Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

naozaj zaručená diéta

watermelon

BJ:
preco je banan sialenstvo?
Ludia pochadzaju z tropov, cize prvotna strava bola prave tropicka.
Ano je pravda ze su v nich chemikalie, preto jem len bio banany ak sa daju zohnat.
ALe ak jes surovo, tak telo sa s tymi pesticidmi hravo vyrovna. Pretoze ma dostatok zivych vit a mineralov a enzymov.
Cize radsej zjest zivy banan s pesticidmi ako mrtve maso bez akejkolvek ziviny plus s rastovymi hormonmi, antibiotikami a ktovie este akymi latkami.

sweet_lolitta

LEN surova strava urcite nie je zdrava. Clovek potrebuje napr v zime zahrievat teplou a neviem ako je to riesene napr s obilim, ktore jednoducho varit musis, dalej co take strukoviny? Jednoducho ohen mame uz tak strasne dlho na zemi a pouzivame ho, ze nase ustrojenstvo je na tepelnu upravu priamo zvyknute. Nic proti gustu, ale tot moj nazor.

P.S. ja som makrobioticka, jem vydatne, naozaj chutne jedla (skuste zajt do nejakej makrobiotickej restiky, v Ba je jedna alebo v Brne je vynikajuca a totalne lacna).

watermelon

ja tu pisem o kaloriach zo surovej stravy. Ludia co sa tak stravuju jedia: zeny 2500 kalorii z ovocia, muzi minimum 3000 kalorii plus cvicia. Jedia iba ovocie, trochu zeleniny hlavne tej listovej.
Robia to pre zdravie, i ked vedlajsim ucinkom je vzdy uprava vahy, ti co su pribratejsi, schudnu, ti co su vychrtli priberu. Ide o to ze telo sa lieci a odburava najprv vodu, potom zacne spalovat tuky. Pri tejto strave treba pit vela vody a chodit vela na slnko.
Ja jem do 2200 kalorii preto lebo necvicim, cize ich nespalujem. Na tomto mnozstve kalorii si udrziavam vahu, ja som nepotrebovala schudnut.

Ovocníčka

Mohla by som sa v tejto téme niečo spýtať? Nechcem totiž vytvárať novú...koľko by človek mal denne zjesť KJ ak chce chudnúť? Niekde píše 7000, inde 5000 a tu čo čítam je to dokonca 2000-3000...Zdá sa mi to málo, ale ako to potom má byť?

watermelon

ja robim 80/10/10 a vyhovuje mi to.
Neviem kolko o tom vies, ale tie kalorie pocitaju iba zaciatocnici, a to iba preto, aby nejedli malo. ABy prijali dost uhlohydratov z ovocia - co sa povzauje za palivo pre ludi. Pre auta je to benzin..
Cize 30 marhul denne by bolo strasne malo, nemalo by dostatok vitaminov a mineralov.
30 bananov by ich malo. Banan je jednym z ovoci ktore maju najvyvazenejsi obsah vit a min.
Skratka ked mas dostatok kalorii, nelakaju ta nezdrave svinstva typu masko, syry... Nelaka ta sol - jeden z najvacsich zabijakov na svete.
Prave rada jest dostatok kalorii je tu preto, aby clovek prijal dostatok vit. a min. Pretoze cim viac clovek zje tym viac ich prijme. I ked na takejto strave je uplne jasne ze ich nemusim prijimat tolko co masozravci ci vsezravci (myslim tym ludi) lebo nemusia eliminovat puriny zo zivocisnych vyrobkov a kyseliny z kyselinotvornej stravy.

BJ

Aj surovou stravou sa da uskodit. Vsade, kde sa pocitaju kalorie, mi to pripada ako nepochopenie surovej stravy. Kaloria je nicnehovoriaci udaj, nechapem, naco ho vobec pocitat? A z tych udajov nieco odvodzovat.
Nieje tuk ako tuk. Napriklad, na travenie kokosoveho tuku netreba ani zlc, ani zvysenu cinnost slinivky... rozklada sa na sacharidy, takze do krvi prenikaju len niektore kyseliny, ale vacsina tuku je uz rozlozena. Ale kalorie ho zaratavaju za 36KJ/g, a teorie ako 80/10/10 ho zarataju ako tuk, ktory zalepi krv. Tak to ale nefunguje.
Ked clovek nepochopi zakladne principy zdravia, a mysli si, ze iba surova strava ho spasi, moze dopadnut zle... ale obycajne dopadne vzdy lepsie, ako keby ostal jest varene zivocisne a chemicke potraviny. Proste treba byt opatrny.
Vacsina vitarianov upadne prilis na stravu. Proste, prilis to riesia, a zabudnu, ze strava sa vlastne nema riesit vobec. Stale o tom rozmyslaju, stale o tom basnia, a cely zivot sa im toci okolo stravovania. A ani nechcu vidiet, ze vlastne niesu zdravi, zbavili sa istych druhov ochorenia, ale nabrali nove (napriklad podvyziva, alkaloza). A 30 bananov za den je ciste sialenstvo, uz 1 banan denne je pre nase pasmo sialenstvo. :-)

watermelon

to je mila listicka len tvoje vnimanie. V nasej spolocnosti plnej chorych a tucnych ludi (kazdy kolky trpi obezitou??) sa moze chudy clovek zdat prilis tenky. Tito ludia jedia 3000 a viac kalorii denne, vela cvicia takze s anorexiou nemaju vobec nic spolocne, su od nej velmi daleko, maju taky apetiti ze az, su medzi nimi aj taki co jedia 4500 kalorii denne, mi nechci nahovorit ze su to anorektici. A podstatne je ze su zdravi,, ze nemusia chodit k lekarom, ze ich nechyti ziadna nadcha, ziadna choroba. Radsej byt tenka a zdrava a mat podla tvojej predstavy idealnu postavu a chodit v kuse po doktoroch a pytat sa : Z coho to len mam (tuto chorobu)?
Ver mi viem o com hovorim, sama sa tak stravujem, citim sa lepsie ako kedykolvek predtym, som zdrava, plna energie, unavu nepoznam, co moze byt uz len lepsim znakom toho, ze je to ta spravna vec.
ALe uznavam ze mnohi ludia z tej stranky to prehanaju s cvicenim, behaju hrozne dlhe maratony, denne robia workouty aj 2 hod. Cize to nie je stravou ale skor neprimeranym cvicenim. Ja necvicim, jem si svojich 2200 kalorii denne, mam 170 cm a 52 kg.
a som zdrava a to je hlavne. u doktora som nebola ani nepamatam, seriozne.