnikov, ktori si nebabru zivot sami, ale maju nejake naozajstne nestastie. Len nakoniec oni byvaju ti najvyrovnanejsi a najstastnejsi, lebo si vedia vazit aj malo.