Mám neskutočne mastnú pleť, už som skúšala snáď všetko, no ešte teraz v tom teple je to len horšie a horšie... Aj keď si tvár umyjem špec.kozmetikou na rýchlomastiacu pleť, za 5 minúť sa cítim ako v oleji, celá sa lesknem, nos obsypany upchatymi pormi sčervenie a akné sa ešte viac zvýrazní... Stravujem sa celkom zdravo, takže tým to určite nie je, mám trochu zvýšený testosterón, kt. tomu asi tiež pomáha, no už fakt neviem, ako túto mastnotu redukovať... Vedeli by ste mi nejak poradiť? Bola by som vám veľmi vďačná!
Veľmi mastna pleť
Ja som mala tiež veľmi mastnú pleť a aj mierne akné. Teraz to mám oveľa lepšie. Ráno používam mydlo so soľou (volá sa Podklad Transylvánie)+ pleťové sérum Díva - ale len veľmi málo. Večer používam mydlo a aktívnym uhlím (Eben čierne) a na noc už len uhorkovú pleťovú vodu na nočnú hydratáciu(Jade). Toto sa mi osvedčilo. Výrobky nájdete na stránke -odkaz odstránený-
dobry den prajem. moja plet vyzera asi nejako takto - velmi mastna,cierne bodky na nose,licach a nrade, uhre, sem tam cervene akne. plet som si cistila s cistiacim gelom(kupovane v lekarni-vichy,eucerin...) nasledne micelarnou vodou(vacsinou garnier) a na celu plet som naniesla hydratacny krem. 1-2x do tyzdna masku.NEPOMOHLO. tak som sa o moju plet zacala viac zaujimat. studovala som google,rady atd atd.. v lekarni som si za 2.80€ cistiace mydlo s bahnom z mrtveho mora a sudocrem(na vysusanie akne..ma vela vyuziti:-)) . do 2 tyzdnou pouzivania sa mi plet totalne 'zmenila'. verte neverte plet sa mi nemasti skoro vôbec,uhre z cela zmizli,cierne bodky sa stiahli a akne sa mi netvorí. nekupujte si v dmke cistiace vodicky a neviem co vsetko.. stacia tieto 2 vecicky a mete na pol roka pokoj. a este som zabudla napisat- prestala som pit ochutene mineralne vody ktore som pila asi 7 rokov a presla som na citronovu vodu:) dufam ze vyskusate :-)
leni55 ja som mala velmi mastnu plet a akne az pomaly do tridsiatky. Zistili mi aj helikopbatera, preliecili, ale tym to nebolo, na plet to nemalo vplyv. Plet sa mi zlepsila az ked som brala liek Aknenormin. Kozna lekarka povedala, ze sice nemam vela muzskeho hormonu, ale moja plet nan reaguje neadekvatne, preto ta mastna plet a akne.
Ahojte kocky, mam tiez tento problem a to v puberte niesom. Mne sa takto plet zhorsila posledny rok, vzdy som mala len mastne celo a teraz uz nos a lica okolo nosa... stane sa mi ze mi nevydrzi uz ani ziadny make up na tvary.. kupila som si aj drahy 24hod. od Lamcome a ta mastnota pohlti kazdy make-up, a natrepem kilo pudru ma sebe a potom plet posobi hrozne az suchu nezdravo... no skratka katastrofa neviem co mam robit? Aj vlasy akosi mastneju rychlejsie ako kedysi predtym...,, cim to moze byt? Niekde som citala ze to moze sposobit bacil v zaludku helikobakter? Moze to byt? Mam sa dat vysetrit ci ho nemam?
ahojte :)
tiež som mala veľmi dlho akné a podarilo sa mi ho konečne zbaviť v 25 rokoch ... objavila som OCM a je to fakt super, za seba môžem len odporúčať ... inak super bol gél od LRP ... krásne vysušil a vyhladil pleť a ostalo mi posledné balenie z ktorého som skoro nič neminula tak ak by mal niekto záujem ozvite sa :) ponúknem dobrú cenu ...
vysoke davky vit. A
Robíte chybu. Mastná pleť v prvom rade potrebuje hydratáciu a nie vysušovanie a sťahovanie. Keď je pleť suchá bráni sa tak, že sa znova mastí. Takže odpočúvam využívať hydratačné krémy. Samozrejme, že účinok nepríde hneď ale je dôležité používať krémy pravidelne. Sama som som to vysúšala a teraz mám takmer dokonalú pleť :D
ak mas velmi mastnu plet vyskusaj chemicky peeling alebo green peel, to pekne uzatvara pory menej sa tvori maz lebo to posobi hlbkovo a likviduje necistoty a pouzibaj na zimu krem s obsaho ovocnych kyselin
mne pomohol La Roche Posay effaclar ..čistiaci penovy gel .dostať to v lekarni .možem len a len odporučiť:)
vrtulka zajdi na endokrinologiu nech ti vysetria hormony