posledne stadium rakoviny prsnika

ema123

Táto téma začala tým, že Keko sa pýtal „...koľko...?“. Na to odpoveď nie je. Že sa koniec blíži, Keko už zrejme vedel a preto sa na to pripraviť môže. Všetky ďalšie debaty o tom, že ...kedy... sú nepodstatné a netaktné. Ak som sa javila niekomu ako netaktná ja, tak len preto, že trvať na takejto odpovedi mi príde nemorálne a potrebovala som na to upozorniť.

whee

ema - v niečom s tebou súhlasím, ale niekde si mi prišla taká necitlivá.. ale ťažko posudzovať na základe príspevkov, každý si to vyloží po svojom, keď druhého nepoznáme... :)

ema123

Doktor na to odpovie blízkemu človeku, ktorý má právo sa na to informovať. Žiadny doktor však nepovie presne, kedy to bude.
Ja Kekovi otázky neberiem a nezakazujem. Odpovedám a vysvetľujem svoj názor. O význame štatistík pre jednotlivca som písala v predchádzajúcom príspevku.

whee

ema - ???? ak je to veľmi blízka osoba, asi ťažko to dokážeš brať ako cudzí život a už vôbec sa do toho nestarať... očividne si to v živote nezažila a ani ti to neprajem, my sme mali v rodine rakoviny, našťastie v jednom prípade to dobre dopadlo, "stačila" operácia, ale za takých podmienok bola aj tá veľmi riskantná... ale druhý nemal také šťastie, metastázy v celom tele a neskutočné bolesti.. ty by si to dokázala NERIEŠIŤ?? ... uff

keko, drž sa, spríjemňuj jej každé chvíle, nedávaj jej najavo ako trpíš, nech nemá výčitky, že sa kvôli nej ľudia trápia, tešte sa z každého nového dňa, nestrácajte vieru a nádej na lepšie prognózy a veľmi držím palce.. každý máme nejaký osud...

dassa

aspon sa na to bude moc pripravit. Statistika je o tom, ze z velkeho mnozstava odvodis predpoklad a pri rakovine,ak nezasiahnu ine faktory sa statistika velmi nemeni, alebo je to len par dni hore dole, tak je normalne ze sa pyta. Ty nemas pravo mu brat jeho otazky. Je to uplne normalna otazka, aj doktor ti na nu normalne odpovie.

ema123

Dassa, štatistiky sú ti nanič, keď sa jedná o konkrétneho človeka. Nemôžeš mu nariadiť, aby sa podľa nich správal.
Ja sa nestarám do cudzích životov. Snažím sa Kekovi vysvetliť, aby to nerobil ani on.

dassa

ema a co teba do toho? ked chce vediet statisticky kolko to bude este trvat tak preco by sa nemohol spytat. Staraj sa o svoj zivot. Keko, vela stastia.

ema123

Matúš, optimizmus a chuť bojovať je veľmi dôležitá, ale má svoje hranice. Nepoznám tú pacientku, preto sa nebudem púšťať do konkrétnych riešení a odporúčaní. Všetko má svoj čas.