Veľmi mastna pleť

Príspevok v téme: Veľmi mastna pleť
annie:o)

Mám neskutočne mastnú pleť, už som skúšala snáď všetko, no ešte teraz v tom teple je to len horšie a horšie... Aj keď si tvár umyjem špec.kozmetikou na rýchlomastiacu pleť, za 5 minúť sa cítim ako v oleji, celá sa lesknem, nos obsypany upchatymi pormi sčervenie a akné sa ešte viac zvýrazní... Stravujem sa celkom zdravo, takže tým to určite nie je, mám trochu zvýšený testosterón, kt. tomu asi tiež pomáha, no už fakt neviem, ako túto mastnotu redukovať... Vedeli by ste mi nejak poradiť? Bola by som vám veľmi vďačná!

vrtulka

Ja napr. pijem len cistu vodu, o plet sa staram prikladne, nepijem alkohol, nefajcim, sladkosti nejem, pravidelne behavam, ked pecivo, tak tmave celozrnne. Beriem laktobacily. Zelenina/ ovocie musi byt u mna kazdy den. Mastne mam tak raz za 3 mesiace, aj to raz a dost. A plet je v strasnom stave. Mam kamaratky, ktore maju krasnu plet a kazdy druhy den ich vidim vo fastfoodoch, nerobia ziadny sport a napchavaju sa sladkostami... Viem, ze kazdy organizmus sa s tym vysporiadava inak, ale predsa, casto je pricina inde ako v zivotosprave. Dodnes mi nejde do hlavy, preco ma kozni, ked som u nich bola uz tolkokrat, neposlali na vysetrenia krvi, pecene, alergologiu a pod., vobec nehladali pricinu, na nic sa nepytali, len rovno nasadii nejake roztoky. Necudujem sa, ze mi nepomohli. Tak je to s X ludmi, pricom by mozno jedno vysetrenie odhalilo vsetko.

whyNot

uplne suhlasim miki. vela zalezi na tom co zjete, aky zivotny styl mate. a tak isto aj zalezi aku kozmetiku kombinujete, ake lieky uzivate, aky mate organizmus atd... j apouzivam dado sens pur derm na mastnu plet. plet sa mi konecne nemasti, dycha, neupchavam ju samymi chemiami a vymizli mi aj uhry a pupienky.aj make up som si kupila radsej kompaktny a 100% bio.

whyNot

uplne suhlasim miki. vela zalezi na tom co zjete, aky zivotny styl mate. a tak isto aj zalezi aku kozmetiku kombinujete, ake lieky uzivate, aky mate organizmus atd... j apouzivam dado sens pur derm na mastnu plet. plet sa mi konecne nemasti, dycha, neupchavam ju samymi chemiami a vymizli mi aj uhry a pupienky.aj make up som si kupila radsej kompaktny a 100% bio.

miki1964

Dámy všetky píšete ako máte mastnú pleť, ale žiadna nepíšete o tom čo s ňou robíte každé ráno a každý večer. Tiež je dôležité ,čo zjete, lebo stav vášho tráviaceho traktu ovplyvňuje vašu pleť.

bobena

ja mam tiez problem s tvarou mam ju aj mastnu a uz som vselico vyskusalaa no alpa neviem ci je aj dobra no ked vysusuje ale potom neni ponej nahodou supinata pokozka

sansa

Ja mám pleť strašne mastnú, napr. aj oco sa ma pýtal, prečo sa teraz v lete (bol vtedy august) natieram takými mastnými krémami a to bola len moja pokožka, čo on nevedel:D Je to nepríjemné, skúšala som všetko, ostala som pri púdri (Astor- Anti Shine), hoci ani ten to neriešil. Čokoľvek na púdroch píše, nevyzerajú prirodzene. Až teraz som úplnou náhodou objavila krém La Roche Posay- Effaclar M, keď som si išla kúpiť Effaclar H a lekárnička ma zrejme zle počula a predala mi M. Prišla som na to až doma, skoro som explodovala od nervov. Povedala som si, že ho už vypoužívam, keď som za neho toľko zacvakala. Je totiž z tých drahších. Ráno sa ním natriem a ešte aj o takej tretej popoludní vyzerám k svetu, nemastná. Úplne som prestala používať púder, čomu sa strašne teším. Keď sa už tak neskoro poobede začnem trochu mastiť, mám ho so sebou v taške, dám si štipku a opäť je to super až do večera. Radím vám skúsiť ho, hoci len vzorku. Keď hocikomu pomôže tak ako mne, budem rada:)

grsdgsr513

Mastna plet moze by prejavom nespravneho fungovania traviaceho traktu,mozes sa zdravo stravovat,ale ked mas naruseny traviaci trakt tak potrebujes ho vyliecit najskor. Samozrejme problem moze byt aj tym ak prechadzas pubertou,ak nou prechadzas, hormony ta plieskaju takze cinnost mastnych zliaz sa moze zvysit, neboj sa ked budes starsia tak to skonci. Niektori hovoria,ze mastna plet je zdravsia ako vysusena.

lenkaa123456

mne sa tiez dost masti plet. mam upchate asi vsetky pory na cele, okolo nosa a na nose. na cele sa mi robia aj komedomy - tie male vyrazky ako krupica. no je to strasne. ale pomaha mi morska jedla sol. vysypem jednu lyzicu asi do jedneho pohara teplej vody, do toho namocim kus cistej bavlnenej latky a potieram s tym tvar niekedy raz za den niekedy dvakrat. alebo necham ako obklad na tvari niekolko minut. sol dezinfikuje a vysusuje

pauli 73

ja mám tiež mastnú pleť a mne pomáha peeling pre ten typ pleti raz za týždeň a maska a samozrejme pleťový krém všetko tej istej značky...okrem iného na mastnej pleti sa neskôr robia vrásky tak ja to beriem ako výhodu :)))

nestastny

mirka 23 - ked si to nemam davat na ksicht ppreco je na zadnej strane napisany uplny opak? pomaha mi to k tomu este aj pekne voniam ....a nevidim zeby to pokosku nejak zatazovalo akurat mi ju yvsusi....