Ahojte, poradíte mi, ako zrýchliť lenivý metabolizmus, spomalený od všakovakých diét, keď už priberám doslova aj z vody?
Ďakujem
Ako zrýchliť metabolizmus?
Tomas12345
napr. suché ovsené vločky ak nemám čas a priestor (keď som napr. 4-5h vonku) si zo sáčku priamo sypem do úst a dám si len také množstvo vody aby sa mi z nich v ústach pri poriadnom žuvaní urobila kašička.
Ale nezapíjam každé sústo veľkým množstvom vody, nap. 0,5deci a viac.
Tomas12345
zahasiť si kotol pred jedlom vodou a riediť si žalúdočné šťavy zapíjaním.
Veď trávenie začína už v ústach. Poriadne požuť a zmiešať so slinami a nie z vodou.
To je "prospešné", mastnotu v rezni zapíjať napr. vodou ?
Daj si k rezňu radšej nejakú čalamádu alebo šalát.
Teplom. napr. el. vankúšom nahrievať kotol: pečeň, pankreas, žalúdok, slezinu.
Vyhýbať sa "studeným" (organizmus ochladzujúcim) výrobkom obsahujúce: rafinovaný cukor, mlieko.
20" pred jedlom nepiť, piť najskôr 45 min. po jedle
Konzumovať menšie porcie , 2-3 hodinové pauzy medzi jedlami.
Nekonzumovať napr.mäso so zemiakmi, nekombinovať horké, slané, sladké všetko na kopu v jednej kŕmnej dávke.
Teplo sa obliekať.
moj tip aspon 6000 krokov denne, 2x do týždňa tabata alebo plávanie a ako doplnok vyzivy kolagén collalloc jednak osetri klby pred namahou a jednak podpori metabolizmus
ahoj, cvičenie, nenáročné.
Prechádzky, chôdza rýchlejším tempom.
jednoznacne sacharidove vlny. nastuduj si to. alebo sa tu pytaj, poradim ti. v principe ide o postupne zvysovanie davok sacharidov a takto sa ti metabolizmus rozbehne.
skus pit kvalitny caj. zeleny alebo este lepsie puerh. samozrejme doplnit pohybom. aspon pozdravy slnku na rano/pocas dna. pred spanim sa mi uz zle zaspavalo po pohybe. aspon 5 min. pozor na dych.
jesť 5x do dna je super začiatok (: a na začiatok ak máš po ruke bestbody a euroveu tak is tam skoč poradiť sa, mne trebárs poradili začať so zeleným čajom viridian a chudnúcim proteinom a ide to dole pekne postupne