posledne stadium rakoviny prsnika

llek

Ovela lepsie znie ak sa povie, ze ide o pacientku s metastatickym ochorenim. Je to IV stadium,pricom pri karcinome prsnika podla rozsahu ochorenia rozlisujeme celkove 4. stadia, ale ked poviem IV stadium je znie to pre mna inak ako posledne stadium. Posledne stadium by som nazvala stav, kedy ma pacientka vycerpane vsetky liecebne moznosti a choroba sa blizi ku koncu. V case, ked sa zisti, ze su pritomne metastazy a teda poviem, ze ide o IV st ochorenia, ma pacientka este rozne liecbne moznosti pred sebou .V tomto stadiu je ochorenie sice nevyliecitelne, ale je liecitelne. U kazdej pacientky ma ochorenie ine biologicke vlastnosti a aj priebeh a odpoved na liecbu je ina. Su zeny, ktore s metastatickym ochorenim vdaka roznym liecbam preziju aj 10 rokov, niekedy aj viac, ak maju biologicky prianivejsie ochorenie. Iste su aj take, ktore nepreziju ani 2 roky, ak ide o agresivnu formu ochorenia. Okrem toho je vela informcaii o samotnom ochoreni, o histologii, o lokalizacii metastaz, o veku pacientky a mnoho inych veci, ktore su dolezite na to, aby sa dala odhadnut prognoza pacientky. Preto sa na tvoju otazku v tej podobe ako si ju polozil neda odpovedat.

lioness_01

ja súhlasím s Emou... je to smutné, že niekoho trápi takáto hnusná choroba a navyše už v poslednom štádiu, ale na otázku koľko naozaj neexistuje odpoveď. a štatistika je sprostosť... štatistika ti povie asi toľko, že ... ak máš dve osoby trpiace tou istou diagnózou a jedna sa dožila 1 rok a druhá 3 roky, tak štatisticky sa po prepuknutí posledného štádia pacient dožíva 2 roky... čo je samozrejme blbosť, je to vysoko individuálne, ale v poslednom štádiu rakoviny sa každopádne treba pripraviť na veľmi skorý koniec... možno niekoľko týždňov, možno mesiac, dva... .(

je mi to ľúto :(

tak

Draha Keko

tak toto su skutocne tragedie zivota, ja prajem vela zivotnej sily a energie, tak prepotrebnej, zazraky sa deju, ...

35sandy

Ahoj Keko,rada by som odpovedala,ale bohuzial neviem.Sama mam tu chorobu /1,5roka/a mam tretie stadium a tiez sa pytam kolko este mam pred sebou.Mam 38 rokov a dve malolete deti.Snazim sa tomu nepoddat,ale je to cim dalej tym tahsie...stale sa mi to vracia...aj teraz v pondelok som bola na zakrok....Drzim palce

ema123

Dassa (alebo Keko?) už som napísala všetko, čo k tomu viem povedať. Ak som zostala nepochopená, je mi ľúto. Pacientke želám čo najmenej utrpenia, fyzického aj psychického. V tomto prípade je dôležitá ona a jej pocity.

dassa

a kolko krat sa pytal keko?
si uvedom, ze je to uplne normalna otazka, ktoru by sa opytal kazdy/okrem teba/, lebo mu na tom cloveku zalezi a preto sa chce na to aj pripravit a poznat priblizny cas, ktory este ostava.

ema123

Dassa, je rozdiel opýtať sa raz a uspokojiť sa s odpoveďou alebo sa opakovane dožadovať odpovede, ktorá neexistuje.