Prosím dajte mi zaručene fungujúci recept na chudnutie, ja už neviem čo robiť aby som schudla, robím všetko pre to, ale nedarí sa mi to...
naozaj zaručená diéta
watermelon
páči sa mi akú tu máš s nimi výdrž :-) ľudia ako ty sú momentálne môj vzor. už skoro dva mesiace prechádzam na živú stravu, dalo by sa povedať že za posledný mesiac som na nej tak z 70-80% a dúfam že do konca prázdnin sa mi to podarí na 100%
tak idem ťa trochu podporiť ;-)
za ten čas aj ked je ešte krátky moje trávenie funguje úplne dokonale a môj chrbát za ktorý by som sa ešte nedávno hanbil kvôli akné je už z veľkej časti zdravý... ani sa nepamätám kedy naposledy bol v takom dobrom stave :-) a to som už za taký krátky čas :-) toľko asi k tomu aké divy robí so mnou surová strava... som zvedavý aké to bude na 100%
takže radím tejto kope oponentov aby si naozaj o zdravej strave najskôr niečo prečítali a prípadne to na sebe vyskúšali... potom to budete môcť posúdiť najlepšie
este PS pre delissu:
mam viac energie ako kedykolvek predtym, nepoznam unavu, vyliecila som sa z nejakych chorob, niektore si liecim teraz, mavam navaly euforie - velmi caste u surovo sa stravujucich veganov, zlepsila sa mi pamat, sustredenie, a mam cistu mysel. ten stav si asi normalny clovek nevie predstavit a ja ho neviem opisat. Skratka sa citim lahucka (psychicky).
mila delissa, dakujem za tvoj mily prispevok.
maso a zivocisne vyrobky nie su vobec potrebne, hoci to doktori a mliekarensky priemysel tvrdia. nie je v nich ziadna zivina ktora by nebola zastupena v rastlinnej strave okrem B12. aj ten len preto nie je v rastlinnej strave lebo pody su velmi pretazene, ale tento problem sa da vyriesit branim doplnkov, raz do tyzdna alebo semtam si neumyt salat zo zahradky alebo... o tom nejdem pisat, nebudem prezradzat tajomstva.
V masa a mliecnych vyrobkoch sa nachadz. puriny, kazeiny, ked ich varis navyse denaturovane bielkoviny, ktorych sa telo musi zbavit tym ze na to pouzije vlasnte zasoby mineralov hlavne vapnika z kosti - z toho vznika napr. osteoporoza.
Navyse existuju studie, v ktorych vedci zistili, ze do hodiny (cas si presne nepamatam) po zjedeni varenej stravy (akejkolvek teda aj zeleniny) sa niekolko nasobne zvysi v tele hladina bielych krviniek, pretoze telo tuto stravu berie ako nepriatela. TO je ta unava po najedeni sa. Telo skratka vypne imunitny system a sustredi sa na boj s nepriatelom - stravou. Toto sa nedeje pri surovej strave.
Kazeiny su lepidla, pouzivaju sa na lepenie. To ludia jedia. Navyse sa v syroch nachadzaju latky podobne opiatom. Preto sa ich ludia nevedia vzdat, robia zavislymi.
navyse pri vareni nad 40 stupnov sa nicia vsetky enzymy, nad 120 stupnov vznikaju rakovinotvorne latky, akrylamidy a nad vyssimi teplotami este dalsie rakovinotvorne latky. TO je vec co sa da najst na nete bezne. ziadne tajomstvo.
atd atd,
tak este raz sa pytam ake ziviny ma maso (mrtva hmota) co ziva rastlinna strava nevie ponuknut?
prosim ta nebud smiesna, jedna veganka nemoze mat deti a uz je veganstvo na vine??? a co zeny co sa stravuju "normalne"? ved tych je xkrat viac ako veganok, tie to maju z coho? ved kolko zien v dnesnej dobe nemoze mat deti a nie su to veganky.
Ano tvojej sestry kamoska pravidelne vzala to veganstvo zo zleho konca. Aj ja mam kamosku ktorej sa to stalo, ze bola veganka a odisla jej menzes a teraz ma dieta a je znovu tehotna. Takze nehadzme vsetkych veganov do jedneho vreca.
JA sa pytam, ze preco potom vsetky tie zeny ktore nemozu mat deti a tie cisla su alarmujuce, a jedia spravne, preco tie ich nemozu mat?
Pozri ak sa veganstvo a hlavne to surove robi spravne, nemoze si clovek uskodit, ale na to si treba precitat zopar kniziek od ludi, co sa takto stravuju najlepsie viac ako desat - dvadsat rokov, ano su taki a vtedy nemas co pokazit.
nepracujem v ziadnej medicine ani vyskume, mam len toho vela nacitaneho. zaujima ma zdravie, zacalo sa to zdravotnymi problemamy ktore sa tahala a doktori nevedeli v nicom pomoct. tak som si chcelapomoct sama. a aj som si pomohla.
Prepáč watermelon, podľa tvojej fundovanej odpovede určite študuješ medicínu, dokonca pracuješ vo výskume. Len potom nechápem, prečo potom sestrina kamoška nemôže mať deti a viacero odborníkov jej potvrdilo, že je to kvôli strate menštruácie v mladosti, keď sa zmenou stravy vyhladovala. Asi sú to hlupáci, ktorý vyštudovali za úplatky, však.
watermelon:
Možno ťa tu všetci obviňujú neprávom a ja si myslím, že človek si má stáť za tým čo píše. Tvoja diéta je síce skutočná a človek pri nej určite schudne, ale z logického hľadiska si nemyslím, že je aj zdravá. Telo potrebuje všetko. Dokonca aj tuky, sacharidy a pod. A čo mäso? Veď to je veľmi potrebné. Máš vôbec síl pracovať? Ak človek drží diétu mal by iba prijať menej kalórií ako spotrebuje. Ale jesť by mal všetko, lebo teraz možno nemáš žiadne poruchy ani problémy, ale čo bude o rok, dva? Možno nič, ale zároveň môžeš mať také problémy, že budeš behať od jedného lekára k druhému. Samozrejme, možno sa mýlim, neskúšala som takúto diétu, ale jesť iba ovocie a zeleninu no neviem. Mliečne výrobky, vločky, polievky ...veď to je nesmierne dôležité pre zdravý chod organizmu.
Inak tento príspevok nemal byť v zlom.
Ďakujem ;)
este k tym akoze anorektickam, ak to su anorekticky tak co su potom tie zeny a muzi co su naozaj kost a koza - ti co vazia na 170cm dakych 38 kil?
a este jedna poznamka, prosim ta listicka, neporovnavaj moju dietu, v ktorej su zastupene vsetky ziviny s dietou nejakej veganky, ktora predpokladam ze varila a nebola surova. To su dve velmi odlisne veci. Poznas aj surovu veganku ktora nemoze mat dieta lebo stratila menzes?
sade8: ovocie, zelenina, troska semienok ci orechov
stravujem sa takto cca 5 apol mesiaca, pred tym som to niekde uviedla zle, pridala som si mesiac. Prechadzala som na tuto stravu zhruba od aprila 2009. Cize odvtedy som mala niektore dni 100% surove, niektore nie. Pritvrdila som v januari, a tento typ surovej stravy 80/10/10 robim od februara.
menstruacia vobec nie je potrebna, potrebna je ovulacia. Mensturacnou krvou sa vyplavuju z tela toxiny - na to je dobra.
mnoho zien z tohto fora preslo z bolestivej a dlhej menstruacie na 2 - 3 dnovu, slabucku, a nepravidelnu, lebo nemaju v sebe toxiny, telo sa ich nemusi zbavovat. Dokonca niektore zeny ktore to robia dlhodobejsie a hlavne tuto stravu dodrziavaju na 100% bez vynimky menstruaciu nemaju, ale co je dolezite, boli na vysetreniach a jasne im doktori povedali ze OVULUJU cize mozu mat deti. Preco by nemohli, ved tie zeny jedia to najzdravsie co nasa planeta ponuka v prirodzenej forme. Kopec zien na tom fore ma krasne zdrave deti, jedli surovu stravu pocas tehotenstva a ich deti su tiez surove a co je najhlavnejsie ZDRAVE, nemusia s nimi chodit po lekaroch ako to robia "starostlive" mamicky, ktore od malicka dopuju deticky maskom a ktovie akym svintsvom. Tieto ich deti chodia k lekarom iba na merania.
Aj ja sa chcem dostat do stadia ked nebudem mat menzes, uz pocitujem pokroky, je slabsi ahlavne neboli. Pred tym som mala take problemy, chodit som v prvy den kramov nevedela. Ale este ho mam, ved aj toxinov mam este kopec...
Tak prosim nemyl si kramy s ovulaciou, pokial ju zena ma kramy su nepotrebne.
watermelon: to, že tí mladí ľudia sú na hranici anorexie, nie je len moje vnímanie, oni sú naozaj vychudnutí. A ak to nevidíš, tak potom sa aj ty zaraďuješ k tým ľuďom, ktorí anorexiu podporujú. Aj keby bola surová strava tá najzdravšia vec na svete, oni to už prehnali. Hlavne tie dievčatá - ak tuk v tele ženy klesne pod určitú hranicu, telo stopne alebo spomalí menštruačný cyklus (pretože by aj tak nebolo schopné donosiť dieťa, telo nebude míňať energiu na produkciu vajíčok a veci s tým spojené). Tie vychudnuté dievčatá si myslia, že aké sú super zdravé a čo všetko pre seba robia a pritom sa dobrovoľne vzdávajú možnosti možnosti mať dieťa. Viem, o čom hovorím - najlepšia kamarátka mojej sestry sa stala najprv vegetariánkou, potom vegánkou a nakoniec musela chodiť dva roky ku gynekológovi, aby jej pichal injekcie na vyvolanie menštruácie. Doteraz ju má nepravidelnú. Zatiaľčo moja sestra je už šťastnou mamičkou dvoch detí, jej kamarátka po siedmych rokoch manželstva ešte neotehotnela, hoci chodí aj do kúpeľov. Doktor jej povedal, že jej organizmus sa už z toho asi nikdy nespamätá.