naozaj zaručená diéta

watermelon

aha tak link sa nezobrazil cely, skoda, ak to niekoho zaujima a chce vidiet ako su tyrane zvery v priemyselnom chove, tak nech si na tej stranke klikne na animals a potom da Ohio dairy farm brutality.

watermelon

lauritka: no co ti na to povedat, mala by si si pozriet nejake videa z jatiek alebo tajne natocene videa z niektorych priemyselnych fariem. garantujem ti ze by ta presla chut na masko.
tu mas nieco pre potesenie tvojich zmyslov: upozornujem je to brutalita (neviem ci sa zobrazi cely link, ak nie tak sorry pre tych co to chceli vidiet)
Ak sa zobrazi cely link tak si treba pozriet to spodne video, to ozajstne.
www.vegsource.com

lolita: prepac, z prispevkov ton nevycitam a kedze som zvyknuta na urazky a negativne pripomienky, tak som myslela ze ma chces aj ty poucat.
Tato strava ktoru ja jem je surova a preto nejem ziadne fermentovane veci.
vit. B12 ostava velkou zahadou. Vraj ho bakterie tvoria v crevach, ale zaroven mozu mat ludia problem s jeho absorpciou spat z criev, lebo sa v nich tvori prilis nizko. Nikde nie je dokazane, ze iba vegani su postihnutou skupinou. Aj masozravci mozu trpiet nedostatkom vit B12 Avsak vegani su mozno viac nachylni, lebo neprijimaju stravu v ktorej je B12.

Vitariani mozu prijimat B12 ak jedia ovocie a zeleninu z bohatej pody. Vtedy sa B12 najde v stopovom mnozstve aj v plodoch. Tak isto ako aj jod. Jod sa tiez nachadza v stopovych mnozstvach v rastlinach, ale treba jest tie co rastu na nevycerpanej pode. Preto je pre vitarianov dolezite nekupovat stale u jedneho zdroja. Su vitariani, ktori nemaju ziadne problemy s nedostatkom akehokolvek vit a teda ani B12. Nemusia ho doplnat ziadnymi doplnkami. Su ale taki, ktorym sa sice v crevach vytvara ale neabsorbuje sa.
Je to vit. rozpustny vo vode a staci denny prijem 2 az 3 mikrogramy. Cize strasne malicko. Vacsina okolo 70% sa z neho uchovava v peceni, oblickach a svalovej hmote a telo ho recykluje!!! Preto trva vela rokov kym sa vyvinie nedostatok B12.
Cize mas viacero sposobov ako ho prijimat: ak mas vlastnu zahradu tak si nemusis umyvat zeleninu ci salaty. Alebo rovno mozes hnojit svojou stolicou, pretoze vit B12 sa nachadza v stolici. Alebo doplnky.
Este jedna vec: kto sa stravuje surovo, a je dostatok a rozmanito, nemoze mat problemy so ziadnym vitaminom.

A okrem toho nic si nenahovarajme, najchorejsou skupinou ludstva je prave ta ktora je zivocisnu potravu.

Laco:
uz som parkrat rozmyslala ze sa zapisem na freshness, ale uz som na tolkych "surovych" forach, ze aj tak stiham len tych 30bananasaday. I ked poznat nejakych Slovakov co sa takto stravuju ma velmi laka.

sweet_lolitta

lauritka, ty si viac chora ako watermelon a to s raw food nesuhlasim :)

To co si napisala je hanba ludstva.

Laco24

B12 je aj v kyslej kapuste a tú by mala mať podľa mňa každá domácnosť v súdku :-D

lauritka, k tebe sa ani vyjadrovať nedá

lauritkaaa

ahoj watermelon...ja si tiez myslim ze je chore jest len ovocie a zeleninu..a aj vlakninu(cerealne vyrobky) a strukovinu si uplne vynechala?? aj sol?? ta je velmi dolezita na spravne fungovanie stitnej zlazy...a co ryby??ty nedopadnes dobre ..teraz sa mozes citit dobre ale ako sa budes citit neskor?? ja vypijem minimalne pol litra mlieka za den a som zdrava..ja viem ze zvierata by sa nemali tyrat..ale to uz nezmenis.....naco nam boh stvoril zvierata?? lebo vie ze su pre zivot nevyhnutne

sweet_lolitta

Na B12 som sa pytala preto, lebo aj ja mam dilemu ako ho v co najvacsej miere prijmat. Skoda, ze aj mna beries ako utok na tvoju stravu. Slusne som sa ta pytala.

Ja B12 prijmam z tempechu, co je skvasena soja. A dalej ma napadlo odporucenie pre teba aj vsetkych ludi s hocakym stravovanim, je vyhodne si do jedalnicku zaradit kvasenu zeleninu Pikles.

Je to surova skvasena zelenina, co obs. B12, vit. C a bakterie, ktore nam v creve pomahaju.

Tot vsetko.

Skoda, ze sa ti nechce odpovedat mi na otazky, co som sa ta pytala, lebo ja som otvorena vela veciam a najma co sa tyka zdravia a jedla.

watermelon

mila chelsea, nechce sa mi opakovat, ja uz som uviedla svoj jedalnicek, najdes si ho nizsie.
som takmer cely cas 100%, niekedy sa mi to nepodari, lebo varim pre manzela a sem tam to ochutnam, ale len jednou hryzkou. alebo sa mi zriedka stane ze neodolam surovemu koziemu syru co manzel predo mnou je. KEby jedol pasterizovany z normalneho priemyselneho chovu to by som urcite odolala, pretoze nechcem podporovat tyranie zvierat na priemyselnych farmach - krava je neustale cely svoj zivot oplodnovana aby davala mlieko. Porodi, vezmu jej teliatko a sup oplodnia ju. Ani nam ludom by sa taketo zaobchadzanie nepacilo.
Ale manzel kupuje bio syry z malej farmy kde je tradicny chov a tomu niekedy neodolam, ale aj to zjem len zo 20 g. a potom mi je zle a trpim. ucim sa na vlastnych chybach, moje telo to odmieta, nechce to, ale ja sa necham zlakat.
aj to som opisala co sa zlepsilo.
mozem pridat detaily: dakedy som mala aspon raz rocne - v zime zapal moc. ustrojenstva, tento rok neprisiel. chodila som strasne vela cikat, ako niekolkokrat za hodinu, prestalo to. prestali ma boliet bedrove klby. nemam bolesti pocas menstruacie a je slabsia a kratsia. mam velmi vela energie. nepoznam unavu. nesmrdi mi pot ani stolica, ta niekedy vonia od ovocia co zjem, najma od papaji. prestali sa mi stiepat a lamat nechty. viac si nepsominam, ak si spomeniem odpisem. nejake som uz spominala v nizsich prispevkoch.
dobru noc vsetkym

chelsea girl

moze mi niekto priblizit vas jedalnicek - ranajky obed vecera / teda ako a hlavne co papate ? to ani ziadny vyvar (polievku) len a len surova strava ?
co sa zlepsilo ked ste sa tak stravovali ? ake zmeny ste na sebe videli? a hlavne dodrziavate to na 100% a da sa to vobec ? ....ale co moja coko to ani stipinku? :) ......juuuj toto ma zaujalo

Laco24

ježiš ja sa asi zabijem... napísal som dosť dlhú odpoveď a neodoslalo ju to :-D no tak ešte raz

ja som zaregistrovaný na freshness.cz čo je skoro to isté ale sú tam češi a slováci

počul som dosť zaujmavé ohlasy na 80/10/10 a možno by som sa k tomu chcel dostať ale momentálne si vo veľkom meliem mak, k tomu trochu slnečnice takže tá 10 prislúchajúca orechom a semiačkam u mna nieje ani trochu dodržovaná :-D ale možno sa tam raz dostanem tou intuíciou... okrem toho jem čo doma máme, bývam v bežnej domácnosti a ja nenakupujem tak som rád ak mám dva dni vkuse keď som na 100% surovej strave čo jesť.

je mi ľúto ľudí ktorí niesú ochotní vzdať sa prchavých chuťových pôžitkov kvôli svojmu zdraviu. keď o tejto mojej "ceste" vravím niektorím priateľom a oni vravia že by sa mäsa v živote nevzdali tak je to pre mňa smutné.
dúfam však že sa nájde čoraz viac a viac ľudí ktorí vezmú zdravie do vlastných rúk :-)

RAW POWER!!! :-D

watermelon

mily Laco, dakujem za podporu,
uz som to chcela parkrat vzdat, ze to nema vyznam, ale vzdy som si pomyslela, ze jasne ze ludia takto reaguju na nezname.
Po prve su nauceni ze masko a mliecne vyrobky su zdrave, ze su nevyhnutne pre nasu vyzivu, a po druhe, snazia sa najst hocijaku vyhovorku, ktora by im umoznila pokracovat v jedeni svojej pozitkarskej stravy a vrazdeni zvierat. Tieto reakcie su uplne normalne, boja sa ze by som mohla mat pravdu.
drzim ti palce, je to riadny rozdiel ked prejdes na uplne surovu stravu, je to skratka parada, zivot je ruzovejsi.
robis nejaku konkretnu liniu surovej stravy alebo sa chces stravovat podla intuicie tela?
Je to uzasne ako sa vyvinie alebo teda zlepsi intuicia na tejto strave, moje telo si same pyta urcite vitaminy, raz chce pomarance asi kvoli vapniku, raz zas hrozno. Ono vie najlepsie co mu dat.
Ak ti mozem dat jednu radu, tak prijimaj radsej nadbytok ako len dostatok kalorii z ovocia. Ich nedostatok je najcastejsou pricinou tzv. salt cravings - tuzby po slanych jedlach a teda navratu k mrtvej varenej strave.
ak chces podporu, zaregistuj sa na stranke www.30bananasaday.com - je tam vela uzasnych ludi a vdaka nim som zistila ze som robila urcite chyby, ako aj malo kalorii. ja som tam tiez.
tak este raz drz sa