Nenávidím svoj život, seba...

Príspevok v téme: Nenávidím svoj život, seba...
IhateMYlife

*****Moj zivot? Len pretvarka, strach, samota a zial... Vopred dakujem vsetkym, ktori si toto precitaju az do konca...*****

Som dievca, ktore by si malo uzivat zivot, chodit von s kamaratmi, zabavat sa... Lenze moj zivot je UPLNE iny... Ja by som ho ani nenazvala zivotom v pravom zmysle slova...
Cele prazdniny som doma, nikam nechodim, lebo nemam kamaratov. V skole sa so mnou bavi z lutosti len zopar dievcat. S chlapcami sa vobec nerozpravam, nemaju zaujem...
Vsetko sa to zacalo nastupom na strednu. Odvtedy zijem v neustalom strese, zle spim, je mi na vracanie... Byva mi zle, mavam zavraty... Zo stresov som vychudnuta, moje nohy aj ruky vyzeraju ako palice, nemam skoro ziadne prsia, zadok... Tvar plna vyrazok a jaziev... Hnusim sa sama sebe. Cele dni som smutna, zavreta doma, nikam nechodim... Ani s rodicmi dobre nevychadzam, nemaju na mna cas, nemam sa s kym porozpravat... Moj zivot je o nicom... Nemam ziadne ciele. O 2 roky maturujem, mala by som ist na vysoku, ale neviem, co bude dalej... Nemam ziadne plany, vobec si neverim, neviem, co v zivote chcem. Okrem toho som uz rok aj pol nestastne zalubena do skveleho chalana. On ani nevie, ze existujem. Nemam u neho ZIADNE sance. Vlastne u NIKOHO nemam ziadne sance. Trpim kvoli vsetkemu. Uz dalej nevladzem. Okrem toho mam pocit, ze za mnou v noci chodia mrtvi. Uz si zacinam mysliet, ze som pomatena a patrim na psychiatriu. Najradsej by som uz bola...niekde na druhom svete... Cudujete sa mi? :,-(

bella12

Draha priatelka,

aj ked svoju terajsiu situaciu vidis beznadejne, nelakaj sa a nezufaj. To ako sa vnimas a samu seba hodnotis nie je skutocna pravda o Tebe. Smutne je, ze si asi doteraz nestretla nikoho, kto by Ta o tom presvedcil, pri kom by si sa citila chcena a milovana taka aka si. Hodnotis sa podla toho, co vidno navonok - ze nemas kamaratov, nechodis von, vonkajsi vzhlad, pricom nevidis svoju vnutornu krasu - ano, si velmi pekna! Dostala sa vela darov, o ktorych ani netusis a preto ich ani nerozvijas, ale su tam niekde v hlbke Tvojho srdca a raz pride ta chvila, ked ich objavis a nebudes sa bat o nich delit s inymi.

Ked som bola v Tvojom veku, mala som pocit ze nezijem, len zivorim. Nic ma netesilo, nemala som elan mojich rovesnikov, umarala som sa svojou vlastnou neschopnostou zmenit nieco v mojom smutnom zivote. Tiez som nikam nechodila, bola som velmi uzavreta a utiahnuta. Citila som sa ako jedna z mnohych, ktoru si nik nevsimne, keby jej nebolo, nepotrebna, nemilovana, odmietana, nevyhovujuca. Keby mi vtedy niekto povedal, ze raz pride den, ked niekto bude dakovat za to, ze vobec som, a ze som taka aka som, asi by som sa mu vysmiala. Ked niekto bude potrebovat pomoc odo mna - tej ubohej a slabej, ktora bola skor odkazana na milost a nemilost inych, neverila by som. Ale tie dni prisli a mohli prist ovela skor, keby som nebola tak velmi zaujata sama sebou, svojimi nedostatkami a tym, ako sa na mna pozeraju ini. Dookola som sa krutila vo svojich problemoch, rozoberala ich, hladala vychodisko a po stykrat ziadne nenachadzala, nedokazala som vyjst z toho zacarovaneho kruhu.

Zdvihni hlavu, pozri hore aby si zistila, ze vsetko, comu o sebe veris su len lzi, ktore Ta maju udrzat v necinnosti, pretoze ak zacnes konat, zacnes menit svet okolo seba k lepsiemu. Urcite vies alebo aspon tusis, co spustilo vsetky Tvoje problemy - nieco sa pri nastupe na strednu stalo, co Ta negativne zasiahlo a co si doteraz nespracovala. Mozno nejaka situacia, zranujuce slovo od spoluziakov, ci vlastna podkopana sebadovera, ktora Ta prinutila stiahnut sa. Mala by si to asi rozobrat so psychologom alebo aspon s nejakou osobou, ktorej doverujes. Tie stresy, zavraty, pocity na vracanie - ak to trva dlho, necudo, ze sa to odrazilo aj na Tvojom tele. Neberies nejake lieky na upokojenie? Takto sa len vysilis psychicky aj fyzicky a nepomozes si. Mozno by bolo dobre porozmyslat nad navstevou psychiatra - neboj sa, nie si blazon a nie je to hanba, mohol by Ti vsak predpisat antidepresiva, aby si sa citila lepsie a videla svet v krajsich farbach. Uzkost a stres Ta nici, potrebujes znizit ich mieru, potrebujes pribrat a nakoniec, ak sa budes citit lepsie po psychickej stranke, zmiznu aj vyrazky na tvari, som o tom presvedcena. Teraz mozno pri pohlade do zrkadla vidis skarede kacatko, ale v skutocnosti si labut, a to krasna labut, keby si si dala sancu.

Nemas ziaden dovod sa podcenovat. Prijmi sa taka aka si - so svojou terajsou utiahnutostou, problemami, vyrazkami. Si viac ako len to, keby si vystupila zo seba, zistila by si, ze dokazes niekomu vycarit usmev na tvari, pomoct, poradit alebo len s nim zdielat par minut z jeho zivota. Su to drobnosti, ale prave oni prinasaju radost do srdca. A prave srdce je to v Tebe najkrajsie a najdolezitejsie - srdce, ktore dokaze sucitit a milovat inych.

Ibamuz

Odosobni sa, neber vsetko az tak osobne a vazne, mozno by pomohlo keby si mala nejake domace zvieratko (psa a pod.) budes mat zamienku vyjst s nim niekam vonku lebo budes musiet. Precitaj si zopar stranok o zdravom zivotnom style, stravovani - fitness. Tvojim terajsim hlavnym cielom by malo byt uspesne ukoncit studium a dostat sa na vysoku skolu iny teraz nepotrebujes (najhlavnejsi predmet je cudzi jazyk ENG a skoncenie vysokej). Ber veci z tej pozitivnej stranky. Mozno by pomohlo keby si si zacala robit zo vsetkeho srandu (v medziach normy). Rodicom povedz co by si chcela, pripadne preber iniciativu a zacni sa pytat ty ich, povedz im ze by si bola rada keby sa s tebou trochu viacej komunikovali. Pripadne si zostav nejaky plan co by si rada robila cez den, ktory budes dodrziavat. Pusti si hudbu co ta bavi, spievaj si a uc sa aby si zacala mysliet na nieco ine ako doteraz.

tak

Mile dievca

... vies, ked mne bolo zle, vadilo mi vsetko, aj to, ze sa za dverami niekto rozprava, hlasy, revala som ako blazon, svetlo mi vadilo, mne vadilo vsetko, 1 kilometer autom a ja som isla odpadnut, absolutnz kolaps, schudla som, stratila som pracu, zamietli mi liecenie, bola som u lekara, ze stres mam a ako z toho idiot je to, nepomohol mi, mohla som byt na liekoch doteraz, ... a potom som si povedala no nic musim to zvladnut, pomohla mi moja rodina, ... doma hudba tanec joga, zavrela som sa doma, hudba na plne peckz, uplne prehlusujuca, joga dychove cvicenia, prechadzky, ked som presla 100 m, trak som bola stastna, ...den po dni, tzyden po tyzdni, tri mesiace mi to trvalo, ... tak hore hlavu, dievca, drz sa, ...

MartinK

Ahoj princezna!
Urcite si fajn uprimne dievca, ked vies napisat takuto sice smutnu, ale krasnu spoved. Nechcem Ti hovorit, ze viem ako sa citis atd., urcite to nemas vobec lahke. Ale chcem Ta povzbudit, aby si si uvedomila, ze to, co prezivas, je iba docasne. Verim tomu, ze ked zmaturujes a pojdes na VS, na ktoru sa isto dostanes, ked vidim, aky mas slusny pravopis :-), tak si najdes kopec novych priatelov a hned Ti bude veselsie! Ver mi, ja sam som mal podobny problem, stahovanie do ineho mesta, ziadny kamarati, tiez som mal akne a pre zeny som bol nezaujimavy. Ale ako som trochu podrastol, tak aj priatelia prisli (na VS) - a dobri priatelia, dokonca prisla aj laska, aj ked bohuzial zase uz aj odisla... :-D Hlavu hore, uvidis, ze to bude iba lepsie! Vonku je krasne pocasie, tak si zober bike a chod sa niekam povozit. Alebo sa prihlas napr. do tanecneho kruzku a hned Ti bude veselsie! ;-) Ahoj!

slnecnica20

Ahoj,
mala som ten istý problém ako Ty, a preto Ti môžem s istotou povedať, že sa z toho dá dostať :)
Nie si lenivá, možno sa len trochu bojíš odmietnutia a styku s ľuďmi, toho, že sa Ti stane nejaký trapas a budú Ťa ohovárať - treba si však uvedomiť, že nikto nie je dokonalý a ľudia, ktorí ohovárajú, si nejakú obeť vždy nájdu. Ak Ťa niekto kope zozadu, znamená to, že si vpredu! Len si všimni, že najviac sa ohovárajú tí, ktorí sú niečím výnimoční. Ľudia proste závidia. Ak Ti aj nejaký ten pokus o kontakt nevyjde, netreba vešať hlavu, stáva sa to každému a aspoň získaš njakú tú novú skúsenosť a budeš vdieť, akým chybám sa vyvarovať a hlavne sa naučíš komunikovať s ľuďmi. Zázraky sa nedejú zo dňa na deň, všetko potrebuje svoj čas.
Ďalej Tvoje sebazhadzovanie - sú to skutočne Tvoje názory? Skús sa zamyslieť, či Ti ich nevtĺkli do hlavy rodičia, alebo či Ťa niekto nezvykol v detstve zhadzovať. Skús všetky nekonštruktívne myšlienky vyhodiť z hlavy len na JEDEN DEŇ.
Skús sa zapísať na nejaký kurz - najlepšie niečo kreatívne. Ak si myslíš, že Ťa nič nebaví a na nič nemáš talent - o to väčší výber máš! Kreslenie, hranie na hudobný nástroj, programovanie... Ak si doteraz nič neskúsila, ani nemôžeš vedieť, aký talent v Tebe tkvie! Možno stačí zájsť do prvého obchodu typu Da Vinci a kúpiť si hmotu na tvarovanie náušníc :)
A z osobných skúseností Ti môžem povedať, že možno aj keď Ti nejaké tie veci nevyjdú podľa Tvojich predstáv, je stále lepšie skúšať a sem-tam sa popáliť, ako žiť v bezpečí svojej izby a ľutovať, čo všetko si neurobila.
Podstatou je, že nemusíš hneď teraz vpáliť do mesta a pokúsiť sa zoznámiť s 300 Ľuďmi a čakať, že život sa Ti zmení za noc. Skús malé krôčiky, a ak sa aj bojíš, ver že strach bude s každou novou skúsenosťou menší a menší.
Želám veľa úspechov a najmä trpezlivosti!

lumik

Ahoj:) pisem v dobrom, kedze si myslim ze viem o com pises :( je to neuveritlne ale je to tak. A ked tak pocuvam svoje kamaratky aj niektore z nich maju depku. Niekedy. To je bezne. Ale kolko zo vojho zivota si stravila tym ze si sa trapila kvoli problemom. A kolko z tych problemom suviselo s tym ze si nedostatocne dobra? A ze niekomu sa nebudes pacit? Krasa je ukryta vnutri a vyzor je len skrupina:) Ked je niekto navonok neodolatelny nemusi byt aj znesitelny, alebo normalny. A niekedy sa stane ze je v niekom nieco krasne vnutri no je tak nenapadny ze si ho ani nevšimneme a to je škoda. Čo bolo bolo teraz sa snažme najsť pekne veci, ktore nas skutočne tešia a nie zle co nas zarmutia. Porozpravaj sa s nejakymi dobrymi ludmi aj ked len tak o nicom.a skus aj v klude s rodicmi? laska je velmi povzbudzujuca a ma mnoho podôb:):):) a s bohom je vsetko mozne:)skus sa aj ked je to velmi tazke zverit s tvojimi problemami svojim rodicom ak im na tebe zalezi povedia ti ze sa urcite neni preco trapit a aj napriek podozreniam je s tebou vsetko v poriadku a mas aj vela prednosti:):):) sice ta nepoznam no som si ista ze ak si cestna holka nemas sa coho bat dokonca but na seba hrda. zacni hladat pekne veci na sebe. raz sa usmeje slniecko:)

tak

Mile dievca

Ty potrebujes so sebou nieco robit, od seba zacat, aktivita, radost, chut do zivota, ... nie nie si leniva, celkom urcite, Tvoje myslienky potrebuju iny smer, ... energia, zmena a tak nastartovat sa do noveho dna do zivota, chyba Ti radost taka buracajuca, ... este Ti napisem, drz sa, ...

vzhod z hlavy maslienky, ze chodia za Tebou mrtvi, celkom Ta to nici, privadza do zahuby, ...

wintrop1

IhateMYlife Odporucam ti precitat knihu PROS A DOSTANES od Esther a Jerry Hicks.
Myslim, ze ti moze velmi pomoct.