Veľmi mastna pleť

Príspevok v téme: Veľmi mastna pleť
annie:o)

Mám neskutočne mastnú pleť, už som skúšala snáď všetko, no ešte teraz v tom teple je to len horšie a horšie... Aj keď si tvár umyjem špec.kozmetikou na rýchlomastiacu pleť, za 5 minúť sa cítim ako v oleji, celá sa lesknem, nos obsypany upchatymi pormi sčervenie a akné sa ešte viac zvýrazní... Stravujem sa celkom zdravo, takže tým to určite nie je, mám trochu zvýšený testosterón, kt. tomu asi tiež pomáha, no už fakt neviem, ako túto mastnotu redukovať... Vedeli by ste mi nejak poradiť? Bola by som vám veľmi vďačná!

Pivonka37

Vyskúšaj kozmetiku iuvenio, vieš si na skúšku aj vzorky objednať. Ja z vlastnej skúsenosti túto kozmetiku odporúčam.

aloe0

Ja mam tiez mastnu plet, aj som mala aknoznu, mne pomohli aloe vera kremy. Pijem aloe vera gel , a plet sa mi nezhorsila. :)

Petka_5

Tiež bojujem s mastnou pleťou a akne. Moja overena stalica je zmatňujuci krem od značky RYOR a nasledne nanašam make up, možem vrelo doporučiť. Taktiež použivam ílovu masku z mrtveho mora od Dr. Nony, maska je určena na mastnu pleť a je to skvelý detox pre plať. Na večer pred spanim použivam moju overenú stálicu. Na vlhku pleť si vmasirujem 100% arganovy olej a následne nanesiem nočmý krem od značky Ziaja - manuka tree. Krasne to redukuje anké a ráno sa zobudzam s krásnou pleťou. Dôkladne je ale udržiavať pleť čistu a poriadne sa vždny odlíčit. Neodporúčam micelarne vody, ničia prirodzenu ochrannú vrstvu pleti. Skorej odporučam čiastiace gély urgené na problematickú a mastnú pleť.

Najkristinka

Ja mam velmi dobré skúsenosti s kosmetikou La Roche Posay. Prvýkrát som ju dostala ako darček, ale odvtedy na ňu nedám dopustiť a používam ju pravidelne už 4 roky.

barrrbi

Odporúčam zelenú radu od Bioderma. Tá je na masnú pleť a je naozaj dobrá, sama ju používam už roky. Dá sa kúpit buď v lekárni alebo na internete o niečo lacnejšie (napr. Notino)

lienka_1

ja mám takú zvlastnu plet, ze mastne mam iba celo a zvysok pleti skor suchy. od asi decembra pouzivam nuance kremy a uz nemam pocit takeho mastneho cela konecne.

ermitaz

Mam 39 rokov a s mastnou pletou bojujem snad cely zivot...vyskusala som naozaj, ale naozaj velmi vela roznych "produktov", ale v poslednej dobe som si zacala aplikovat na tvar horecnatu sol, viem znie to desivo, ale verte, alebo nie, naozaj to pomaha. Necham ju posobit 15 min a potom zmijem a dam krem krasnu slecnu-tak sa vola a samozrejme make up potom. Horecnatu sol si v troske prevarenej vody rozpustim, cca 8 vlociek a vatovym tamponom nanesiem na tvar. Inokedy som sa do 2 hodin uz leskla, no teraz, dokonca po 6 hodinach je moja plet stale k svetu...a samozrejme ako podporu mam este AD vitamin, ale to som mala vzdy. O kozmetike nebudem pisat, lebo je to velmi individualne, no horecnata sol alebo magneziova:-) naozaj funguje, aspon u mna. Vzdy som si myslela, ze zinok je najlepsi, no najlepsie zaucikovala prave tato sol s obsahom magnezia.

Elina229

Ja som tiež vždy mala problém s mastnou pleťou. Cez noc sa mi mastila ráno zo mňa až tieklo a cez deň som sa leskla. Tým pádom sa tvorilo akné atď... moja mama sa na to už nemohla pozerať a kúpila mi sadu pure skine od oriflame. Bol tam gél vodička a krém. Gél pleť po noci krásne vyčistil vodička ju pekne zjemnila a ten krém bol dokonalý taký malý biely a mal funkciu zmatniť pleť a zastaviť tvorbu akné. Pleť to vôbec nezaťažovalo nebola suchá drsná ani mastná taká vláčna ako bábo. Neviem či sa tento krém dá ešte zohnať skús pozrieť ale lepší krém som v živote nemala :)