Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Antikoncepčné náplaste EVRA

kellys69

z kazdej antikoncepcie mozes otehotniet... kolegina brala 6 mesiac haka a napriek dokladnemu uzivaniu otehotnela!!! ja vsadzam na dvojitu ochranu (radsej)

fanulik

chcela by som sa opýtať, užívam tabletky Jeanine, ale chcela by som prejsť na náplasť EVRA, je to dobrý krok?

lydkaa

Ajojte dámy,

na nete som sa dočítala od jednej užívateľky, že aj napriek správnemu užívaniu Evry otehotnela po dvoch mesiacoch...mám trocha strach...zbavíte ma ho niekto?

[zruseny5]

Náplasť - Evra (kombinácia estrogénu s gestagénom)

Transdermálna náplasť je úplne nová aplikačná forma antikoncepcie.

Mechanizmus účinku spočíva najmä v zábrane ovulácie, zahustenie hlienu krčka maternice a zmeny sliznice maternice.

Výhody:

- vysoká antikoncepčná spoľahlivosť

- náplasť sa aplikuje jedenkrát týždenne (menšie riziko zlyhania zo zabudnutia)

- priama distribúcia estrogénu a gestagénu do periférnej cirkulácie

- kontraceptívum obchádza po vstrebaní pečeň, na rozdiel od tabletiek

- rovnomerné hladiny oboch hormónov

- dobrá kontrola cyklu

- účinnosť nie je ovplyvnená zažívacími ťažkosťami – hnačky, zvracanie

- dobrá prilnavosť aj v extrémnych podmienkach – plávanie, sprcha, sauna, bazény

Nevýhody

- u niektorých žien môže náplasť spôsobiť začervenanie, svrbenie až alergickú reakciu v mieste nalepenia

- ostatné nevýhody sú podobné s kombinovanýmí kontraceptívami tabletkového typu

tessinka

Mala by som záujem kúpiť náplaste Evra, ale hľadám niekoho, kto by bol z okolia KE (všimla som si, že tieto holky sú z Nových Zámkov a BA) a vysvetlil mi aj ako mám začať s užívaním a koľko asi je ich v jednej krabici a dokedy majú záruku. Ozvite sa mi. Na cene sa dohodneme.

qiu

yoyka: no mne sa to ustálilo aj bez zásahu gynekológa. Ale ja som to mala v skutku slabé špinenie, mne stačili intimky, ak to máš až moc silné tak radšej sa poraď s gyn.

yoyka

qiu dakujem za odpoved, takze sa mam na co tesit? :) ved skrachujem na tamponoch. a potom sa ti takato situacia este opakovala, alebo sa to ustalilo aj bez zasahu gynekologa?